Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Laajakaistan siirtäminen

Minulla on tällähetkellä käytössä DNA 100mb laajakaista taloyhtiön kautta, josta olen maksanut 300€ vakuusmaksua. Mikäli muutan nykyisestä osoitteestani toiseen, voinko siirtää saman nettinopeuden uuteen asuntooni maksutta?

Kommentit

 • Hei Eero!

  Mikäli uudessa osoitteessa on myös DNA:n saatavuus, voit siirtää laajakaistasi ongelmitta.
  Näppärimmin asia selviää asiakaspalvelumme kautta.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Paitsi, että nykyään DNA on vaihtanut nimen Valokuitu Plussaksi, vaikka tekniikka on sama. Eli vanha modeemi toimii ainoastaan niin kauan, kuin vanha sopimus on voimassa. Uudesta joudut pullittamaan 126€ ja se on ehkä käyttövalmiina 2 tunnissa, jos on säkä. Vanha toimii kuitenkin heti, niin kauan kun vanha soppari on voimassa. Loogista?

  Voiko joku muuten sanoa miten saan uuden modeemin löytämään IP-osoitteen nopeammin, jotta etätyö onnistuisi huomenna?

  Nimimerkillä: Taloyhtiökaistan soppari umpeutui eilen.
 • Päivitys:
  Modeemi linkitetään liittymään, eli DNA ei vaan suostu linkittää vanhaa modeemia "uuteen liittymään", jos ei uudessa osoitteessa ole sama "saatavuus", eli jos ne eivät ole vaihtaneet tuotenimeä samalle netille. Tässä siis dna termistö suomennettuna.

  Sain tietää, koska uusi "parempi" modeemi ei tominut, kun linkitys oli unohtunut. Kysyessään asiakaspalvelu vetoaa vaan siihen, että sama saatavuus ei ole. Todellisuudessa naapureilla on todennäklisesti sama vanha modeemi.

  Kannattaa soittaa vikailmoitukseen näin illalla, se palvelee 24h numerossa 0800300500.
 • Hei Andreas! Muuton yhteydessä vanha sopimus toimii täysin normaalisti jos tekniikka on samaa ja sopimus on sama uudessa osoitteessa, mikäli tekniikka tai sopimustyyppi muuttuu, täytyy laajakaistasta tehdä uusi sopimus.

  Jos siis taloyhtiön laajakaista on päättynyt, tarvitsee uusi sopimus tehdä DNA Valokuitu Plus laajakaistasta ja tämä vaatii uuden DNA Valokuitu Plus modeemin.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Muuton yhteydessä kannattaa asiakaspalvelun kanssa selvittää siirron aiheuttamat muutokset nettiyhteyteen ja kytettävään tekniikkaan.
  Voiko taloyhtiölaajakaistan siirtää kiinteistöön, jossa ei ole taloyhtiölaajakaistaa?
  Taloyhtiöiden sopimuksetkin taitavat olla erilaisia taloyhtiölaajakaistojen suhteen.
 • Taloyhtiölaajakaistan siirto uuteen osoitteeseen onnistuu vain jos tekniikka ja sopimus ovat samat sekä vanhassa että uudessa osoitteessa, muutoin vanha sopimus täytyy irtisanoa ja tehdä uusi sopimus uuden osoitteen mukaan
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Taloyhtiölaajakaistaan saattaa sisältyä modeemi, jota ei tietääkseni saa ottaa mukaan muuttaessaan.
  Jos uudessa osoitteessa ei ole taloyhtiölaajakaistaa saatavilla, voiko nykyisen talokaapelilaajakaistan siirtää uuteen osoitteeseen normaalihintaisena ja vastaavalla liittymätyypillä?
 • Hei Iiro,

  Tekniikka ei vaadi uutta modemia DNA Valokuitu Plus liityytymää varten, sillä vanha modemi toimi uudessa asunnossa, kunnes sopimus, johon modeemi oli linkitetty loppui. DNA pakottaa kuitenkin vaihtamaan modeemia, kun vaihtaa sopimustyyppiä.

  Haluaisitko sinä, että seuraavan kerran kun vaihdat puhelinliittymäsi DNA äly 21M:stä uuteen DNA järkken, että sinulle sanotaan "sinun on nyt tähän liittymään maksettava tämä uusi puhelin myös"?

  En usko!

  Minun olisi pitänyt tajuta antaa sen vanhan modeemin MAC osoite vikailmoitukseen, niin uusi Valokuitu Plus liittymä olisi varmasti tominut uuden liittymän kanssa.
 • Suosittelen tutustumaan oheiseen viestiin jos olet kiinnostunut tarkemmin teknisistä syistä DNA Valokuitu Plus modeemin vaatimuksesta: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/mika-on-dna-valokuitu-plus/#c2685377 
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Andreas: Vanhat modeemit toimivat edelleen missä tahansa DNA:n kaapeliverkossa, jolloin ne käyttävät vanhan tekniikan mukaista liittymää. Valokaapeli Plus liittymään et olisi voinut liittää vanhan modeemin MAC-osoitetta, joten se ei sillä olisi toiminut.
  Mikään pakko ei ole vaihtaa liittymätyyppiä.
 • Iiro, luin kyllä tuon linkin alla oleva selitys. Olen asiakaspalvelusta koittanut pyytää selvitystä mikä tekninen ominaisuus tässä Valokuitu Plus liittymässä vaatii sen uuden modeemin. Vanha Thomson TCW770 modeemi käyttää samaa DOCSIS 3.0 standardia kuin uusi F@ST 3686 modeemi Sagemcomilta.

  Jos tuo linkin takana oleva selitys pitää paikkaansa, se tarkoittaisi että kaikki taloyhtiössä olevat asukkaat pitäisi myös päivittää tähän uuteen modeemiin, jotta saisin parhaan irti tästä nykyisestä liittymästä. En tiedä milloin tämä verkon päivitys on tehty ja miten se on pilkottu, mutta en kuitenkaan näe mitään teknistä eroa niitten välillä.

  Harmi vaan että samaa verkkoyhteyttä ei ollut "saatavilla" tähän taloyhtiöön, kuin se jonka otin 3 vuotta sitten edelliseen asuntoon. Se olisi ollut 10 euroa halvempi, vaikka toki puolet hitaampi (100 M, 200M sijaan), mutta se on ollut ihan riittävä. Vanhan asuntoon tuli aikoinaan Taloyhtiökaista, johon olisin voinut hakea ilmaisen modeemin, mutta koska TCW770 toimi samalla tekniikalla edelleen päivitin vain liittymätyypin ja sain hieman halvemman kuitenkin tuon halvemman taloyhtiökaistan, vaikka jouduin taistelemaan muutaman kerran asiakaspalvelun kanssa, jotta sain vanhan laajakaistan lopetettua. Myyjä oli niin kovasti kyrkyttämässä tuplakaista (taloyhtiö + 4G), jotta hän unohti kokonaan että olin soittanut sinne vaihtaakseen laajakaistan siihen taloyhtiökaistaan.

  On nämä niin vaikeita asioita, että ymmärrän, ettei ne ihan kerralla voi mennä oikein.
 • Andres: Taloyhtiön asia on millaista taloyhtiölaajakaistaa se tarjoaa. Vanhat liittymät eivät enää ole uusmyynnissä. Jos taloyhtiö vaihtaa liittymätyyppiä, niin kaikki joutuvat modeemin vaihtamaan, jos kyseessä on modeemitoteutus.
  Vaikka modeemit ovatkin saman standardin modeemeita, niin niiden yhteydenmuosostus poikkeaa toisistaan.
  Uudet modeemit käyttävät verkossa 20/5 kanavaa ja siihen eivät vanhat modeenit pysty, kun ne pystyvät vain 8/4 kanavaan.
  Jos asiakkaalla on vanhan tyyppinen normaali liittymä, hän voi siirtää sen uuteen osoitteeseen, kunhan ei mene vanhaa liittymää irtisanomaan.
 • PW, kiitos selityksestä. Tämä kuullostaa ihan järkevältä. Huippunopeus on modeemeissa eri, eli jotain parannusta tai muuta on varmaan tapahtunut. Tällainen selitys olisi varmaan mennyt läpi, jos olisin saanut sen, kun kysyin mikä ero siinä on?

  Loppujen lopuksi toimiva modeemi, josta saan 20€ hyvityksen (jee!), olisi teknisesti pystynyt tarjoamaan minulle sopimuksen mukaisen yhteyden, eikä olisi hidastanut verkkoa naapurin vastaavia modeemeja enemmän, mutta DNA veti "piuhan irti".
 • Hei,

  mikä on taloyhtiönetin lisänopeuden tilauksessa vakuusmaksu, jos luottotiedot eivät ole kunnossa? Onko tuo em 300€ vakisumma vakuudelle?
  Mimmu

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.