Lähtevän postin palvelimelta lähetetty sähköposti ei mene perille esim. Gmail-osoitteisiin

Käytössäni on sähköpostin lähettämiseen smtp-palvelin smtp.dnainternet.net portilla 465. Niin ystävältänikin kuin minulta - molemmat DNA:n asiakkaita - sähköposti kuitenkin lopetti vuosien jälkeen toimintansa lakon aikana osittain ja esimerkiksi Gmail-osoitteisiin ei saa enää lähetettyä sähköpostia, vaan takaisin tulee ilmoitus "Undelivered Mail Returned to Sender". Tarkempi Googlen palvelimilta palautuva virhekoodi on 550-5.7.26. Itse sähköpostitili on Easylinehostilta.

Oletin kyseessä olevan jokin lakon aikana vikaantunut asia, joka hoidetaan alta pois kiireellisesti lakon loputtua, mutta näin ei kuitenkaan vaikuta olevan. Onko kyseessä häiriö DNA:n vai Easylinehostin päässä?

Kommentit

• Hei Ville!

Mitään yleistä vikaa ei ainakaan parhaillaan ole tiedossa joka voisi aiheuttaa tällaisia ongelmia. Lähtevän postin palvelin on tosiaan tuo smtp.dnainternet.net ja portti 465 pitäisi kyllä toimia aivan normaalisti.

Tilannetta voidaan tutkia tarkemmin asiakaspalvelussamme tarvittaessa myös teknisen tukemme avustuksella, joten kannattaa olla yhteydessä asiakaspalvelumme vikapäivystykseen maksuttomassa numerossa 0800 300 500. Kiitos!
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Kävikin ilmi, että Easylinehostilla DNS-tiedoista sallitut lähtevän postin palvelimet sisältävästä tietueesta oli uupunut oikea lähtevän postin palvelin (tiedä sitten, miksi se oli sieltä hukattu). Asia vaikuttaisi olevan taas kunnossa. Kiitos kuitenkin avusta!
    Ville