Lisää HD:tä 11.1

https://www.is.fi/digitoday/art-2000005516926.html

Kommentit

• Erinomaista DNA! Kauan nämä HD-kanavien päivitykset ottivat aikaa, mutta hienoa nähdä, että tulevat lopulta.

Mukavaa myös todeta, että TV5 /HD esittää Suomen lätkäpelit. Luulin, että lätkä näkyisi ainoastaan Eurosporttien kautta.

"TV5 on suomalaisten kannalta merkittävä, sillä Discoveryn omistamalla kanavalla on laajat oikeudet Pyeongchangin talviolympialaisiin. Vaikka lähetykset näkyvät Ylen ja TV5:n kanavilla, Leijonien pelit näkyvät vain TV5:ltä, kertoo Yle"
  • Harmi vaan, että harava-asiakkaat saavat paljon vähemmän, kun vain TV5 HD näkyy vain kolmen kuukauden ajan. Ehkäpä huti-hubin kautta sitten.
  • Tiedote: https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet?type=stt2&id=65547690
  • Kannattaa lukea:
    https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=368
    Kanavanumeroita vaihtuu DNA:n kaapeliverkossa 11.1.
    Ja toimia siten, kun laite edellyttää.
  • Vielä kun poistaisitte salauksen MTV3 HD, Nelonen HD ja FOX HD -kanavilta, niin voisin irtisanoa kortin samantien.
  • Siis korjaan, MTV3 HD pois ja NatGeo HD toki tilalle äskeiseen viestiin.
  • Hannu, antenniverkoissa ohjelmayhtiö tarvitsee aina toimiluvan ja tällä hetkellä TV5HD:lla on vain tilapäinen toimilupa antenniverkkoon. Siksi TV5HD näkyy antenniverkossa vain kolmen kuukauden ajan.
    Kaapelissa, IPTV:ssä ja satelliittipuolella toimilupia ei tarvita vaan riittää sopimus ohjelmayhtiön ja tv-operaattorin välillä.
  • Jep, näinhän se tosiaan on antenniverkon toimiluvan suhteen. Minulla tosin on kaapeli-tv, joten asiat on siinä suhteessa ihan mukavasti nyt, kun DNA sai lisättyä lyhyen ajan sisällä 7 "uutta" vapaata HD-kanavaa verkkoonsa.
  • Eipä näy antenniverkossa TV5HD kanavaa hubilla, muilla laitteilla kyllä toimii.
  • Hei Sami!

Discoveryn uudet HD-kanavat tulevat näkyville kaikille laitteille klo 15 mennessä.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Kuopio; Petonen kaapelitalous. 100MB
    ei löydy uudet TV5, TV6 ja FriiHD kanavat.
    olen käynyt samalla alueella jossa sekä tv että digiboksit ovat kanavat jo nuo näyttäneet jo aamupäivästä; itselläni myös telkkari löytää ja näyttää kyseiset kanavat, mutta DNA hubi+kovo ei ei näin tee.
  • Hei K2,

Oletko tehnyt laitteelle tehdasasetusten palautuksen ja uuden kanavahaun? Onhan laitteessa uusin ohjelmistoversio?
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • kiitos vastauksestasi  Hanna-Mari.
    kanavat alkoi toimimaan.
    mutta EPG ei..
    kiitos että tartuit asiaan; toivon että "teillä päin" tuo pilvipalveluni ottamani kritiikki olisi yhtä tärkeä: kuten sanoin ; olen tyytyväinen pääosin mutta pilvipalvelut on ns. 60' lukua...;)
  • Täällä kiitellään otsa maassa sitä että asiakaspalvelu vastaa viesteihin edes kerran
  • Ei näy hubilla kyllä vieläkään nämä uudet kanavat vaikka tein kanavahaunkin.

Muutenkin on aika erikoista että hubiin pitää tehdä käsin kanavahaku aina kun tulee uusia kanavia, edelliset digiboksit ovat kuitenkin osanneet hakea muutokset automaattisesti.
  • Palautteeni on yksinomaan omani.

• Ei näy antenniverkossa vieläkään. Pitääkö todella tehdä palautus tehdasasetuksiin ja uusin softaversio. 3 kk takia. En halua päivittää uusimpaan versioon, kun ei toimi kunnolla kummallakaan hubeistani.
  • Kaapelissa toimii hyvin. EPG toimii.
    Teknisesti lähete on vielä hyvälaatuista kaikilla kolmella kanavalla. PC:llä Dvbviewer Pro:lla katsoessa ilmoittaa kuvalle H.264 1080i 25 fps @ ~15 Mbps ja ääniraita 384 kbps mpeg-1 stereo. Eli tuplasti enemmän kaistaa kuin nykyisellään esim. YLE:n tai Maikkarin HD-kanavilla.
  • Kanavaani ja nyt ei enää yhteyttä palvelimeen. Mikään kanava ei näy
  • Siis kanavahaku tehty...ja nyt ei toimi enää
  • Tässä hyvä vinkki toisesta kohdasta foorumia.

Ennen kuin lähdette palauttamaan tehdasasetuksia, jos uudet kanavat eivät tule näkyviin, kokeilkaa tätä:
    - Hae kanavat
    - Sammuta hubi ihan Androidia myöten (paina pitkään käynnistystä) ja käynnistä uudelleen
    - Hae kanavat uudelleen
    Näin ainakin meillä on hubiin saatu viimeisimmät kaksi kertaa uudet HD-kanavat näkyviin.
    Kikkailua, mutta eipä vie suuresti aikaa.

• Kerrottuja kanavapaikkanumeroita ei muutettu kaapeliverkon DVB-T lähetteisiin 😀
    Ehkäpä noita ei enää kukaan käytä, kun ne eivät välttämättä edes näy kaikissa kaapeliverkon huoneistoisa. Niihin ei ole sitten Frii:n tulon jälkeen lisätty uusia vapaita kanaviakaan.
    Ehkä kuolevaa kansanperinnettä 😀
  • DNA olisi voinut siirtää myös tuon National Geographic Channel HD version kanavapaikalta 103 tuonne kanavapaikalle 40, niin olisi ollut kaikki peruskanavien HD versiot loogisessa järjestyksessä kanavapaikoilla 20-40.
    Mutta hienoa, että nyt on lopulta DNA:n kaapelissa sama kanavajärjestys kuin antenniverkossa! :-)
  • Milloin nelonen hd ja fox hd tulee vapaille markkinoille? Eli ilman salauksia....

• Hei Henkka,

Kaapelissa Nelonen HD ja FOX HD ovat toistaiseksi salattuja kanavia. Tiedotamme asiasta varmasti heti kun muutoksia niiden suhteen on tulossa.

Kiitos palautteestasi!
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Nelonen HD on salaamaton antenniverkissa. Miksi se on salattu kaapeliverkossa?
  • Hei PW!

Nämä ovat aina kanavayhtiön kanssa neuvoteltuja sopimusteknisiä asioita. Toivomme toki, että saamme vastaisuudessa lisää kanavia vapaaseen katseluun niin antenni- kuin kaapeliverkonkin puolella.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Ei luulisi olla ongelmallista sopia Nelosen kanssa heidän HD-kanavansa salauksen poistamisesta kaapeliverkossa, kun se on poistettu antenniverkostakin Nelosen toimesta.
    Jotenkin vaikuttaa siltä, että tässä on kyseessä DNA:n omat interessit.
  • Kyllähän se syö perinteistä 3,50e/kk katselukorttibisnestä, vaikka se onkin nykyään liitetty DNA TV -tunnuksiin.
  • Etenkin, kun noita korttimaksullisia HD kanavia on enää 3 kpl ja Nelonen niistä ehkä suosituin.
    Voi olla, että mitään liittymää ei enää saa ilman DNA TV:tä ja kaikissa on 24 kk:n sitoutumisaika 🙁
  • Kaipa nuo kolme kortin takana olevaa HD-kanavaa muuttuvat salaamattomiksi sitten, kun ei tarvitse enää pitää erikseen SD- ja HD-versiota samasta kanavasta. Mutta millä DNA sitten aikoo rahastaa?
  • Meillä lakkasi yht äkkiä Nelonen HD toimimasta antennivastaanotossa Lempäälän Kuljussa. Onko vika meillä vai jossain muualla?
  • Mulla lakkas Nelonen HD näkymästä WBOX HD2 -boksista samoihin aikoihin ku otin makuuhuoneeseen ton Tv-hubin. Liittyneekö asiat toisiinsa, laittoko ne minulta kyselemättä ton mun WBOXissa olevan kortin kiinni, kun hubi ei sitä tarvitse, vai mistä on kyse???
  • Nelonen HD on ilmainen kanava. Ei vaadi korttia antenniverkossa.
  • Kaapeliverkossa nelonen hd on salattu kanava.
  • Kun hubiin siirtyy, maksukanavat siirtyvät siihen. Jos haluaa maksukanavat myös kortille, pitää tilata rinnakkaiskortti ja siihen haluamansa kanavapaketit.