Siirry uusimpaan kommenttiin

Laitoin päälle mokkulan asetuksista bridge modena enkä enää pääse nettiin

Eli siis en pääse enää nettiin enkä voi vaihtaa mokkulan asetuksia

Kommentit

 • Hei!

  Mokkulan voi aina resetoida jolloin asetukset palautuvat niin kuin ne käyttöönotossa ovat olleet. Löydät mokkuloiden ohjeet linkin kautta.

  Mokkuloiden tuki | DNA
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Huomioithan, että sillatun mokkulan taakse voi kytkeä ainoastaan yhden laitteen kerrallaan. Erityisesti langatonta lähiverkkoa käytettäessä joku muu laitteesi on saattanut ottaa yhteyden käyttöön ennen sitä laitetta, jota olisit halunnut käyttää. Mikäli käytät Ethernet-kaapelia, mokkulan langaton lähiverkko kannattaa kytkeä pois päältä.

  Siltauksen kytkennän jälkeen käyttämäsi laitteen, esimerkiksi pelikonsolin, dhcp-laina täytyy uusia. Vapauta, release, dhcp-laina ja uusi, renew, se.

  Jos et löydä tätä toimintoa, voit myös katkaista ja muodostaa verkkoyhteyden uudelleen. Tai käynnistää koko pelikonsolin tai tietokoneen uudelleen.

  Sillatussa tilassa käytetty ip-osoite on mokkulan sisäisen verkon ulkopuolella, joten hallintaan ei pääse ilman asetusten muokkausta.

  Voit palauttaa mokkulan tehdasasetuksille, mutta pidemmän päälle kaikkien asetusten palauttaminen kohdalleen tämän jälkeen käy työlääksi.

  Mokkulan asetuksiin pääsee sillatussakin tilassa, kun asetat tietokoneellesi ip-osoitteen käsin mokkulan hallintaverkon avaruudesta. Esim. kun mokkula on x.y.z.1, aseta tietokoneesi ip-osoitteeksi x.y.z.2, maski 255.255.255.0. Nyt pääset mokkulan hallintaan. Palataksesi normaaliin toimintaan, vaihda verkkoyhteyden asetus takaisin automaattiseksi, dhcp.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.