Liv ja Jim kanavat

Sain pari viikkoa sitten Tvhubin. Liv ja Jim kanavien kohdalla tulee tv ruudulle teksti:

"Kanavalla ei IPTV oikeuksia. Kytke antenikaapeli ja viritä kanavat uudestaan katsoaksesi kanavaa."

Näin tein useampaan kertaan mutta ei näy.

Jos taas avaan guiden ja laitan Liviltä tai Jimiltä jonkin ohjelman tallennukseen, niin kas kummaa tallenteet näkyvät.

Miksihän näin?

Kommentit

• Hei! Kyseiset kanavat ovat katsottavissa vain antennin ja kaapelin kautta. Löydät kanavalistan osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-kanavalistat-ja-kanavapaketit
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Sama juttu koskee kaikkien operaattorien iptv-palvelua eli esim. Elisa Viihteessä Nelonen Median kanavat katsottavissa vain Elisan omalla nettiyhteydellä, jos nettiyhteys on joltain muulta operaattorilta niin Nelonen Median kanavat ei näy Elisa Viihteessä.
    Syy on Sanoma Oyj:ssä joka on rajoittanut noiden kanavien näkymistä.
    Jari
  • Siis tarkoitan että Nelonen Median kanavien näkyminen suorana iptv:n kautta.
    Jari
  • Telialla on tosiaan sama, vain niiden nettiyhteydellä näkyy nelosen kanavat heidän boxillaan.

Jos taas toimivat tallenteet ihmetyttää vielä, niin tallenteet on pilvitallenteita ja tehdään DNA:n päässä, siksi ne toimii netin yli, vaikka suorat lähetykset ei toimikkaan. Boxi ei paikallisesti tallenna mitään (2viikkoa vanhassa laitteessa ei voi toimivaa kovalevyäkään olla..)
    JJJ
  • Olethan tarkistanut, että olet valinnut kanavan laaduksi muun kuin IPTV:n? Eli kun olet siinä kanavan kohdalla, niin paina ok jolloin aukeaa ohjelmatiedot. Siellä kuvake, jossa lukee ehkä IPtv, paina sen kohdalla ok ja valitse laaduksi SD - vakiopiirtoläetys, niin alkaa näkyä
    Jos laatu valittu jo oikein, niin sitten epäilen vikaa antennirasiassa / antennissa tai antennipiuhassa. Kokeilemalla samaa antennipiuhaa suoraan tv:hen saa ainakin sen vian rajattua pois
    Hubin käyttäjä
  • Eiköhän tuossa ole koko antennikaapeli kytkemättä (Tai sitten se on rikki.)
    JJJ
  • Kysymys lienee nyt, että vaikka minulla on DNA:n nettiliittymä, miksi Nelonen Median kanavat eivät näy IPTV:nä minulla (HD:na), jos kerta Telia ja Elisan bokseissa tuo on mahdollista?
    Kypeli
  • Nelonen on sopimuksineen jotenkin poikkeava firma kaikenkaikkiaan.

DNA näitä kuvioitaan ei koskaan avaa, mutta Telialta löytyy jotain. Esim:

Ilmeisesti HD:na ei näy Nelosen kanavat ja edes tallenteet Telialla: https://www.telia.fi/asiakastuki/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote?id=d478b2f5-02b2-4c83-b22a-f9fd79bcabf4

Tai tämä selitys Telialta on vähän outo:

Miksi kanavia ei saa jakaa?
    Nelonen ei ole antanut lupaa ilmaiskanaviensa jakeluun Telia TV digiboksilla tapauksissa, joissa asiakas käyttää digiboksia jonkin muun operaattorin kuin Telian laajakaistalla.

https://www.telia.fi/asiakastuki/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote?id=845012dd-7456-4d76-b7ce-5a8368a37782

Luulisi ettei Nelostasta kiinnosta yhtään minkäoperaattorin netillä kanavia katsotaan. Rahasta taas lienee lopulta kyse...Telialla kun ei saa antennijohtoa kiinni laatikkoon, niin sillä ei näy mitään kautta Nelonen, jos ei tuolla nettikikkailulla näkyisi. DNA:lla näkyy kaapeliss tai antennissa kutenkin..