Kysymys radiokanavien poistosta

Koskeeko tuo radiokanavien poisto kaapeliverkosta myös niitä taloyhtiöitä joissa netti tulee ethernet-verkon kautta eikä kaapeli-tv pistokkeesta? Siinähän ei tarvitsisi kajota radiokanaviin vaan netti tulee jokatapauksessa eri pistokkeesta.

Kommentit

• Hei Jari!

Tätä ei ole mitenkään eritelty vaan muutos koskee myös tällaisia kohteita.
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • DNA:n runkoverkossa tuo ULA-alue on poistettu, joten sitä ei voi kytkeä antennikaapelointiin DNA:n toimesta.
    PW
  • Huomasin Internetradiolaitteella kuunnellessani, että Bauer Median radiot kuten Radio Nova, NRJ ja Iskelmä lopettavat lähettämisen striimeillä ja keskittyvät ainoastaan Radio Play alustalle. Varmasti menettävät kuuntelijoita. Varsinkin ulkomailla moni kuuntelee Novaa Internetradiolaitteilla, jollaisia mm. Gigantti myy. Kun laittaa jonkun Bauerin kanavan päälle, niin silloin äänite ilmoittaa, että pian kyseinen kanava lopettaa lähettämisen ja kehottaa hankkia Radio Play sovelluksen.
    FokkusPokkus
  • @FokkusPokkus, huomasin saman kun testasin omalla digiboksilla jossa on myös nettiradio. Ei tee hyvää, nytkin jo Sanoma Oyn ja Ylen kanavat ei kuulu muuta kuin niiden omilla sovelluksilla ja nyt lähtee vielä Bauerin kanavatkin. 🙁
    Eli ainoa keino vastaanottaa kotimaisia kanavia on laittaa oma antenni parvekkeelle tai sitten lapamatoantenni ikkunan väliin.
    Jari
  • @FokkusPokkus, Jari. Jos kotiradiossa tai telkkarissa/digiboxissa/tms, on Chromecast- tai bluetooth-tuki, käyttökelpoinen on myös Radiot.fi-sovellus. Se sisältää n. 50 kotimaista radiostriimiä, mm. kaikki mainitsemanne. Toisto siis puhelimesta tai tabletista kotivastaanottimeen. Gigantista saa myös muutamalla kympillä pienen tabletin, joka sopii tähän tarkoitukseen.
    Papparainen
  • Anteeksi ikävä ilmaus, mutta ihmetyttää kädettömyytenne.

Bauer Median streamit toimivat entiseen tapaan. Jos Tune Inistä tms. sensuroitu, se on toinen juttu.

Streamien suorat osoitteet löytyvät: https://jollailija.github.io/nettiradio/asemat.xml

Ylen kanavien suorat osoitteet (Icecast, näissä toimivampi kuin Areenassa käytettävä HLS): https://pastebin.com/FsnrP6J9. Nämä myös Jollailijan listassa.

Näiden lisääminen edellyttää tietenkin, että laite tukee suorien osoitteiden lisäämistä. Onko markkinoilla YHTÄÄN (kaupallista) laitetta, mikä ei olisi riippuvainen ulkopuolisista palveluista kuten Tune In, Reciva, vTuner yms? Sellainen, mihin lähiverkon kautta selaimella hallinnasta vain määriteltäisiin haluttujen kanavien streamien osoitteet, joita toistettaisiin?

Sanoman kanavien kaikki streamit ovat HLS-muodossa, joita kaikki nettiradiolaitteet eivät tue, vaikka kyse on muuten aivan peruskaurasta. Raspberry PI:stä saa rakennettua vapaan softan laitteen, joka soittaa HLS:ää ongelmitta. Mistä se kertoo?

Vapaan koodin VLC ja foobar 2000 toistaa HLS:ää siinä missä muitakin streamityyppejä ja koodekkeja. Voit tehdä sinne listan haluamistasi kanavista lisäämällä niiden streamien osoitteet, jolloin kanavan vaihtokin onnistuu käden käänteessä, aivan kuin radiovirittimen pikavalinnoista.

näinhän se
  • Niin, kyllähän ne radiokanavat saa tietokoneella kuuluviin varmasti. Harva sillä haluaa radiota laittaa toistumaan.

Suurimmalla osalla muista laitteista se on vaan hankalaa ja järjetöntä säätämistä, jos ei suoraan löydy appilta. Kuten viritinvahvistimiin jolla yleensä kuunnellaan musiikkia on käytännössä mahdotonta lisätä mitään kanavia itse.

Anteeksi vaan jos tunnet muiden olevan kädettömiä, jos vaihtoehto on painaa yhtä nappia ja kuunnella radiokanavaa FM-taajuuksien kautta tai rakentaa sitä ja tätä laitetta ja käynnistellä erilaisia purnukoita ja säätää kolmeviikkoa.

Itse olen nyt castannut google nest hubiin puhelimella radiokanavat, mutta se ei toimi jos käy välillä luuri taskussa ulkona, vaan vaatii säätämistä taas. Oli se vaan helppoa kun TV käynnistyi napista ja kanavat näkyivät heti tai radiokanavat kuuluivat hyvin, kun vahvistimesta painoi yhtä nappia. Mutta ei, kun Nykyään kaikki pitää olla niin helkkarin vaikeaa vaan.
    Pena
  • Se on aivan totta.

Siksipä itse karsastankin tuollaisia laitteita, mitkä eivät ole täysin käyttäjän omassa kontrollissa, vaan niiden toimivuus on riippuvainen muiden tekemistä päätöksistä.

Tietysti tuo, että käyttävät Tune Iniä ja muita ulkopuolisia palveluita helpottaa huomattavasti peruskäyttäjää. Tällä foorumilla esim. reitittimen asetusten säätäminen tuskin on kaikille mitään kvanttifysiikkaa 😀

Nämä: https://minimserver.com https://minimstreamer.com/ voivat muuten olla "ratkaisu" laitteille, mitkä eivät tue suoraan HLS:ää.
    näinhän se
  • Helpoin olisi välittää alueella kuuluvat radiotaajuudet jatkossakin (R) liittimen kautta vastaanotettaviksi. Kyseessä on kuitenkin peruspalvelu.Omituista joutua asentelemaan katolle erillisiä antenneja operaattorin yksipuolisen päätöksen takia. Tämä on varmasti taloyhtiöille sopimuksen irtisanomisen peruste DNA:n kanssa. Kun useimmista kohteista poistettu katolta omat antennit ajatus ollut että, kaapeli tarjoaa nämä. Kohta varmaan lopettaa kaikki satelliittivälitteiset kanavat ja sitten niitä seuraava tarvii hankkia satelliittiantenni ja ohjelmapaketti siihen. Jos ei ole kaapelimodeemin käyttäjä kohta suoraan antenni vastaanottoon siirtyminen saattaa tulla edullisemmaksi.
    Edam
  • Rahastahan tässä on kysymys. Radiokanavien välittämisestä DNA ei saa Euroakaan. Kun ottavat käyttöön uuden Docsis 3.1 standardin, niin siihen siirtyviltä tulee Euroja kassaan.
    En tiedä kuinka moni mieluummin ottaa Docsis 3.1:n FM-kanavien menettämisestä huolimatta.
    DNA haluaa kehittää toimintaa, eikä jäädä paikalleen polkemaan.
    PW
  • Nykyisin on monenlaisia yhteystekniikoita kaapelimodeemin ohella. Ehkä ne DNA:lla luottaa tuohon kaapelimodeemi tuotteeseen kun noin rajuun ratkaisuun ovat päätyneet siis lopettaa FM kanavien välittäminen jotta saadaan lisää taajuuksia kaapelimodeemille.
    Edam
  • Edam, käytännössähän VDSL2-tekniikka on poiskuolevaa tekniikkaa muiden paitsi Telian mielestä ja mm. ADSL2+ tekniikka on jo kuollut pois. Ei kannata satsata kuolevaan tekniikkaan, siksi Dna ja Elisa panostaa kaapelimodeemi- ja ethernet-tekniikoihin. Telia onkin ainoa joka jääräpäisesti pitää kiinni vanhasta VDSL2-tekniikasta vaikka tarjolla olisi uudempaakin tekniikkaa.
    Jari
  • Ensinnä moite, on äärimmäisen vaikeaa löytää oikea paikka minne laittaa tälläinen. En löytänyt. Siksi tänne hitaaseen osioon.
    YTKoti
  • Ainoa neuvo on vaihtaa kaapelioperaattori tai siirtyä suoraan antennivastaanottoon. Peruspalvelun lopettaminen oikeuttaa irtisanomaan DNA palvelu taloyhtiön taholta. Ottakaapa asialistalle taloyhtiö kokouksissa.

Sillä onko yhteys adsl vai ethernet ei ole merkitystä tähän asiaan. Kiitos.
    RR