Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Liv, Hero ja Jim eivät löydy kanavahaulla

Hei,
Mistähän syystä en saa kavahaulla näkyviin Liv, Jim ja Hero kanavia? Antennitalous ja DNA Hub.

Kommentit

 • Antennin signaalitaso voi olla niin heikko että tuo kanavanippu on kateissa
 • Ovatko Sub ja Alfa kanavat myös hukassa? Nämä kaksi ja mainitsemasi kolme ovat kaikki samassa kanavanipussa E (UHF). Niin kuin mainittua kyseinen taajuus on heikentynyt syystä tai toisesta niin paljon, ettei viritin enää kykene lukittumaan heikkoon signaaliin. Antennijohtojen tuuletus, liikuttelu, vaihto, antennin/vahvistimen kunto?
 • Ava näkyy Sub ei. Kaikki nämä puuttuvat kanavat tulevat Hubin kanavahaussa pikkuruutuina näkyviin kun hakuporessi on kesken (selkeäati löytää siis ko. paketin). Kun haku on valmistunut, niin ko. kanavat eivät näy listalla mutta tuplana näkyvät TV5, Kutonen, TCL, Fox, Frii, Iskelmä ja National.

  Antennijohto on irroittettu ja liikuteltu, antennivahvistin on irrotettu (n. 7v vanha), ulkoanatenni on alle 10v vanha. Tobfieldin boxillä ko. kanavat näkyvät täsmälleen samoilla johdoilla ja vahvistemalla, juuri testasin. Siinä kanavahaku on tehty manuaalisesti.

  Saako Hubilla tehtyä manuaalista kanavahakua jotenkin? Hakee luultavasti väärästä lähettimestä tuon paketin.
 • Kirjoitin, että Alfa-kanava. Ei Ava. Alfa on samassa E-muksissa kyseisten kanavien kanssa. Kuulostaa tosiaan joltain Hubi erikoisuudelta, kun Topfield boksi toimii samoilla eväillä moitteitta.
 • Ava ja AlfaTV ovat molemmat UHF A -kanavanipussa. AlfaTV siirtyi sinne silloin kun siitä tuli yleisen edun kanava ja väestöpeittovaatimus kasvoi.
 • Niinpä niin. :-)

  Tunnettuun tapaansa DNA päivittelee karttojaan aina silloin tällöin , jos joku sitä vaatii erikseen. Viimeisimmästä päivityksestä lienee jo pari vuotta.

  Onneksi nuo UHF-verkon kanavat näkee Digitan sivuilta.

  https://www.digita.fi/kuluttajille/tv​​​
 • Ava tai Alfa ei ole nyt pääpointti. Selkeästi siis yhtä kanavapakettia ei haeta oikeasta paikasta. Asun maaseudulla siten, että tänne heijastuu kahden tornin kanavat, toisen paremmin toisen huonommin. Edelleen pääkysymykseen palatakseni, pystyykö DNA Hubin kanavahaun tekemään manuaalisesti jotain kautta? Että pääsisi itse valitsemaan nuo lähetyskanavat oikeasta mastosta (vai mitä ne nyt onkaan).  

  Jos kaikkia kanavia ei saa näkyviin, niin alkaa Hubin käytön mielekkyys häviämään kun maksaa turhasta. Taidankin siinä tapauksessa palata takaisin perusTopfieldiin.
 • Ei sillä hubilla vissiin voi tehdä manuaalista kanavahakua, kun kukaan ei ole sitä varmistanut?

  Tuollaisella samanlaisella alueella mulla on yksi talo, jossa alilähettimestä tulee tietyt kanavat ja tälläisellä alueella ei voi käyttää laitetta josta ei saa valmiustilan hakua poispäältä, usein sen saa, mutta ei kaikista.

  Eli vaikka olisi manuaalinen kanavahaku ja saa kaikki taajuudet kohdalleen, niin jollain seuraavalla käynnistyksellä sitten kanavat on taas haettu alilähettimestä (ja myös osittain päälähettimestä.) Esim DNA:n Wbox on sellainen, josta tuota "valmiustilan kanavahakua" ei saa pois päältä ja sitä ei hermo kestänyt käyttää yhtään tuolla omassa kohteessani.

  Kannattaa siis tämäkin asia tarkistaa, jos meinaat hubia siellä kodissasi käyttää...

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.