Siirry uusimpaan kommenttiin
Etsimäsi kommentti on joko siirretty toiseen keskusteluun tai poistettu kokonaan.

Liittymäsi vaihtuu DNA Jämpti Mini -liittymäksi 19.2.2019

Laitoin tästä jo kyselyä sähköpostitse mutta ei tunnu olevan kiinnostusta kellään DNAlta vastata.

Siis miksi pakotetaan vaihtamaan liittymä kalliinpaan jossa on datapalvelut? meillä on nyt DNA perus ja siihen joka kuukausi 100min DNA liittymiin ilmaista puheaikaa (4,90 kk maksu). Nyt yritätte tuputtaa väkisin vanhoille ihmisille kuten meille (eläkeläisavopari) liittymää josta maksatatte data/nettipalveluista kuukausi (6,90 kk maksu). Meillä on tarve puheluille ja tekstiviesteille. Omistamme kaksi Nokia 3310 (ne vanhat hyvät) jossa ei ole edes netti/datatoimintaa. Toisessa on prepaid, sekin teiltä. Emme aio hyväksyä tuollaista rikollista toimintaa jossa väkisin maksatetaan asioista joita emme tarvitse eikä meidän puhelimilla ole siihen edes mahdollisuutta. Ennenkuin joku asiantuntija äheltää että ostakaa uusi puhelin niin EI OSTETA. Nokia 3310 vanha versio pysyy hautaan asti. Vaihdetaanko firmaa vai löytyykö ratkaisu?

Kommentit

 • Ensinnäkin se ei ole rikollista touhua jos operaattori lopettaa vanhoja liittymiä koska operaattoreilla on siihen oikeus.
  Toiseksi, tehän voitte vaihtaa Dna Puhe-liittymään, siinä ei ole nettiä ollenkaan ja kk-maksu on 4,90 kuussa. Eli sopii siis mainiosti teidän 3310:iin.
  Teidän kannattaa soittaa numeroon 0800 303 50 ja sopia vaihdosta Dna Puhe-liittymään.

  Jari
 • Hei Sari!

  Suurimalla osalla suomalaisista ja DNA-asiakkaista on käytössä älypuhelin, jonka turvallinen käyttö vaatii datayhteyttä. Aika ajoin päivitämme liittymätyyppejämme vastaamaan senhetkisen teknologian tarpeita. 

  Jos vanhojen liittymätyypien tilalle vaihtuva liittymätyyppi ei tunnu sopivasta, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan tähän parempi liittymävaihtoehto tilalle. Esimerkiksi DNA Puhe voisi olla sopiva valinta, mikäli nettiyhteydelle ei ole lainkaan tarvetta.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Kiitos neuvoista Jari ja Ida. Vaihdettu DNA Puhe.
  Sari
 • Hienoa kuulla, että homma ratkesi näppärästi ja liittymille saatiin nyt sopivat liittymätyypit!
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Ihmettelin tänään  aivan samaa kuin tämän ketjun aloittaja (DNA:n viesti alla).
  Vastatkaapa vaihteeksi kysymykseen: Onko DNA kysynyt tämän muutoksen tarpeesta mitään asiakkailtaan? 
  EI OLE.
  Keskustelin asiasta monen tutun kanssa, joilla on sama liittymä.

  Nykyinen DNA Mini Data liittymä on aivan hyvä ja riittävä lukemattomille asiakkaille, jotka ovat nimenomaan tämän liittymän valinneet. Mitään muutoksia ei tarvita!
  Netti on vain mukana siltä varalta, että sitä joskus sattuisi tarvitsemaan (nykyinen nopeus riittää mainiosti).
  Ainoa , joka tarvitsee jälleen muutoksen on DNA itse, jotta se voi nostaa liittymän hintaa peräti 40,8  %!!!!!!
  Todella röyhkeätä toimintaa.
  Meidän DNA:n asiakkaiden pitää keksiä jotain todella vaikuttavaa, joilla tämmöiset temput estetään. Ehkä täytyy käynnistää kampanja sos. mediassa, jotta asioihin saadaan jokin tolkku.

  Homma ei siis ole ratkennut mitenkään.

  "Uudistamme liittymävalikoimaamme vastaamaan tämän päivän tarpeita. Yhtenäistämme puhelinliittymien hinnoittelua ja lopetamme vanhoja myynnistä poistuneita liittymiä. Muutoksen myötä DNA Mini Data -liittymäsi vaihtuu 28.2.2019 alkaen DNA Jämpti Mini -liittymäksi.

  Liittymäsi tiedonsiirtonopeus kasvaa 0,5 Mbit/s nopeuteen (nykyinen nopeus on 0,25 Mbit/s). Lisäksi saat käyttöösi 2,5 Gt/kk EU-datapaketin, jonka osalta tiedonsiirto EU-alueella on maksutonta. DNA Jämpti Mini -liittymän kuukausimaksu on 6,90 €/kk. Nykyisen DNA Mini Data -liittymäsi kuukausimaksu on 4,90 €/kk."


  Olli
 • Ymmärsinkö oikein,  että DNA Mini Data:sta --> DNA Jämpti Miniin siirtymisen myötä rajaton data poistuu myös?

  Googlella löytyi, että 2,5 Gt/kk ylittävästä datasta pitää siis alkaa nyt siis maksamaan 0,0056 €/Mt ?

  sahinpe
 • Hei sahinpe!

  DNA Jämpti Mini -liittymän kuukausimaksuun kuuluu rajaton tiedonsiirto totimaassa. Siteeraamasi hinnoittelu koskee käyttöä EU/ETA-alueella, lisätietoa tästä löydät osoitteesta https://www.dna.fi/euroaming.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Hei Ida

  Kuuluko rajaton tiedonsiirto kotimaassa myös siihen DNA Jämpti Miniin ?
  sahinpe
 • Nimenomaan DNA Jämpti Mini -liittymästä on kyse, pahoittelut aiemmasta huolimattomuusvirheestä.

  Kaikissa nykyisissä laskutusliitytmissämme on rajaton tiedonsiirto.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Siis aivan käsittämätönhän tämä on ja todellisuudessa pelkkää DNA:n ahneutta. Liittymässähän ei sinällään uudistu mitään muuta kuin hinta, mikä on vain DNA:lle plussaa.

  Minun on myös vaikea ymmärtää, että liittymä vaihdetaan liittymään jonka tietoja teillä ei ole edes verkkosivuillanne. Ilman tätä ketjua ei olisi mitään mainintaa Jämpti mini paketista ja voisitte väittää ihan mitä tahansa.
  Panu
 • Miksi ihmeessä DNA:n pitää ottaa kaikessa mallia Elisasta?
  Ratkaisu varmaan olisi että Elisa konkurssiin niin sitten loppuu tämä hintojen nosto, Elisahan korotti hintoja jo pari-kolme vuotta sitten kaikilta.
  Sami
 • DNA Jämpti Mini on myynnistä poistunut liittymä, joten sen tiedot löytyvät myynnistä poistuneiden liittymien hinnastosta, joka taas löytyy hinnastoista ja ehdoista.
  irritus
 • Ehdottomasti kannattaa siirtyä Globetel-liittymiin.
  https://globetel.fi/liittym%C3%A4t
  Olli
 • Kannattaa tehdä päivitys DNA Jämptiin jossa 1M ja 5 Gt EU.

  Sitten numeronsiirtoa Elisalle, ja kaikkiin liittymiin 12,90 euron hinnan sijasta 6,90 euron tarjous vuodeksi. Liittymätyypinvaihto kalliimpaan on aina maksutonta.

  Näin saatte samalla kahden euron korotuksella nelinkertaisen datanopeuden ja kaksinkertaisen EU-datamäärän. Mielestäni hyvä diili, vaikka harmittaa.

  4,90 Mini Data oli juurikin hyvä "uutistenlukuun" silloin kun kotona on 4G 10M ja ulkomailla Wifi/ei vierailla ulkomailla paljoa. Miksi kaikki kallistuu?
  Asiakas 1M
 • Osaa se elisakin korottaa hintoja, juuri mm. yhdelle tutulle tuli tiedote että Elisa korottaa K1-liittymien hintoja reilu 2 euroa, 4,66->6,90 euroon.
  Jari
 • @Olli, Globetel käyttää Telian verkkoa ja siten rahat menee osittain ruotsiin, lisäksi Globetelin liittymät on kalliimpia kuin Dnan tai Elisan. Siis jos ottaa edes minimaalisen datan siihen kylkeen.
  Jari
 • Jos ei tarvitse juurikaan dataa, mutta se on varalla, Globetel Perus on Suomen halvin.
  30 % Halvimmat puhelut ja tekstiviestiviestit kuin DNA.lla.
  Kuukausimaksu
  3,90 €/kk
  Puhelut kaikkiin liittymiin
  0,049 €/min
  Tekstiviestit kaikkiin liittymiin
  0,049 €/kpl
  Perus, datamäärän mukaan 0,049 €/MB
  Olli
 • Minulle 14.9.2016 myytiin dna liittyma, jossa 4,90 kk-maksu ja kamppanjaetuna puheaikaa 100 min  kuukaudessa 60 kuukauden ajan ajalla 14.9.2016-13.9.2021
  Kesken sopimuskauden liittymasta dna poistaa itse sopimansa puhe-edun (yksipuolisesti ) 1.2.2019 alkaen!!

  Eiko dna:ta sido tekemansa sopimukset!
  PS nain meidat huijataan asiakkaaksi 


  Sopimusnumero ********
 • EIKO DNA HALUA VASTATA KOMMENTTIIN
  sopisnimeroxxxxx
  Sopimusnumero xxccc
 • Ei DNA jaksa vastaille näin  ikäviin kysymyksiin.
  DNA jaksaa vain  nostella hintoja tämän tästä.!
  Olli
 • Nimimerkeille Sopimusnumero ja Olli, täällä ei oteta kantaa mihinkään henkilökohtaisiin sopimuksiin koska tämä on julkinen keskustelupalsta! Jos haluatte Dnan vastaavan tuohon sopimusrikkeeseen niin ottakaa yhteys Dnan asiakaspalveluun joko soittamalla tai laittamalla viestiä palvelu@dna.fi

  Jari
 • Ai niin, Olli, KAIKKI operaattorit nostaa hintoja, juuri tuli yhdelle tutulle Elisalta kirje että liittymäsi kk-maksu nousee reilu 2 euroa! Et silleen.
  Jari
 • Kuluttajat antavat sen tapahtua. Moni korotuskirjeitä saava maksaa! Miten olisi numeronsiirto ja sitä kautta omalta operaattorilta parempi tarjous. Esim. MOI asiakkaille tarjotaan nykyinen/vaihtaja jopa puoli-ilmaiseksi liittymiä!
  Asiakas 1M
 • Jari!
  Edustatko dna:ta?
  Tiedoksi: tama minulle 14.9.2016 myyty liittyma oli silloin ollut julkinen...ei minulle raataloity!!
  Sorry!!!!
  Sopimusnumero xxccc
 • @Sopimusnumero, en edusta Dnata. Dnan edustajat tunnistaa Dnan logosta.
  Satun vaan tietämään että tämän julkisen keskustelupalstan kautta EI hoideta kenenkään sopimusasioita, johan siinä yksityisyyskin vaarantuisi. Joten soita vaan Dnalle tai kirjoita sinne sähköpostia!

  Jari
 • Ihan tiedoksi että olette hyväksyneet sopimusehdot aktivoimalla liittymän. Perustakaa oma operaattori jos tiedätte mihin hintaan niitä liittymiä kannattaa myydä. Suomessa on siltikin liittymät maailman edullisimpia ja silti jaksatte valittaa.
  vapahtaja
 • Sorry!
  Olen nakojaan ymmartanyt taman foorumin vaarin....poistun "valittamasta"!
  Antteksi!!
  Sopimusnumero xxccc
 • Onko Mini Dataan tullut kaikille se viesti? Tutuilla 3 kpl Mini Dataa ja en ainakaan ole kuullut että olisi tullut mitään tiedotetta. Heillä myös ikivanha 10 Mb Perusnetti 13,90 euron hintaan, siitäkään ei ole tullut lappua, että kallistuisi.
  Asiakas 1M
 • @Asiakas 1M: Minulla on sekä Dna Perus että Dna Mini Data liittymiä ja molemmista tuli sähköpostiin viesti että molemmat muuttuvat Dna Jämpti Miniksi.
  Jari
 • Täällä vaihtui kolme DNA Mini Dataa 4,90 -> 6,90 liittymään Mini Jämptiin. MIKSI. Ei ole tarvetta EU-datalle, 0.25M riitti mainiosti... 6 euron kk-laskun nousu ja on liittymissä kaikkiaan 72 euroa vuodessa!!! Tässähän kannattaa jo siirtyä Moille, kun saa 6 eurolla sentään 120M, eikä 0.5M ja 12 Gt yhteispotin datalle - käytetään vähän!!!
  Jämptiä hinnankorotusta??
 • "DNA Jämpti Mini on myynnistä poistunut liittymä, joten sen tiedot löytyvät myynnistä poistuneiden liittymien hinnastosta, joka taas löytyy hinnastoista ja ehdoista. "

  Jos liittymiä yhtenäistetään, tai modernisoidaan, niin miksi he tekevät sen myynnistä poistu neeseen liittymään? Eikö tuon liittymän pitäisi olla sitten muillekin myynnissä, jos se on nykyaikainen ja johon myös antiikki liittymät päivitetään?
  Jämptiä hinnankorotusta??
 • @Jämptiä hinnankorotusta?? 
  "Jos liittymiä yhtenäistetään, tai modernisoidaan, niin miksi he tekevät sen myynnistä poistuneeseen liittymään? Eikö tuon liittymän pitäisi olla sitten muillekin myynnissä, jos se on nykyaikainen ja johon myös antiikki liittymät päivitetään? "

  Uusmyynnistä poistuneita liittymiä on runsaasti käytössä ja DNA nostelee niiden hintoja (kun sopimusehdot sen sallivat) patistaakseen ihmisiä hankkimaan uudempia liittymiä. Näissä vanhoissahan ei tässä yhteydessä muutu mikään muu kuin hinta kun taas uusiin saa enemmän ominaisuuksia tarvittaessa. No eri asia on tarvitseeko asiakas niitä lisäominaisuuksia.
  Veikko
 • MOI:lle   ei kannata vaihtaa sillä DNA omistaa sen ja kohta tulee hinnankorotukset.
  Itse vaihdoin Globetelille. Sopii hyvin tarpeisiiin.

  Olli
 • Joo, mutta tarkoitan, että miksi DNA mini Data vaihtuu DNA Mini Jämptiin. Molemmat on myynnistä poistuneita liittymiä, niin mikä järki on vaihtaa mynnistä poistunut liittymä myynnistä poistuneeseen liittymään.

  Ei DNA Mini Jämptiä ole hinnastossa, se on myynnistä poistuneissa.

  Onko DNA kallis, kun oli vielä halpakin joskus??!
  Jämptiä hinnankorotusta??
 • @Jämptiä hinnankorotusta?? 

  "Joo, mutta tarkoitan, että miksi DNA mini Data vaihtuu DNA Mini Jämptiin. Molemmat on myynnistä poistuneita liittymiä, niin mikä järki on vaihtaa mynnistä poistunut liittymä myynnistä poistuneeseen liittymään."

  Hyvä kysymys. Enpä tiedä DNA:n aivoituksia , mutta luulisin , että kun uusmyynnissä ei ole yhtään tuon Mini Jämptin hintaista liittymää , vaan kaikki ovat vielä kalliimpia , niin saattoi DNA:lta mennä pupu pöksyyn eikä tohdittu kerralla pakottaa asiakkaita noihin uusmyynnissä oleviin liittymiin , vaan jätettiin vielä jokin vanhakin jäljelle.

  No nähtäväksi jää milloin se Mini Jämptikin poistuu kokonaan.
  Veikko
 • En kyllä voi suositella DNA:ta, jos haluaa pysyvää liittymää. Elisalle lienee sama ongelma, että suosikkiliittymä ei pysy pitkään. Hinnasto taas niin kallis, että lopetin katselun jo alkuun, todella kallista! Kai sitä täytyy Prepaideja harkita.
  Jämptiä hinnankorotusta??
 • Niinpä.

  DNA:lla voi prepaidin rekisteroidä , jolloin sitä voi itsepalvelussa hallinnoida ja käsittääkseni myös voi saada uuden SIM:n , jos vanha sippaa.

  Haittapuoli on , että nykyistä numeroa ei voi prepaidille siirtää.

  PS. Elisalla on tarjolla ns. latausliittymiä , jotka toimivat 3G-verkossa ja niihin voi siirtää nykyisen numeronsa toiselta operaattorilta. Latausliittymä toimii muuten kuin rekisteröity prepaid.
  Veikko
 • Minua kyllä ihmetyttää kuinka huonosti monet osaavat laskea ja vertailla jopa liittymien hinnat! Itse lasken itselleni tosi kalliiksi käyttää nuo kaikki Elisat ja muut liittymät. Käyttöhän tekee liittymästä kalliin tai halvan. Täytyy osata laskea oman käytön mukaan hinta, laskea, ei mutu-tuntumalla.
  Tuulikki
 • Onhan se vähän noinkin. Valitettavasti operaattoreiden uusmyynnissä valikoima siirtyy yhä enemmän ja enemmän pakettihinnoiteltuihin laskutusliittymiin , jossa hinta on sama käytöstä riippumatta. Sellaisella ei voi säästää itse mitään. No onneksi vielä on muutama käytön mukaan laskutettava liittymäkin jäljellä ja sitten on niitä prepaideja , joita ei laskuteta ollenkaan , vaan asiakas lataa vain niihin saldoa tai paketteja.
  Veikko
 • Hei. Haluaisin vaihtaa saunalahdelta dna:lle, mutta miten?
  Tero
 • Moi Tero! Voit tehdä liittymästä tilauksen Nettikaupassamme, käymällä DNA Kaupassa tai soittamalla maksuttomaan Myyntipalveluumme 0800 55 00 44.  Ilmoitat vain tilausta tehdessäsi, että säilytät nykyisen numerosi, niin siirrämme numerosi meille.
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Moi Tero! DNA:lle EI kannata vaihtaa missään tapauksessa. Luepa ketju yltä.
  Olli
 • Nyt tutuilla myös mobiili nousi kolmella eurolla. Perusnetti 4G 10M 13,90 € oli neljä vuotta, nyt nousee 16,90 € ja tulee 21M/21M. Törkeää ja pyytämättä.

  Katselin vaihtoehtoja, ei juuri ole.

  Tyytyväinen asiakas kyllä hän, ja tosiaan aiemmin jo kahdella eurolla nousi jokainen Mini Data 4,90 eurosta tuohon Mini Jämptiin 6,90 euroon. Eli nyt lasku nousee kuukaudessa 9 eurolla. Vuositasolla saa maksaa 108 euroa enemmän.

  On aiemmin pärjätty hyvin Mini Datan 0.25M ja Perusnetin 10M.
  Asiakas 1M
 • Oikein arvasin, nyt DNA:kin luopui puheliittymästä 4.90. Tilalle tuli kalliihko Elisaltakin tuttu kopio 6,90 eurolla sis. hitaan kelvottoman netin.

  Missä ovat liittymävaihtoehdot nykyään ?
  Asiakas 1M
 • Mitä DNA Jämpti Mini kustantaa Ruotsissa? Mikä maksaa ja mitä? Tietääkö kukaan?
  Epätietoinen
 • 2,5 Gt kuukausimaksulla 6,90 euroa kk Pohjola ja Baltia, osa EU-maista.

  0,07 min/sms. MMS 40 snt
  Asiakas 1M
 • Vinkki DNA:lle; laittakaa kaikkiin liittymäpaketteihin joissa rajaton netti kotimaassa selvästi esim.(Suomessa data rajoittamaton)-teksti jotta ihmiset ymmärtävät sen heti. Sillä Suomi on EU-maa joten sehän herättää kysymyksen onko netti rajaton kotimaassa.
  Tuomo

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.