Liittymän käyttö ahvenanmaalla

Onko Ahvenanmaalla voimassa kotimaan, vai ulkomaan hinnoittelu?

Kommentit

• DNA:n liittymät toimivat Ahvenanmaalla ÅMT:n verkossa aivan kuten kotimaassakin

DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Kiitos vastauksesta, mutta tarkennetaanpa vielä varmuudeksi hieman. Eli voin aivan vapaasti käyttää mobiilidataa, sekä soitella ahvenanmaalla, ilman että siitä seuraa mitään ylimääräisiä kustannuksia verrattuna manner-suomeen?

• Juurikin näin, ihan kaikki toimii aivan kuten kotimaassakin hintaa myöten

DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Olen Ahvenanmaalla ja DNA mokkulani ilmoittaai: "ole hyvä salli datayhteys asetuksista".
    Tuleeko nettisurffailusta lisämaksua kun käytän ahvenanmaalaisen Alcomin roaming signaalia iPadissa ja puhelimessani?

• Laitteesta voi joutua sallimaan dataroamingin, sillä DNA:n liittymät käyttävät Ålcomin (ÅMT) verkkoa Ahvenanmaalla. Hinnoittelu on kuitenkin tismalleen sama kuin Manner-Suomessa, varmista vain ettei laite vaihda Ruotsin puolelle lukitsemalla operaattorin valinta Ålcomin verkkoon.

Huomioithan että 4G LTE verkko ei Ahvenanmaalla toimi toistaiseksi

DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Hei, dna prepaid kiukuttelee Ahvenanmaalla. Reititin näyttää ohessa olevaa tekstiä. Mitä teen?

Esa

Liitetty tiedosto
    https://tuki.dna.fi/site_media/attachment/forum...

• Hei Esa!

Onko roaming sallittu mokkulan asetuksista? Onhan asetuksissa APN-kohtaan määritetty data.dna.fi?

Jos tämä ei auta, olethan tilanteen selvittämiseksi yhteydessä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon 044 144 044.

DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Mikä on kun puhelimeni netti ei toimi ahvenanmaalla. Signaali on vahva ja olen aktivoinut roaming tilassa tiedonsiirron ja mobiilidata on päällä.

• Hei Mikko! Auttaako puhelimen uudelleen käynnistäminen?

DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Ei todellakaan auta

• Ok, oletko siinä tapauksessa asiakaspalveluumme yhteydessä, niin tilannetta on mahdollista selvittää.

DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Hei! Toimiiko datayhteys itärajalla Ilomantsin hattuvaarassa ja elimolla

• No, toimiiko?

• Hei Kalle!

Kuuluvuuskarttamme löydät osoitteesta www.dna.fi/kuuluvuus, ja tästä voit tarkistaa onko kyseisellä alueella 3G- ja 4G-peittoa.

DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Mokkulalla?

• Kaikki mobiililiittymät käyttämät samaa matkapuhelinverkkoa, olivat ne sitten käytössä puhelimessa, tabletissa tai mokkulassa.

DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Kuuluvuuden testaamiseen ja tukiasemien sijainteja löytyy täältä CellMapperin kartasta: https://cellmapper.net/

Jos alueella ei ole mitattuja pisteitä, latakaa sovellus Android laitteelle ja ei muuta kuin kartoittamaan DNA:n SIM korteilla esimerkiksi. Ilomantsissa on Yhteisverkkoa eli Soneran ja DNA:n jaettua verkkoa joten voit katsoa myös Sonerankin puolelta liittymävalikoimia koska käyttävät samaa verkkoa.

Hattuvaarassa on 4G 800Mhz verkkoa 20Mhz kaistanleveydellä eli maksiminopeus teoriassa 150Mbps.

https://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=12&t...

Elimolla toimii 3G yhteys mutta ei 4G:tä.

Ja lopuksi DNA:lle vinkkinä että parantakaa kuuluvuuskarttaanne koska ei tosta saa mitään selvää oikeasti. Sama kun ottaisin Suomen kartan ja käyttäisin sivellintä maalataakseni kuuluvuuden. Koska kyseessä siis yhteisverkkoalue niin käy myös Soneran kartta alueella: https://www.sonera.fi/asiakastuki/ohjeet/Peitto... . Jos alue ei ole Yhteisverkon, kannattaa sitten tietenkin DNA:n omaa karttaa käyttää 😀

• Hei,
    Missä on mokkulan asetukset?
    Terkkuja Ahvenanmaalta,

Veera
  • Hei Veera!

Liikkuvan laajakaistan asetukset löydät täältä.
    DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
  • Toimiiko matkapuhelimen 4G netti ja soitto-/tekstiviesti-toiminnot tavallisesti Ahvenanmaalla Maarianhaminassa? Peittokarttanne näyttää, että ei. Kuinka voin korjata tilanteen loppuviikkoon mennessä?
  • DNA:n liittymät toimivat Ahvenanmaalla ÅMT:n verkossa aivan kuten kotimaassakin, nykyään myös 4G toimii Ahvenanmaalla.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Onko tämä ålcom-verkon käyttö vielä voimassa? Vai onko keskustelun asia muuttunut?
  • Hei!

Ei ole muutoksia tullut vaan liittymät toimivat edelleen samalla tavalla.
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Voiko Ahvenanmaalla nykyään siis käyttää mobiilidataa samoilla hinnoilla kuin kotimaassa?
  • Hei Helka, liittymää on aina voinut käyttää kotimaan hinnoilla Ahvenanmaalla, tähän ei ole tullut muutosta. Liittymät toimivat Ahvenanmaalla ÅMT:n verkossa.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Miksi netti ei toimi Ahvananmaalla, sammutus ei auttanut. Hotellin Wlan toimii, mutten saanut esim. Ostoskeskuksen avointa Wlaniakaan toimimaan.Missä vika koneessa (Windows), liittymässä vai käyttäjässä
  • Moi Maarit,

Käy sallimassa wifi-verkkojen käyttö puhelimen omista asetuksista ja käynnistä puhelin vielä uudelleen.
    DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
  • Kyseinen toiminto on päällä jo-entä miksei netti toimi vaikka Suomessa ollaan?
  • DNA:n liittymät toimivat Ahvenanmaalla ÅMT:n verkossa aivan kuten kotimaassakin.
    Onko kyse nyt siis puheliittymän vai liikkuvan laajakaistan toimimattomuudesta?
    DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
  • Puhelimen liittymästä. Näytön yläkulmassa on kolmio, joka tarkoittaa ettei netti toimi. Kyseinen kolmio on siellä, on mobiilidata kytkettynä tai ei. Kokeilin verkkovierailun sallimistakin, muttei auttanut.

• Kannattaa vielä kokeilla kertaalleen puhelimen uudelleen käynnistystä ja tarkistaa asetukset. Jos ongelma ei ratkea niin olethan yhteydessä suoraan puhelimitse asiakaspalveluumme, kiitos.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe klo 8-18
    la klo 9-16.30
    DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Voiko ahvenanmaalla käyttää roamingia ilman lisäkuluja?
  • No niinhän tämän ketjun alkupäässä sanotaan , että voi. Tuskin on muuttunut parissa vuodessa.
  • Heippa!
    Siis onhan edelleen niin että mobiilidataa voi käyttää Ahvenanmaalla Suomen hinnoilla?
  • Kyllä, liittymän käyttö maksaa Ahvenanmaalla saman verran kuin manner-Suomessakin. DNA:n liittymät toimivat Ahvenanmaalla ÅMT:n verkossa.
    DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Sain ristiriitaista tietoa: täällä lukee,että dna netissä on rajaton käyttö Ahvenanmaalla (liittymä 4g rajaton) ja maksutonta, mutta 118 sanottiin kuitenkin,että katto on 10 gigaa. Mikä on totuus???
  • Hei Pertti!

Kuten aikaisemmassa vastauksessa on kerrottu niin DNA:n liittymällä käyttö Ahvenanmaalla on saman hintaista kuin manner-Suomessakin.
    DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Onko data roaming ilmainen ahvenanmaalla

• DNA:n liittymällä käyttö Ahvenanmaalla on saman hintaista kuin manner-Suomessakin. Tämä koskee kaikkea käyttöä. Eli ei tule mitään lisäkuluja.
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Maksaako data roaming ahvenanmaalla

• Maksaako se siis kun on alcom|DNA
  • Dna:n liittymät eivät toimi Ahvenanmaalla. Missä vika? Kaikki asetukset asiakaspalvelun ohjeiden mukaan. Sama ongelma useissa eri käyttöjärjestelmissä.
  • Hei Juha! Tiedossamme ei ole yleistä vikaa, onhan puhelimessasi verkon valinta automaattisella? Jos olet manuaalisesti valinnut puhelimen käyttämään vain DNA:n verkkoa, tulee tuo vaihtaa takaisin automaattiselle ja käynnistä vielä puhelin uudelleen.

Jos puhelin ei toimi oletusasetuksillakaan, pyytäisin sinua olemaan yhteydessä asiakaspalveluun soittamalla p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) tai puhelimen sovelluskaupasta löytyvän Oma DNA -sovelluksen chatin kautta.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Kiitos korjauksesta. Nyt toimii.