Lähetysnopeus 10->100 megaan

Hei,

milloin DNA nostaa 100 megan kodin nettiliittymien lähetysnopeutensa 10:stä 100 megaan kuten teidän T-alkuisella kilpailijallanne on jo samaan 10e/kk hintaan?

Kyseessä DNA:n taloyhtiölaajakaista, ja huoneistoon asti tulee Ethernet. 10e/kk saa DNA:lta 100 megan liittymän, mutta jossa on vain 10 megan lähetysnopeus. Mitään järkevää syytähän tälle rajoitukselle ei tekniikan puolesta ole.

Tällä hetkellä jos haluaa 100 megan lähetysnopeuden, joutuu ostamaan 1G-liittymän, joka on 40e/kk.

Voisitteko myydä edes lisäpalveluna 100 megan lähetysnopeutta muutaman euron lisähintaan, kiitos!

Lähetysnopeutta tarvitaan esim. kun varmuuskopioit valokuvasi pilvipalvelimelle, ja 10-kertainen ero tässä nopeudessa on huomattava.
Tommi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Vanhalla sopimuksella oleviin taloyhtiölaajakaistoihin ei saa 1 Gbit/s liittymiä. Omana erillisliittymäällä sen saa n. 55 €/kk hintaan.
    PW
  • +1 tälle toiveelle. On kummallista että symmetristä liittymää tai edes 100 megan lähetysnopeutta ei saa järkihintaan edes lisärahalla.
    Antti
  • Yritin katsoa Telian 100 Mbit/s liittymää. Lähetysnopeudesta ei mitään puhuttu, mutta kun tarpeeksi kauan etsi, niin selvisi sen lähetysnopeuden olevan vain 10 Mbit/s.
    Joku väitti, että Telialla olisi tarjolla symmetrinen 100 Mbit/s liittymä kuluttaja-asiakkaille - mitähän tuo väite on peräisin.
    Eipä taida muillakaan yhteydentarjoajilla olla symmetristä 100 Mbit/s kuluttajaliittymää tarjolla.
    PW
  • @PW Katso kohta "L-paketti" Telian palvelukuvauksesta
    https://www.telia.fi/dam/jcr:b6c8c557-3b46-4516-9d30-327f55aa3695/telia-yhteys-kotiin-palvelukuvaus-05-2018-fi.pdf (https://www.telia.fi/toimitusehdot-ja-palvelukuvaukset#aihe-8)

Kun yhteystekniikkana on "Valokuitu-Ethernet" niin "Lähetvän liikenteen normaalinopeus on 90 Mbit/s ja vaihteluväli 70-100Mbps.

Ja hintakin on tosiaan taloyhtiöasiakkaille sama 10€/kk.

Antti
  • Linkki ei aukea - edes tuo pdf.
    L-pakettia olen katsonut aiemmin - mainitsemillani tuloksilla.
    PW
  • Tuo taitaa olla yritysasiakkaille.
    PW
  • Ihan kotiosoitteeseen saatavuutta hakemalla tuon löysi ja "yhteys kotiin" kyllä viittaa kuluttaja-asiakkaaseen. Tässä vielä screenshot tuosta pdfstä L-paketin kohdalta.

Antti
  • Osoitteen perusteella hain ja Valokuitu L-paketti on meille maksimi. Kuitua ei meillä tule huoneistoon ja puhelinverkko on rakennettu v. 1984 (ei ethernet). Ilmeisesti yhteys toteuteettaisiin meille VDSL2:lla.
    Haku:
    Telia Yhteys kotiin L  100 Mbit/s  Valokuitu  27,90 € kk

Tehokas laajakaistaliittymä moneen laitteeseen.

Jos käytät nettiä monella laitteella, pelaat enemmän tai haluat vaikka striimata huipputeräviä leffoja, valitse nopea laajakaista. Tämä tarjoaa myötätuulta useammallekin surffaajalle!

Nopeuden vaihteluväli 70-100 Mbit/s.
    Uusille asiakkaille Telia Yhteys kotiin M ADSL 11-16M, M Valokuitu 14-20M, M VDSL 35-50M, L Valokuitu 70-100M, L VDSL 70-100M tai L Kaapeli 70-100M hintaan 27,90 e/kk 24 kk ajan sekä liittymän avaus veloituksetta (norm. 129,00 €)
    Sopimuskauden (24 kk) kokonaishinta 669,60 €
    Määräaikaisen sopimusjakson jälkeen tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hinnaston mukaisin hinnoin.
    PW
  • @pw kuten screenshotistani näkyy, on tuo isompi lähetysnopeus saatavilla vain kuidun/ethernetin päähän. Tähän liittynee myös laitteiden rajoitukset mutta ethernetin/kuidun kanssa niitä ei ole.
    Antti