Laitenetti http portin avaus

Olen yrittänyt avata porttia 8080 Huawei E5186 4G-reitittimessä, mutta portti ei suostu aukeamaan nettiin päin. Tarkoitus olisi käyttää talon lämmönsäätimen hallintasivua etänä. Liittymä on DNA Laitenetti. Onko Laitenetti-liittymissä auki portti 8080?
Teemu

Kommentit

• Olethan muistanut vaihtaa APN asetuksen, jotta reititin saa julkisen ip-osoitteen?

Reitittimen asetuksiin täytyy syöttää APN:ksi julkinen.dna.fi, jos liittymä on avattu tai sen liittymätyyppiä on vaihdettu joulukuusta 2016 alkaen.

Mikäli liittymä on hankittu ennen tätä, käytä APN:ää data.dna.fi.

Huawein laitteissa APN-asetusta ei voi muokata suoraan, vaan joudut luomaan ensin uuden asetusprofiilin, jonne käyt syöttämässä oikean APN-asetuksen.

Lisätietoja

https://www.dna.fi/tuki-mokkulat#ohjeet
    https://www.dna.fi/tuki-mokkulat#mokkulat
    irritus
  • Kiitos kommentista, mutta julkinen IP on kunnossa, tosin APN on "internet". Yritin ensin tuota julkinen.dna.fi, mutta se ei koskaan lähtenyt toimimaan, ja kysyin DNA:n tuelta ja sain tiedon että APN pitää olla internet.

WhatsmyIP sivut ja canyouseeme.org näkevät julkisen IP:n, mutta jotkut löytävät IPv4:n tosi hitaasti. Tuo laitenettihän on tosi hidas, about 128 kb tai jotain vastaavaa. Voisikohan tuo netin hitaus vaikuttaa siihen että lämmönsäätimen nettisivu ei aukea portissa 8080?
    Teemu
  • Olet siis tarkastanut reitittimen hallinnasta, että sen saama WAN-osoite on varmasti julkinen? Eli se ei kuulu mihinkään seuraavista sarjoista: 10.0.0.0 – 10.255.255.255, 100.64.0.0 – 100.127.255.255, 172.16.0.0 – 172.31.255.255,
    192.168.0.0 – 192.168.255.255.

Tällöin portinohjauksen pitäisi kyllä toimia. Varmista vielä, että reitittimen palomuuri on off tai low asennossa ja että lämmönsäätimen asetuksissa etähallinta toisesta aliverkosta on sallittu.
    irritus
  • 128 kbit/s on kyllä hidas nopeus ja tavalliset www-sivut vaativatkin nykyään jo selaimen asetusten puukottamista, että ne saa aukeamaan tällä nopeudella.

En kuitenkaan usko, että lämmönsäätimen hallintasivu olisi liian raskas 128 kbit/s liittymälle.

Voit toki kokeeksi rajoittaa selaimesi avaamien yhtäaikaisten yhteyksien määrää. Esimerkiksi Mozilla Firefoxissa, mene asetussivulle about:config. Vahvista haluavasi jatkaa asetuksiin. Etsi asetus network.http.max-connections ja kokeile jotakin pientä arvoa, esimerkiksi 2 tai 10.

irritus