Löytyykö apukeinoja? - Netin nopeus ja vakaus

Itselläni on tällä hetkellä käytössä DNA 4G 300 Mbit/s, jota jaan mobiililaitteeni kautta tietokoneelle langattomasti. Pelaamiseen ei toimi ollenkaan, jotain häiriötä on kun ei pysty edes pelin servereille yhdistämään. Ongelma ei ole pelin puolella, sillä tähän asti kaikki muut liittymät ovat toimineet samoilla asetuksilla moitteettomasti.

Speedtestin mukaan on tullut jopa 10x heikompia tuloksia kuin entisellä liittymällä vaikka maksiminopeus tuplattiin 150 Mbit/s yhteydestä 300 Mbit/s yhteyteen:

Sovellukset, kuten YouTube myös pätkivät jatkuvalla syötöllä ja esimerkiksi aivan tavallinen selaimen käyttö vaikuttaa erittäin hitaalta. Jopa vain tavallinen selaimella hakeminen joissain tapauksissa on kestänyt useamman minuutin.

Minulla on tätä ennenkin ollut DNA:n yhteydet eikä samanlaisia ongelmia ole ennen ollut. Tällä hetkellä yhteys ei vastaa laisinkaan omia tarpeitani enkä häiriökartastakaan löytänyt mitään ilmoituksia. Kyseistä on jatkunut liittymän vaihdosta lähtien eikä se johdu suuresta nettiliikenteestä, sillä ongelma jatkuu vuorokauden ympäri eikä samanlaista edellisellä liittymällä ilmaantunut.

Mitäkö suosittelisitte toimeksi?

Kommentit

• No kun kyse on puhelimesta modeemina, niin onko nuo nopeudet nyt mitattu puhelimella vai sillä tietokoneella joka on puhelimen Wlanissa?

Lataa sitten luuriin vaikka cellmapper ja katso mitä se näyttää signaalin arvoiksi...
    JJJ
  • Kyseiset tulokset on mitattu tietokoneen kautta, mutta puhelimen kautta antaa ihan vastaavia tuloksia myös. Portable Hotspotin kanssa oon aina jakanu ja tähän asti edellisellä liittymällä hyvin toiminut.

Cellmapperin mukaan on 4 DNA:n tukiasemaa ihan lähettyvillä, että ei pitiäisi olla ongelmaa siinäkään.
    Sam
  • Moikka Sam! Ei tuossa oikein voi muuta kuin olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluun soittamalla p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) tai puhelimen sovelluskaupasta löytyvän Oma DNA -sovelluksen chatin kautta.

Selvästikin yhteydessä on jotain vikaa, emmekä sitä voi tätä kautta korjata, asia vaatii tietoja liittymän toiminnasta verkosta käsin. Liittymän nopeuden muutos vaikuttaa vain maksiminopeuteen, tämä ei vaikuta mitenkään minimi- tai keskiarvonopeuksiin ellei nopeus jo ole jatkuvasti rajoitinta vasten.