Kysymys Dnalle katselukorteista

Eli sellainen skenaario että taloyhtiö päättäisikin vaihtaa kaapelitv-operaattorin Dnalta vaikka esim. Elisalle ja periaatteessa pitäisi vaihtaa katselukortit. Onnistuuko Dnan kortin säilyttäminen silti vaikka Dna ei enää toimittaisikaan kaapeli-tv palveluita taloyhtiöömme? Syy miksi haluaisin sen säilyttää, on se että minulla on hd-boksiin lukittu maksukanavien tallenteita joita en haluaisi kadottaa ja niiden katsomiseen tarvitaan nimenomaan Dnan katselukortti! Olen toki valmis maksamaan kk-maksua ko. kortista vaikka operaattori vaihtuisikin.
Jari

Kommentit

 • @Jari Itselläni vaihtui antenniverkosta kaapeliverkkoon ja yllätykseksi vanhat tallenteet toimivat uudella kaapelikortilla. Olin varautunut tallenteiden menettämiseen, mutta kaikki toimii edelleen. Toki eroja voi olla boxien välillä, itsellän HDThunder boxi. Jos tallentaa ilman kortti HD Thunder ei osaa näyttää tallennetta vaikka kortin laitaa jälkikäteen koneeseen. Topfieldin boxi taas voi tallettaa ilman korttia ja kun laittaa kortin koneeseen voi tallenteen katsoa.
  Tomppa
 • Hei Jari, katselukortti ei pääse hakemaan valtuuksia jos talo ei ole meidän verkossa joten tallenteetkin lakkaavat näkymästä kun kortilta putoaa valtuudet pois, joten tässä tilanteessa katselukortin säilyttäminen ei ole ratkaisu
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • @DNA Iiro, kiitos vastauksestasi, minulla on joskus katseluoikeudet tilapäisesti olleet vanhentuneita, joskin olen päivittänyt ne, mutta tallenteet on silti näkyneet kunhan kortti on boksissa. Boksi on HDThunder 4500 V2, jos sillä tiedolla on jotain merkitystä. No, täytynee alkaa siirtää scartin kautta ne htpc:lle ne tallenteet etteivät katoa lopullisesti jos taloyhtiö päättää vaihtaa kaapelioperaattoria. Mitä en tietenkään toivo.
  Jari
 • HDThunder:sta en tiedä, miten se toimii, mutta Thunderbird purkaa salauksen tallennettaessa, jolloin korttia ei tarvita toistettaessa, kunhan samalla laitteella toistaa. Tallennettaessa se vaatii valtuutuksen. Jos Thunderbirdille tallentaa ilman korttia, se tallentaa salattuna ja vaatii voimassaolevan kortin toistettaessa.

  PW

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.