Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Laitenetti ei toimi riistakamerassa

Hei, asensin riistakameraani Laitenetti plussan. Kamera löytää verkon ja muuten toimii normaalisti, mutta kuvaa se ei suostu lähettämään. Samoilla asetuksilla enstisellä kortilla (DNA Jämpti) kuva tulee mainiosti. Miten Laitenetti eroaa Jämpti-liittymstä ja mitä asetuksissa pitää muuttaa. Näyttää siltä, että lähiverkkoa se ei oikeasti löydä vaikka DNA palkit ovat ok.. Asetuksena on nyt smtp.dna044.com.
Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Hei Harri!

  Kamera voi vaatia APN asetukseksi julkinen.dna.fi toimiakseen oikein, mutta sähköpostiasetuksien osalta nämä ovat samat laitteesta ja liittymästä riippumatta
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • DNA ymmärtääkseni myy Uovision UM785 kameraa, siis sama kuin minulla. Onko siihen asennusohjeita. Tarkoitan, että ao. asetussivu olisi malliksi täytetty niin kuin sen tulee olla. Tuo APN on mms-puolella. Sähköpostipuolella on vain smtp-palvelin ja käyttäjätunnus, joka on siis tyhjä. Voisi lähettää ohjeet sähköpostiini.
 • Laitteen käyttöohje löytyy valmistajan tuotesivulta: https://www.uovisionsuomi.fi/tuote/uovision-um785-3g-lahettava-riistakamera/

  Sähköpostiasetukset ovat samat laitteesta riippumatta: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/sahkoposti-asetukset-puhelimeen/#c2105439
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kiitos vaan. Laitteen käyttöohjeet toki ovat tiedossani ennestään ja noista sähköpostiasetusohjeista ei ole apua; ne ovat kamerassani noin.
 • Moi,

  Sama ongelma Burrel s12 hd (vm 2017) riistakameran kanssa. Vaihdoin vanhan toimivan dna liittymän elokuussa (myyjän suosituksesta) halvempaan dna laitenetti liittymään. Verkko löytyy ja kamera ottaa kuvia ja ilmoittaa, että kuvien lähetys onnistuu. Kuvat eivät ilmesty työ- tai kotipostiin (office ja gmail). Kortti ja kamera resetoitu ja asetukset laitettu uudelleen Burrelin ohjeiden mukaisesti. Lähettävän Gmailin asetukset "löysät". Kamera ollut pois päältä kesäkauden.

  Aika tympeätä, koska laite pitäisi viedä talveksi mökille vahdiksi.

  Edit: laitoin tämän viestin myös toiseen saman aiheen ketjuun. Tuntuu olevan uusien dna liittymien ongelma laitteesta riippumatta...
 • Tässä mitä minulle puhelimessa myytiin toimivan tilalle, nimenomaan riistakameraan:

  "DNA Laitenetti
  Edullinen netti valvontalaitteisiin ja älylaitteiden etäohjaukseen.

  • Rajaton tiedonsiirto 128 kbit/s nopeudella
  • Kuukausimaksu 4,90 €/kk, sis. 100 tekstiviestiä/kk, paketin ylimenevät viestit 0,09 €/kpl
  • Liittymällä ei voi soittaa puheluita eikä lähettää multimediaviestejä
  DNA Laitenetin edullinen kuukausimaksu mahdollistaa eri laitteiden huolettomat ja toimivat nettiyhteydet ajasta ja paikasta riippumatta. Liittymä on suunniteltu erityisesti kodin tai kesämökin mittareiden ja älylaitteiden etäohjaukseen ja muihin satunnaisen ja vähäisen tiedonsiirto- ja tekstiviestiyhteyden tarvitseviin laitteisiin.

  Sopivia käyttökohteita ovat esimerkiksi pakkasvahdit, etäohjattavat pistorasiat, hälytyslaitteet, termostaatit, ilmalämpöpumpun etäohjauslaitteet ja etäluettavat lämpö- ja kosteusmittarit. Riistakameraan suosittelemme nopeamman nettiyhteyden 4G-liittymiä. Liittymät toimivat vain Suomessa."

  Eli ei siis sovellu riistakameralle... DNA, voisitteko ystävällisesti opettaa näitä teidän innokkaita puhelinmyyjiä. Tässä nyt on mennyt puoli sunnuntaita tämän kanssa säätäessä. Täytyy marssia Elisan myymälään huomenna.
 • Hei JP!

  Onko vika siis alkanut nimenomaan uuden liittymän vaihdon jälkeen, jolloin vanhat asetukset ovat lakanneet toimimasta? Haluaisimme ehdottomasti selvittää mikä tässä on vikana, sillä liittymä toimii samassa verkossa ja kaiken pitäisi toimia normaalisti.

  Pystytkö pirauttamaan meille asiakaspalveluun p.044 144 044 niin voimme selvittää tätä yhdessä teknisen tukemme kanssa
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Moikka!

  Kaipaamme tarkempia tietoja viasta asiakastietojen kera, vian juurisyy ei valitettavasti ole vielä selvinnyt. Pyytäisinkin soittamaan asiasta asiakaspalveluun p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) tai chatilla puhelimen sovelluskaupasta löytyvän Oma DNA sovelluksen kautta.

  Ettehän anna tietoja tähän keskusteluun, kyseessä on julkinen keskustelupalsta. Vian selvitys ei ole mahdollista ilman viallisen liittymän tietoja.

  Tarvitsemme seuraavat tiedot asiakaspalveluun:
  - Laitteen tarkka merkki ja malli
  - Liittymänumero
  - Käytetty APN ja porttiasetukset
  - Mahdolliset laitteen antamat virheilmoitukset
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei,
  pahoittelen että en ole ehtinyt tähän vastailemaan. Tein jonkun muun tekemän toimenpiteen eli laitoin kortin puhelimeen ja totesin sen toimivan normaalisti, paitsi siis puhelut. Sitten kortti takaisin kameraan, ei vaikutusta. Mutta yllätys yllätys, seuraavana päivänä kuvia alkoi tulemaan. Siis samoin kuin "tuolla jollain toisella". Linja piti siis jotekin "aukaista" ennen kun alkoi toimimaan. Tiedä näistä:)
  Harri
 • Moi,

  Sain Burrel s12 riistakameran ja DNA Laitenetin pelittämään. Vika ei ollutkaan liittymässä, vaan lähettävän Gmailin asetuksissa. Google on kiristänyt asetuksia. Enää ei riitä, että antaa käyttöoikeuden laitteille, jotka käyttävät vähemmän turvallisia kirjatumistekniikoita. Palautussähköpostiini tuli herja, että joku (tässä tapauksessa riistakamera) yritti kirjautua lähettävälle Gmail-tilille, ilman että pystyi varmentamaan henkilöllisyyttään. Kamerahan ei tietenkään tätä osannut tehdä. Asia hoitui salasanan vaihdolla ja uusien asetusten tallentamisella kameraan.

  JP
 • Hei!

  Olemme tehneet muutoksia sähköpostipalvelimen puolella ja viestien pitäisi nyt kulkea sukkelammin.

  Suosittelemme kuitenkin käyttämään riistakameroissa sähköpostin palveluntarjoajan omia palvelimia mikäli mahdollista. Gmail osoitteella tulisi käyttää Googlen asetuksia (huomioi myös TÄMÄ) ja hotmail sekä outlook osoitteilla Microsoftin asetuksia. Nämä kuitenkin vaativat laitteelta kykyä tunnistautua ja salata liikenne, mikä kaikilta vanhoilta riistakameroilta ei luonnistu.

  Mikäli vanhalla laitteella tarvitsee siis käyttää DNA:n sähköpostipalvelinta tai käytössä on DNA:n sähköposti, tulee tässä ottaa huomioon myös palvelimen rajoitus 100 viestiä tunnissa.

  Autentikointia käytettäessä tulee myös ehdottomasti käyttää oman sähköpostin kirjautumistietoja sekä salasanaa, näihin kenttiin ei voi syöttää mitä vain tietoja.

  Teemme jatkossakin töitä asian parissa, jotta varsinkin riistakameroiden toiminta on häiriötöntä.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
  Paras vastaus
 • Hei, sähköpostiviestit lakkasivat sunnuntain jälkeen kulkemasta. Kävin eilen laittamassa kameraan sen vanhan liittymän kortin ja heti alkoi sähköposteja tulemaan. Peruutin äsken laiteliittymän ja käytän vanhaa, joka siis toimii hyvin. Katsotaan viikonloppuna miten toinen laiteliittymä toimii tutkapannassa vai joutuuko siinä palaamaan vanhaan.
  Harri
 • Hankin uuden riistakameran HC-801LTE ja siinä minulla on aiemmassa kamerassa ollut DNA laitenettiliittymä. Olen kokeillut useita eri asetuksia, mutta en saa kamerasta lähtemään sähköposteja. Sellainen kysymys, että voiko DNA:n lähtevän sähköpostin palvelimella ylipäätään (smtp.dnainternet.net) lähettää sähköposteja DNA Laitenettiliittymästä ilman DNA:n webmail-palvelun autentikointia? 

  Kameran näytölle tulee FIDNA DNA 4G, eli verkko löytyy.
 • Näihin viestieihin ei ilmeisesti kovin aktiivisesti reagoida...

  Sain tämän HC-801LTE riistakameran lopulta lähettämään kuvat sähköpostiini, kuin loin uuden gmail-tilin ja sähköpostin lähetyksessä käytän gmail:n smtp-serveriä. Se miksi DNA:n smtp-serverin kautta lähetys ei onnistunut, jäi epäselväksi.
 • Firmassa, jossa työskentelen, on muutama riistakamera. Niissä liittyminä DNA:n tarjoamat tuotteet. Ja kun ei toimi, niin ei toimi. Pomo on käynyt neljästi, allekirjoittanut myös 4-5 kertaa kivijalkakaupassa. Tänään meni taas aikaa hukkaan puhelimessa asiaa selvittäessä ja kehottivat käymään kivijalkakaupassa. Kun pääsin puotiin, totesi myyjä lakonisesti etteivät ota kantaa riistakameroihin. Totesin, että ehkä naapurifirma hoitaa asian paremmin. Puolen tunnin päästä kaksi riistakameraa toimi, joskin kilpailevan firman liittymillä.
  Episodiin liittyy myös tilanne, jossa ostimme Kuopion DNA -myymälästä riistakamera, jonka pitäisi toimia. Eivät kuitenkaan tehneet liikkeessä asennusta, sillä eivät kuulemma tiedä riistakameroista mitään. Melkoisen tappelun jälkeen sain kameran toimimaan, siitä kiitosta myyjille ei heru. Tai tuo toimiminenkin on vähän niin ja näin. Lähettää n. 2-4 tunnin välein aina köntän kuvia.

  Ensi viikolla kaikki firman, sekä kahden työntekijän perheiden liittymät siirtyvät toiselle operaattorille, enkä suosittele DNA:ta kenellekkään. Erittäin huonoa ja ynseää "palvelua", sekä tuotteita joita ei edes ko. puodin edustajat saa toimimaan.
 • Joko tämä liittymä tyyppi toimii riistakamerassa?
 • Ei toimi... Testaan juuri uovisonin riistakamerassa. Ottaa komennot kyllä vastaan mutta kuvia/videoita ei kyllä tule.
 • Hei. Kysyisin että toimiiko tämä DNA Laitenetti riistakameran kanssa nyt???
  Tilasin/ vaihdoin liittymäni  koska tätä markkinoidaan toimivana mutta tämä viestiketju näyttää kertovan vallan muuta. Turva/ riista kamerani on Burrel S12 jossa ei ole ns. He kuvaa ja toimii nykyliittymässä joka on Dna Jämpti mini, kamera on siis vanhempi 2G versio.
 • Hei. Kysyisin että toimiiko tämä DNA Laitenetti riistakameran kanssa nyt???
  Tilasin/ vaihdoin liittymäni koska tätä markkinoidaan toimivana mutta tämä viestiketju näyttää kertovan vallan muuta. Turva/ riista kamerani on Burrel S12 jossa ei ole ns. HD kuvaa ja toimii nykyliittymässä joka on Dna Jämpti mini, kamera on siis vanhempi 2G versio
 • Ei toimi se halvin versio. Nyt toimii kun päivitin sen vähän kalliimman version.
 • Hankin omaan burreliin halvimman laitenetin niin on toiminut.
 • en saa millän lähtemääm burrel riistakamerasta tällä laitenetti liittymällä kuvia sähköpostiin kyllä kortilla on kuvat

 • Minun Burrell 12 riistakamera toimi vuosikausia DNA Jämpti Mini liittymällä. Hinnan nousun vuoksi otin yhteyttä puhelinmyyntiin, jossa minulle myytiin Perus Laitenetti. Ei lähettänyt kuvia Gmailin. Soitto as.palveluun, jossa minulle kerrottiin, että tarvitset Laitenetti Plussan. SIM päivitettiin, mutta edelleenkään kuvat eivät lähteneet. As.palvelun kanssa päätimme yksimielisesti irtisanoa liittymän. Nyt on tilauksessa Telakalta SIM. Sitä ennen kokeilin mokkulassa olevaa Telian simiä ja se pelotti heti.
 • Hieman ihmettelen noita toimimattomuuksia: minulla on parikin riistakameraa (eri merrkisiä) ja ovat toimineet jo pitkään laitenetti-liittymin. Lähettäjäksi olen määrittänyt Gmail-accountin - siitä eniten "harmia" kun ajoittain pyytää kuittaamaan että yhteydenotto on tosiaan oma "vieras laite" tuntee salasanan.
 • Minulla oli vielä voimassa yhtäaikaa uusi ja vanha liittymä. Siis Jämpti pelasi, mutta kun  vaihdoin uuden Laitenet +, niin sähköpostit Gmailiin eivät vain tulleet perille. Juuri äsken testasin Telian mobiilimokkulassa olevaa simiä ja kuvat tulevat alle minuutissa.
 • Itse sain vihdoin ja viimein riistakameran toimimaan DNA laitenetin ja gmailin yhdistelmällä. Kamera Burrel s12 jne..

  Ensimmäiseksi vaihda googletilin asetuksistakohdasta tietoturva: Salli vähemmän turvalliset laitteet. Vaihda tilille salasana (jostain syystä toimi tämän jälkeen)
  Vaihda
  Operator parameter:
  country--> Finland
  Operator---> DNA
  Tämän alla kohta Parameter.... Vaihda APN--> julkinen.dna.fi

  jollaa saattan toimia muuten mut mulla ei. Aika paskaa ku nää kamerat vaatii ton lähettävän sähköpostin ylipäätään. Voi kun joku keksisi sellaisen kameran mihin syötettäisiin vain vastaanottajan säpö ja kameran nimi. Toki salasana mutta ei vittu tälläistä knoppikikkailua, varsinkin jos tykkää käyttää tota gmail tiliä
 • Tuo kertomasi kaikki muu oli jo aiemmin tehty paitsi salasanan vaihto. Huomaa, että dna jämpti mini toimi vuosikausia kamerassa. Tekninen tuki vakuutti, että laitenet plussan asetukset ovat prikulleen samat kuin jämpti minissä.

  Anyway tilasin telialta vastaavan laitenet-liittymän. Sim kameraan ja toimi heti mitään asetuksia muuttamatta. Kamera on jo kuvaamassa pihapiiriä mökillä ja kuvia tulee linnuista ja jänöjusseista.
 • DNA:n tekninen tuki ei aina ole ihan ajantasalla. Väittämät eivä pidä paikkaansa eivätkä myönnä antaneensa virheellistä tietoa mikä tekee asioinnista todella hankalaa. Voisivat päivittää ohjeensa niin säästyttäis näiltä sekoiluilta.
 • Tietenkään julkinen.dna.fi APN ei toimi jämpti minissä, koska puheliittymänä sillä ei ole julkisen ipv4 osoitteen mahd. Internet APN toimii molemmissa. Useita Burrelin kameroita edelleen Laitenetillä käytössä, joten liittymä kyllä toimii jos asentaja tajuaa mitä tekee.
 • Jos kommentoit minun viedtejä, niin jämpti mini toimi moitteetta vuosikausia burreliissani. Luovuin siitä kun hinnan korotus oli tulossa tässä kuussa. 6,90 - >9'90.
 • Juu tuosta APN vaihdosta internet-> julkinen.dna.fi en ole varma onko tarpeellista mutta gmailin salasana piti vaihtaa jollon googletili alkoi sallimaan tämän kameran. Aiemmin siis oli jo valmiiksi vähemmän turvallisten laitteiden käyttö sallittua
 • Minulla se ei ollut kiinni tuosta salasanasta, koska kokeilin sitä, että sallii kameran asetuksissa multimediaviestitkin sähköpostin lisäksi, niin lähetti silloin molempiin ongelmitta. Mutta noista viesteistä olisi pitänyt maksaa määrätyn kappalemäärän jälkeen ja muutenkin turhaan puhelinta täyttämään.
 • Terve, mulla on Kärkkäiseltä tilattu Trekker 2G-riistakamera joka on vissiin sama kuin Suntekin hc300 ja liittymänä DNA laitenetti pelkkä. Toimiiko tämä yhdistelmä siihen että sais ainakin puhelimeen kuvat, sähköpostiin ei tässä niin väliä. Ainakin kameraan tulee tolpat ja lukee dna että se puoli ainakin toimis jo. Olisko kellään toimivia MMS-asetuksia tarjota vaikka ihan kuvakaappaus olis hyvä, kiitos. Kun ei oikein selviä ohjeita meinaa mistään löytää. Tossa se kamera nytkin nököttää portaankulmalla eikä lähettele mitään vaikka kaikenmoista on kokeiltu. Olisi vaan mukava saada toimimaan mökille tässä syssypimmeillä.
 • Täällä sama ongelma kuin yllä. Sain toimimaan yhdeksi päiväksi kun vaihdoin gmailin salasanan. Nyt taas mykkänä. Vastailee kyllä statusviesteihin tai kuvapyyntöihin mutta mitään ei koskaan saavu. Burrel 12hd laitteena ja se halvempi DNA laitenetti. Pitääkö tämä tosiaan päivittää siihen kalliimpaan että toimii vai mitä häh? Tällainen epävakaa toiminta on kyllä ärsyttävää
 • Mulla alko pelaa silloin aiemmin kuin buikki ja on pelannut tähän asti. Kannattaa ottaa kamera vaikka tupaan parikspäiväks ja kokeilla toimiiko ees sen paripäivää. Mulla jos ei tuu nyt kuvaa ni ei kyl vastaa tuohon viestiikään. Voi tietysty olla et siellä missä kamera on on joku katvealue ja ei jostain syystä löydä kenttää
 • Joo, ja nyt taas parhaillaan toimii. Aika toisaikainen. Jätänkin nyt tohon pihalle kuvailemaan ennen varsinaista sijoituspaikkaa 60km päähän. Boottasin kameran ja vaihdoin varoiksi patterit, ans kattoo ny...
 • Tuo että burrelin kamera vastaa tekstariin mutta ei lähetä mitään ei johdu liittymästä. Oma burrelin kamera alkaa tuota tekemään kun pakkanen menee alle -5c. Toinen samanmallinen mutta vanhempi kamera pelaa ihan oikein vielä -20c pakkasessakin. Sama vika toistuu sauniksen liittymällä kuten dna liittymilläkin. Burrelin hd + sms s12 versio 3 (vanha on versio 2). Sama vika toistuu myös akuilla kuin paristoilla.

  Burreli luonnollisesti kiistää kaiken, koska myy kiinaroskaa uudelleen brändättynä eikä tajua kameran tekniikasta mitään.
 • Laitenetti   tarvii  Riistakameraani   APN  tiedot   Trekker 2 g lähettävä.
 • Burrelin S12 kamera on toiminut moitteettomasti päivityksen jälkeen melkein pari vuotta. Nyt kuitenkin on tullut muutaman päivän kuvat ok, mutta sitten ei. Onkohan tullut taas uusi päivitys vai onko DNA tehnyt jotain muutoksia? Kameraan en ole muuta kuin vaihtanut patterit välillä, kuten nytkin, mutta lyhyeksi jäi kuvien tulo.
 • DNA ei koskaan ole myöntänyt tehneensä mitään muutoksia liittymiin vaan syyttää aina laitetta. Tämän olen huomannut vuosien saatossa. Olen kuitenkin edelleen asiakas koska samoja ongelmia on kaikkien operaattorien kanssa.
 • Taas meni riistakamerat jumiin, eivät lähetä kuvia. Mitägän google on taas keksinyt. Laitteet testattiin ja ottavat vastaan etäohjauskomennot, picture sendning mutta molemmat gmail spistit ammottaa tyhjänä. Mitä voi tehdä? Tulee kalliiksi ajaa taas 600 km korjaaman ja buuttaamaan asetukset
 • Täällä myös Trekker 2G-riistakamera ja Dna Laitenetti+. Tarvitsisin APN ja MMSC sekä PORT -tiedot. Kysyin DNA:n asiakaspalvelusta niin vastattiin, ettei heidän tehtävä ole auttaa laitteiden asennuksissa. Eli löytyisikö keneltäkään noita tietoja?

 • Täällä kaivattaisiin myös APN, MMSC ja Port-tietoja Trekker 2G riistakameraan DNA laitenettiliittymän kanssa. Edes sähköpostilla en kuvia saa tulemaan vaikka kamera muutoin toimii normaalisti. Yritin yhdistää Hotmail-sähköpostiin ja laitoin APN internet, mutta ei toimi
  Ei toimi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.