Liiga

Terve! Näkyykö dna hubi tvltä ensi vuonna liigaa vaikka se siirtyykin telialle???

Kommentit

• saadaankohan ne edes ensivuodeksi kaapelilla sitten perätysten????
  • Hei!

Liigan esitysoikeudet ovat kaudesta 2018 lähtien vain Telialla, asiasta kannattaa kysyä heiltä.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Teliasta ei vielä kerrota asiasta käytännössä mitään teknisestä ratkaisusta, ja varsinkaan hintapuolelta.
    Muutamia skenarioita on pykälässä, joista ikävin on se, että joutuu hankkimaan Telian nettiliittymän, hupilaatikon ja katseluoikeudet matseille - muut skenariot on sitten kevyempiä kuten vaikka mahdollisen applikaation kautta Hubilla tai suoraan netistä tietokoneella yms tms. Telia ei kai toimi oman kaapeliverkkonsa ulkopuolella, joten homma saattaa olla aika syvältä pahimmassa tapauksessa. Ilmeisesti joka tapauksessa on niin, ettei virittimellä saa näkymään millään ilveellä. Antenniverkossa tilanne voi olla vielä tukalampi. Edelliset on pelkkää arvailua.
  • Outo vastaus DNA Iirolta.
    Asiakkaan aliarvioimista..

• Eilen tuli tietoa ja näyttää siltä että ainoastaan Telian asiakkuudella Telian verkossa pääsee Telian hupilaatikolla johdon kanssa televisioon?
     Muut vaihtoehdot on sitten peilaus tietokoneelta tai kapulasta TELIA TV applikaatiolla. Telia TV app voi toimia tai olla toimimatta Hubilla.
    Ihan tarkkaan en hiffannut, että kun ainoastaan maksukanavat saa Telian kortti/laatikkoasiakkuudella, niin ettei sama sitten koskekaan Liigan oikeuksia. Nähtäväksi jää. 6 vuoden sopparinalkki Liigalle anyhow.
    Hinnoittelu 24,90€ kaikki matsit ja valitsemansa joukkoeen 19,90€, pelikohtainen hinta ilmeisesti myöhemmin.
    En tiä, taitaa jäädä kumilätkä kattomatta, kun vielä C Morelle siirtyy UCL:n oikeudet eli koko urheiluskene menee aika hajalle.
  • Näkee. Asenna Google Play -kaupasta Telia TV kännykkääsi/tablettiisi/läppäriisi ja sen jälkeen sellainen ohjelma kuin Google Home, josta voit peilata eli suoratoistaa näytön DNA TV-hubin sisäänrakennettuun Chromecastiin.

Telia TV:n Chromecast-nappulan kautta peilaus (suoratoisto) hubiin on estetty Telian tai DNA:n toimesta, joten siksi pitää käyttää Google Homea.
  • Eiköhän tässä vielä kauppoja käydä..
    DNA:lle liian iso menetys jos ei saa jakeluunsa Liigaa.
    Tiedän nimittäin paljon väkeä jotka ei tarvi lisähoukuttimia enää yhtään vaihtaakseen pois DNA:lta
  • Liiga näkyy DNA:n asiakkaille vain ja ainoastaan yllämainitsemallani tavalla. Jos ei omista hubia, niin pitää ostaa Chromecast tai yhdistää tietokone/läppäri HDMI-piuhalla televisioon nähdäkseen pelit isolta ruudulta.

Telia TV -sovellus ja Telian kaapeli-tv ovat joka tapauksessa ainoat jakelukanavat.

Telia ei asiasta enää kauppoja käy.
  • Kiitti vinkistä, jos sattuu kumilätkä sitten kiinnostamaan. Omasta mielestä typerä peliliike Liigalta, mutta näillä kai mennään. Money talks.
  • Eiköhän niitä neuvotteluja edelleenkin käydä. On nähty aikasemminkin näitä yksin yrittäjiä.. Ei Urho-TV kauaa selvinnyt, aika samalla sapluunalla yritti kuin Telia. Tokihan Telialla on rahaa, mutta tuskin haluaa sitä polttaa isolla tulella.

Katellaanpa sitten ensi syksynä, eiköhän taas näy entiseen malliin...
  • Yksinyrittäjiä? Suhteessa mihin? Relevanssi vaikka Sanoman Ruutu-yksinyrittelyyn? En ymmärrä.
  • Toisella keskustelufoorumilla sanottiin, että mitään estoja Telia TV:n peilaamisessa hubiin ei ole, vaan ongelma johtuu tekniikasta (Verimatrix tjsp). Milloin tuo ongelma korjataan? Olisi mukava päästä eroon tuosta pätkivästä Google Homesta viimeistään ennen seuraavan Liiga-kauden alkua. Toiseen Android TV -laitteeseen (Nvidia Shield) peilaus onnistuu moitteettomasti ilman lisäohjelmia.
  • Verimatrix on siis DRM ratkaisu joka on käytössä myös DNA TV:n ohjelmakirjastoissa, näiden peilaus esim. Chromecastille ei ole valitettavasti mahdollista sillä Chromecast ei tue tätä tekniikkaa.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Miksi peilaus Nvidia Shieldiin sitten onnistuu, vaikka siinäkin on sisäänrakennettu Chromecast? Onko Shieldin Chromecast jollain tapaa parempi? Vai onko Telia TV:n peilaus estetty DNA:n toimesta?
  • Yhtä lailla DNA TV:n mobiilisovelluksen omien ohjelmakirjastojen peilaaminen ei onnistu DNA TV-hubille johtuen tästä tuen puuttumisesta, kyse ei ole sen kummoisemmasta asiasta. Nvidian Shield laitteen toimintaa en valitettavasti tunne tarkemmin, sillä tätä ei ole DNA:lla ollut myynnissä.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Heitit hyvän curve ballin. Tuskin tulee paluupalloa. 😉
  • Selaimella ONNISTUU. Why is that?
  • Ai niin paitsi ei onnistu, kun Viasatin ohjelmakirjasto onkin rikki. Voi voi.
  • Joku tässä ei nyt täsmää. Telia kun nimenomaan sanoo, että peilaus Chromecastiin on yksi vaihtoehto katsoa Liigaa ensi kaudella. Ja peilaus onnistuukin mm. Nvidia Shieldiin, joka on Android TV -boksi niin kuin DNA TV-hubi. Molemmissa sisäänrakennettu Chromecast.

Huomenna testaan vielä toimiiko peilaus serkkuni Xiaomi Mi Boxiin. Jos toimii niin kyse on siis jostakin estosta DNA:n puolelta.

Purkakaahan esto tai laittakaa tekniikka kuntoon ennen syyskuuta, jos ette halua että Liigan tilaajat vaihtavat hubin Telian boksiin. Ikävää jos vanhempanikin joutuvat näin tekemään, vaikka hubia on vielä reilu vuosi maksamatta. Näytin isälleni miten peilaus Google Homen kautta hubiin tapahtuu, mutta hän ei aikonut tyytyä niin nykivään kuvaan.

Te saatte kyllä homman toimimaan, jos vain haluatte. Elisalla ja sen asiakkailla on huonompi tilanne, kun Elisan boksilla ei ensi kauden Liiga-lähetyksiä näe edes minkään lisäohjelman avulla.
  • Ellei ero johdu sitten Android-versiosta? Shieldissäni on 6.3 ja hubissa ilmeisesti 6.0.1? Shieldissä Chromecast on versio nro 1.31.115279. Hubin Chromecast-versiota en tiedä, kun en pääse sitä nyt näkemään.
  • Noniin, nyt sain vihdoin testattua Telia TV:n peilausta Xiaomi Mi Boxiin ja hyvin toimi siinäkin Android TV -boksissa!

Kumman toimesta DNA TV-hubiin peilaaminen on siis estetty? Telian vai DNA:n?
  • Android-versio oli sama kuin hubissa.

Poistetaanko peilauksen esto ennen Liiga-kauden alkua vai pitääkö tosiaan ostaa Telialta uusi boksi yhden tyhmän eston takia?
  • HBOn ja Telian DRM-ratkaisut eivät sovi Hubille. Tieto bongattu toisesta ketjusta:

Nyt DNA TV -hubissa oleva Android versio ei voi toimia Telia TV:n ja Chromecastin kanssa koska nykyinen versio ei tue Telia TV:n käyttämää sisällönsuojausta.

DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
    29 Tou
    Ilmoita asiaton sisältö
  • Ja Mi Boxissa toimii samalla Android-versiolla... Ihme juttu.

No onko hubiin tulossa sellainen Android-versio, jolla onnistuu Telia TV:n peilaus?
  • Se on Telian ja Telian+DNAn halusta kiinni. Telialle ainakin pitää laittaa kaikkien koodia. DNA vaikuttaa olevan tietoinen asiasta.
    Telian etu se ainakin olisi. Henk. koht jos se ei mahdollistu, en aio maksaa mobiililaitteella tai tietokoneella katselusta pennin latiakaan.
  • Android-versiohan voi olla sama, mutta Sagemcomin firmis ei ole.
  • Kyseessä on DNA:n TVHub laitteen viallinen android versio! Tehkää nyt siellä DNAlla tohon korjaus, ai niin täähän on sattumalta samalla ominaisuus joka haittaa muiden palveluiden käyttäjiä, DNA:n oma sisältö toimii moitteetta,
    Mielestäni törkeää DNA:lta viivytellä tän paikkauksen kanssa, Itse olen tästä ongelmasta raportoinut jo syyskuulla 2017!
  • Höpöhöpöhöpöhöpöhöpö.
  • Päivitetäänkö hubin Android-versio uudempaan ennen Liiga-kauden alkua? Huomenna näkyvät jo ensimmäiset harjoitusottelut Telia TV:stä, mutta eipä onnistu vieläkään castaus hubiin. Ilmeisesti pitää ostaa se Telian boksi, jos päivitystä ei ole tiedossa.
    tk
  • Se on siirtynyt keskitalven jorinoista jo tähän asti ja jengi lomailee ansaitun työn päälle vielä niin eiköhän yksi talvi mene näillä vielä kaupan päälle. Eli no bets.
    paolo
  • Niin minäkin luulen. Valitettavasti.
    tk
  • DNA tahtoo karkoittaa asiakkaansa, hassuinta tässä on se että tuosta DRM pluginista joka DNAtv:ssä on buginen versio, on ollut korjattu versio jakelussa kohta 10kk. Voisiko Ville Partanen tulla kommentoimaan miksi sitä ei voida korjata?

Jarno Saarinen
  • Telian drm kanssa sillä taas ei ole mitään tekemistä, jos ja kun pitäydytään ketjun aiheessa.
    pablo
  • Katselen nyt Pitsiturnausta hubilla. Toimii jopa ihan kohtuullisesti, mutta olisihan se mukavaa kun ei tarvitsisi tuon Google Homen kautta lähettää kuvaa hubiin.
    tk
  • Mulla meni kesäkuussa vanhaksi entinen dna sopparit ja w-boksin maksut ja dna myyjä soitteli et laitetaanko tulemaan dna-hubia kotiin. Kyselin ominaisuuksista ja laitehan osoittautui android-tv laitteeksi. Mulle oli ainoa kriteeri se et siihen saa asennettua telia-tv sovelluksen et liiga näkyy jatkossakin. Dna-myyjä kertoi ja vakuutteli et boksiin on tulossa telia-tv sovellus ennen ku liiga alkaa. Moneen kertaan varmistelin tätä asiaa ennen kuin kauppa tehtiin. Ite vaan aattelin puhelun jälkeen et jos sitä sovellusta ei tuu ennen ku liiga alkaa niin pakkohan se kauppa on purkaa ja käydä vaihtamassa boksit ja liittymät ja kaikki teliaan.

Nyt alkaa olemaan jo kiire niin voisko nyt joku oikeasti selvittää dnaan ja telian toimesta että missä tässä asiassa mennään. Vastaukseksi ei riitä että se on telian asiana koska teidän myyjällänne oli jo kesäkuussa tietoa että telia-tv sovellus on tulossa teidän hubiinne.
    Peeedro
  • Telis on ilmoittanut että androidtv sovellusta ei tule. Pura kauppa, dnan boxilla ei liiga näy.
    Jarno Saarinen
  • Näkyy, kun peilaa Google Homen kautta hubiin. Lähetys kuitenkin pätkii välillä kovastikin.

Tuo sovellus olisi kyllä huippu juttu.
    tk
  • Telian foorumilla sanottiin, että DNA:n myyjä on puhunut omiaan. Yllätys yllätys. Telia ei viitsi tehdä uutta sovellusta ja DNA ei viitsi päivittää hubin Android-versiota, että toimisi edes hubin Chromecastin kautta ilman Google Homea. On tämä mahtavaa.
    tk
  • Tai että google ei ole tehnyt built-in chromecastiaan tismalleen samoilla spekseillä kuin ilmeisesti hyvin toimiva Chromecast härpäke?
    Todella kummallista että kun operaattorit tuntuvat menevän rahavirta edellä, niin Liigan esittämiseen toimivasti kaikkien kannalta ei ole mitään intressiä. Ainakin mun rahat jää saamatta nyt.
    pablo
  • Tää on sellanen Mexican standout -tilanne.
    pablo
  • Kyllä ne sisäiset chromecastit on tehty tasan samoilla spekseillä, boxi/tv valmistajat vain asentavat haluamansa DRM modulit, tässä DNA Tv tapauksessa DNA on asentanut jakelemaansa laatikkoon rikkinäisen version.
    Toinen ongelma näiden sisäisten chromecast toteutusten kanssa on ettei boxien valmistajat ole mahdollistaneet tuota 50Hz moden päälle pakotusta. Tällä optiolla kun kuvasta tulee sujuvaa ja vähemmän nykivää.
    Google jakelee omat lähdekoodinsa kaikille, nämä purnukoiden liikkeellelaskijat sitten kokoavat niistä haluamiaan kokonaisuuksia.
    Jarno Saarinen
  • Elikkä hubiako on siis mahdoton saada toimimaan normaalisti Telia TV:n kanssa sen rikkinäisen DRM-moduulin vuoksi?
    tk
  • No Jarno-boy, en opponoi, koska teet omia johtopäätöksiäsi tekstistäni ja lähdetieto drm-jutullesi olisi kiva. Mun mielestä, jos Telian drm-ratkaisu ei toimi, kyse on Android-versiosta Hubissa tai ongelmasta Telian ratkaisussa suhteessa hubiin, sillä mitään ongelmia ei ole DNAn omissa drm-zydeemeissä hubissa.
    pablo
  • Näin mainiosti näkyy Telia-TV:n Liiga TV kun sen yrittää castata DNA:n TV-hupatukselle

Ja näin tilanne näkyy Android-kännykän Telia-TV sovelluksessa, siis kun yrittää saada castattua Liiga-TV-lähetyksen TV-hupatukseen

Kiukuttaa
  • Itse asiassa ketjussa on jo aiemmin tullut selväksi, ettei toimi Chromecast built-inillä.
    pablo
  • Noniin, ois mukava jos joku dna:n porukasta vastais tähän ketjuun. Mitä teen? Palautanko romut dnalle ja haenko tilalle telian boksin?
    Peeedro
  • Haet, jos olet Telian kaapeliverkossa - joku estää kummankin tahon yhteistyön (Telia&DNA), eikä muutenkaan mitään tapahdu edes vuodessa karrikoiden.
    pablo
  • Canal Digitalin kautta ainakin näkyy liiga kaudella 2018-2019
    henkka
  • DNA on Suomen suurin TV operaattori.
    Miten voi olla että sössii ja ryssii aina, ja oikein lahjakkaasti? Ei tarjoa asiakkailleen edes tärkeintä ja suosituinta urheilulajia, siis jääkiekkoa ja Liigaa enää katsottavaksi. Oikein ajaa asiakkaitaan kilpailijoiden syliin.

Aikä järjetöntä!!
    HERÄTYS SIELLÄ!

Kiukuttaa
  • Itse en liigaa seuraa, mutta Telia tarjoa 10€/kk maksavaa boksin, joka toimii kaikkien operaattorien verkossa. Tarvii siis nettiyhteyden. Lisäksi sitten pitää ostaa joku joukkuepassi tai joku muu. Telialta saa varmaan lisätietoa tuosta.
    Mestis
  • No jos haluaa maksaa edelliskauteen verrattuna 150% tai 100% enemmän, niin homma selviää tolla - eikun kolmatta laitetta pinoon.
    pablo
  • Eräällä palstalla Telia Partion edustaja sanoi ettei applikaatiota ole tulolla vaikka "jonkun verran on toivottu."
    pablo
  • Jos DNA:n myyjä on keväällä puhelimessa luvannut Liigan näkyvän DNA:n boksilla niin eikö tuolla lupauksella myydyn määräaikaisen sopimuksen voi purkaa? Onhan DNA:lla varmaan puhelut tallessa jos asiasta on erimielisyyttä?
    Jukka
  • Ihan varma asia on, että 100% oikeaa vastausta täältä et saa. Omasta mielestä ei riitä perusteet tai ihan varmaa on, etteivät vapaaehtoisesti myönnä mitään.
    pablo
  • Eikös tämä uusi tietosuoja-asetus anna kuluttajalle oikeuden tarkistaa tietonsa mukaan lukien kaikki tallessa olevat nauhoitteet?
    Jukka
  • Tuskin tallentavat niitä käyttäjäspesifisti, vaan asiakaspalvelun tarpeisiin. Melkonen database muuten kertyisi ihan yleisesti. Voin olla väärässäkin. Ja  jokainen valitkoon taistelunsa ja taktiikkansa omasta puolestani miten vaan- 😀
    pablo
  • Eikö siis vieläkään Liigaa saa millään näkyviin hubin kautta? EI toimi ainakaan chromecastin kautta
    Hubiukko
  • En tiedä mitä nimimerkki pablo tässä ketjussa sekoilee, mutta Telia TV toimii vallan mainiosti bokseilla, joissa chromecast built-in, ja tämä myös käy hyvin ilmi tässä ketjussa. Lisäksi itse olen usean pelin katsonut ongelmitta oman Android TV boksin cc built-inin kautta.

@DNA, mitä tarkalleen ottaen tarkoittaa, ettei Verimatrix ole tuettu tässä Android versiossa? Tätä kirjoittaessa toinen asiakas on testannut, eikä toimi Android Nougat versiollakaan. Onko tätä tukea tulossa? Itse kärsin hubin suhteen muutenkin ongelmista ja tämä korsi kyllä katkaisee kamelin selän. Laite on muutenkin niin pahuksen surkea spekseiltään...
    Mikko
  • Sami S
  • Telian vastaus on vähän vajaa, koska toimii vallan mainiosti monellakin sisäänrakennetulla. DNA hubilla vaan ei.
    Mikko
  • Toimii android laitteilla, mutta androidTV laite on eri systeemi

Sami S
  • Aivan, ja minullakin on nimenomaan Android TV käyttöjärjestelmällä tuollainen "set-top-box" jossa chromecast built-in ja hienosti toimii.
    Mikko
  • Minullakin toimii Android TV:n built-in Chromecastilla. Mutta ei hubin.
    tk
  • @DNA

Mikä on tilanne Android N päivityksen jälkeen? Joko on tukea Liigan katsomiselle?
    Mikko
  • @Mikko

Ei ole
    Sami S
  • Taidettiin tästä jo keskustella aiemmin. Haluaisin DNA:lta tähän kommentin, koska ymmärtääkseni tukea on luvattu tässä tulevassa - tai nyt ilmestyneessä - päivityksessä.
    Mikko
  • Itsekin asensin vanhempieni hubiin tuon Android N:n juuri siitä syystä, että sisäänrakennettu Chromecast alkaisi toimia Telia TV:n kanssa. Ei alkanut toimia. Miksi?
    tk
  • Käytössä Nvidia Shield Android ja Telia-tv toimii kuin unelma laitteen sisäisen chromecastin kautta. Miksi ei hubin kautta?
    Hubiukko
  • Tänään sain Viasat jalkapallon pyörimään castauksella dna hubin kautta. Todella huonosti pyöri. Muut kokeilemat kanavat eivät lähteneet edes pyörimään. HBO ei myöskään toiminut ollenkaan, vaikka eilen toimi pyrkimällä.
    Sami S
  • Tässä vielä DNA:n Ville Partasen vastaus Liigaan toisesta ketjusta:

"Telia TV:ä ei voi castata Hubiin millään Android versiolla. Ongelma liittyy Telia TV:n käyttämään salaukseen joka on PlayReady. Tämä kyseinen salaus ei toimi laitteen piirivalmistajan (Broadcomin) bugin takia. Asia on raportoitu Broadcomille jo jokin aikaa sitten ja heiltä edelleen odotetaan korjausta. Alun perin korjausta odotettiin Broadcomilta jo ensimmäiseen N versioon, mutta valitettavasti Broadcom ei ole vieläkään korjausta tehnyt. Tämä sama ongelma heijastuu myös muihin sovelluksiin kuten HBO:n. Tästä ongelmasta kärsii siten kaikki operaattorit / laitevalmistajat jotka käyttävät samaa SoC:ä mitä DNA (Broadcom 7252S)"

Kysyn nyt jo toisessa ketjussa, koska chatissa ei asiaan osattu ottaa mitään kantaa. Kun tämänkin ongelman korjaaminen on kolmannen osapuolen varassa ja muitakin ongelmia on enemmän kuin tarpeeksi, olenko oikeutettu purkamaan määräaikaisen sopimuksen, koska laite ei omassa käytössäni toimi lainkaan luotettavasti, jos siis toimii kaikilta osin lainkaan?

@DNA
    @DNA Ville Partanen
    Mikko
  • Mikko

Ei DNA vastaa täällä tuohon kysymykseesi sopimuksen purkamisesta. Tuntuu olevan vaikea saada mitään hintaan tai sopimukseen liittyvää "kirjallisena", siksi kehottavat olevan asiakaspalveluun yhteydessä. Turvaavat omaa selustaansa, vähänkään tulkinanvaraisissa asioissa.

Typerä käytäntö, mutta tuli hyvin ilmi keskustelussa, että paljon maksaa käytetyn hubin liittäminen omaan tiliin. Asiakaspalvelun mukaan keskustelijoille oli hinta puhelimessa/chatissa 6.50-19,90e/kk riippuen kysyjästä ja selvyyttä ei tullut, paitsi viimeinen käsitys oli, että se todellakin maksaa tuon 19,90e/kk (myös 24kk sopimuksen jälkeen.) Tuolla tavalla on hubin jälleenmyyntihinta sitten saatu nollaan.
    JJJN