Langaton netti signaali vaihteluväli suuri

Terve!
Olemme siirtymässä langattoman netin käyttöön, jos se saadaan toimimaan riittävän hyvin. Asumme maaseutualueella Palsinassa. Jämsässä, talon ulkopuolelle on nyt asennettu mimo entenni järjestelmä, jonka korkeus on 130 m. Antenni on ammattilaisen kanssa suunnattu Mäntän ja Jämsän välille Tiilivuoreen (oli ainoa, josta sai yhteyden). Testissä on nyt ollut DNA:n netti vähän vajaan kuukauden ja signaalin taso vaihtelee todella paljon. Aluksi maksimi oli 50 mbs ja pysyi lähellä 20 mbs, mutta sitten tuli runsaat lumisatteet, jotka pudottivat signaalin vain muutaman megan tasolle tai nollaan ja sen jälkeen signaain talo on pysynyt alle 10 megassa. Koska antennimme korkeus on 130 m, signaalin pitäisi ylittää antenimme ja Tiilivuoren väliin jäävä n. 160 m vuori, Tiilivuori siis 130 maantasolla, joten sen maston pitäisi olla aika paljon 130 m yläpuolella. Kuinka korkealla peilit on mastossa ja miten peilit on suunnattu, voiko sillä olla vaikutusta signaalin epätasaisuuteen? Tai voiko signaalin laatuun vaikutaa muuten?
Sakari Keskinen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Sakari!

Jos sinulla on ongelmia nettiyhteyden kanssa tai kaipaat ohjeita antennin suuntausta varten, tulisi tästä olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluun soittamalla p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) tai puhelimen sovelluskaupasta löytyvän Oma DNA -sovelluksen chatin kautta.

Jos nopeuden muutos on jatkunut jo pidempään, voi syynä olla pelkästään alueen kasvanut käyttäjämäärä jolloin asiasta voidaan kirjata ilmoitus verkonsuunnitteluun
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Tukiasemien siajainteja keilojen suuntauksia voit tutkia Cellmapperilla.

https://www.cellmapper.net/testmap/map/244/12/LTE?lat=62.007351050855355&lng=25.01449584960938&z=11​​​
    Veikko
  • @Sakari Keskinen Onhan tuolle 160 m mäelle huomioitu vaikutus linkkibudjettiin (= pelkkä näköyhteys ei välttämättä riitä)? Näin epäilen koska kasvaneella lumikuormalla nopeudet putosivat ja erityisesti koska yhteys hetkellisesti katkesi.

juke