Kuva pikselöi ja ääni häviää

Tv: kuva pikselöi ja ääni häviää samanaikaisesti. Näin tapahtuu n. Minuutin välein. Välillä tv sammuu kokonaan ja herää taas henkiin 10 sekunnin kuluttua. Antennikaapeli on vaihdettu. Kanavahaku on tehty ja tv:n ohjelma päivitetty. Kyse on kaapelitaloudesta Nilsiän Tahkolla.
Anna-Riitta Rissanen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Katsotko varmasti kaapeliverkon kanavia ? DNA lähettää myös 13 kanavaa antenniverkon standardilla ja nistä etenkin YLE:n kanavat ovat huonoja.
    PW
  • Uskoisin, että katsomme kaapeliverkon kanavia. Eihän antenniverkon kanavia edes pitäisi tulla kanavahaulla kaapeliympäristössä. Sen huomasin, että antennisignaali oli kaikilla kanavilla 65%. Onko se hyvä vai huono? Onko eroa antennijohdoilla. Hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta muutamaan kymppiin. Hama antennikaapelilla on 120 db:n suojausaste. onko se parempi kuin ihan nirmikaapeli?
    Anna-Riitta Rissanen
  • Ensinnäkin kyllä Dna jakaa vielä ainakin toistaiseksi myös antennikanavia kaapeliverkossaan mutta kuten PW tuossa totesi niin ovat heikkolaatuisia, siis se signaali on heikkolaatuinen.
    Toinen kysymyksesi oli antennikaapelista ja tuo Haman kaapeli vaikuttaisi olevan hyvälaatuinen joten kokeile sitä ensin.
    Vastakysymys: onko sinulla kaapelilaajakaistaa ja sen vuoksi tv/data-jakajaa siinä antennipistorasiassa? Jos on niin kannattaa kokeilla ensin ilman sitä jakajaa, jos kuva ei pätki niin vika on siinä jakajassa, mutta jos edelleen pätkii ja vaikka vaihtaisit kaapelinkin, ja silti pätkii niin tee vikailmoitus ja kutsu Dnan huoltomies paikalle.
    Jari
  • Ei ole kaapelilaajakaistaa. Vielä, onko signaali 65% hyvä vai huono?
    Anna-Riitta Rissanen
  • Luultavasti tuo on huono signaali. Se ei ole mikään oikea arvo, vaan laitteen oma arvio voimakkuudesta. Arviolta sinne +80% kun saa, niin pitäisi toimia, mutta nämä on ihan laite kohtaisia.

DNA tosin on velvollinen tuomaan rasiaan tarpeeksi hyvän ja voimakkaan signaalin.

Jos pitkä antennikaapeli kyseessä sitä enemmän siihen vaikuttaa laatu. Lyhyillä (<1m) vedoilla ei normaalisti ole niin väliä, ellei ole jotain 2mm paksua narua se antennikaapeli.
    Pena67
  • Kaapeli on 1,5 m pitkä. Ilmalampöpumppu on muutaman metrin päässä. Voiko se aiheuttaa häiriöitä?
    Anna-Riitta Rissanen
  • Anna-Riitta: Katso montako kanavaa sinulla on. Jos on 13 kpl, katsot antenniTV:n kanavia 800 MHz:n taajuudelta. Jos TV tukee kaapeliverkon vastaanotta, jodut laittamaan TV:n tehdasasetuksille ja asentamaan sen uudestaa ja valitsemalla kaapeliverkko, jolloin kanavia pitäisi löytyä n. 160 kpl.
    Jos imalämpöpumppu on liitetty suojamaadoitettuun pistorasiaan ja se muutoin on kunnossa, sen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia. Tietenkin antennikaapelin pitäisi olla saksoisuojattua rakennetta ja n. Ø 6 mm paksu. En opikein noihin suojausvasteisiin usko.