Mac El Capitan ja Huawei-mokkula.

Onko nyt niin, että usb-mokkula ei toimi iMacin El Capitan-päivityksen kanssa laisinkaan?

Kommentit

• Hyvinkin mahdollista. Todella harvoin nettitikkujen ajurit ehtivät applen käyttisten mukaan. Suosittelen MiFi mokkulaa, jolloin nettiyhteys muodostuu wifillä, eikä ajureiden kanssa tarvitse ihmetellä.

• Moi Marko,

Apple on tehnyt El Capitanin kanssa suuria muutoksia, myös kannen alla.

Mikään Huawein tikku tai WLAN-mokkula ei toimi suoraan MacOSX El Capitan 10.11 kanssa USB-portin kautta. ZTE:n mallit pitäisivät toimia.

Huawei tarjoaa noin kuukauden sisään firmwarea (ja ajuria), jolla tuki saadaan ensimmäiseen hätään nykyisiin Mokkuloihin (USB ja Matkamokkulat). Pistämme ladattavan ajurin sivuillemme kunhan valmistaja sen meille tomittaa. Sillä välin kannattaa painostaa suoraan Mokkulan valmistajaa (Huawei) kiirehtimään ajurin kanssa.

Wifin kautta mokkulat (Kotimokkulat ja Matkamokkulat) toimivat normaalisti, kuten Kimppikoo sanoikin.

Kaiken kaikkiaan DNA ei suosittele päivittämään OSX 10.11 ensimmäisten joukossa, jos haluaa käyttää USB-Mokkulaa tai USB-liitännän kautta Mokkulaa.

Pahoittelut tilanteen aiheuttamasta vaivasta!

Olli Kehityspäällikkö
  • Hei!

Ongelman aiheuttaa uuden järjestelmän tuoma System Integrity Protection -ominaisuus joka pitää kytkeä pois päältä. Tätä ominaisuutta siis ei ole ollut edellisissä OSX-versioissa.

1. Sammuta tietokone.
    2. Käynnistä tietokone Recovery tilaan. Painamalla tietokoneen käynnistyessä Command+R kunnes Applen logo ilmestyy.
    3. Valitse Utility -> Terminal
    4. Kirjoita komentoriville csrutil disable ja paina enter.
    5. Käynnistä tietokone uudelleen.

Command -nappi on näppäimistön alalaidassa oleva Omppu-nappi.

• Kiitos vinkistä. Kone avautuu edellä mainitulla tavalla tilaan, jossa näkyy valikko jossa on valittavana levytyökalu, applen tukisisivu ja pari muuta vaihtoehtoa. Kyseistä terminaalia ei näy.
    Marko

• Hei Marko,

Löytyykö yläreunasta valikkoa? Valitse ylävalikosta Lisäohjelmat -> Pääte.

t. Mika / HS-Works Oy

• Kiitos ja kumarrus ja muita ylisanoja! Vinkkisi toimi.
    Marko

• Hieno homma!

Lisäyksenä vielä, System Integrity Protection tai "rootless" on uusi suojaominaisuus OS X:ssä, jonka käytöstä poistamista tulee harkita. SIP:n hienous on se, että jos koneelle pääsee esim. virus, niin se ei pääse käsiksi kriittisiin järjestelmätiedostoihin ja täten ei pääse saastuttamaan koko järjestelmää tai vaikuttamaan sen vakauteen.

Tämä ratkaisu voisi siis olla hyvä väliaikaisratkaisu ja kunhan Huawei tarjoaa tuen mokkuloille myös El Capitaniin, niin tämän ominaisuuden voi palauttaa takaisin.

t. Mika / HS-Works Oy

PS.

"System Integrity Protection

A new security policy that applies to every running process, including privileged code and code that runs out of the sandbox. The policy extends additional protections to components on disk and at run-time, only allowing system binaries to be modified by the system installer and software updates. Code injection and runtime attachments to system binaries are no longer permitted."

• Hyvin toimii uuden ajurin asentamisen jälkeen. Jos DNA:n mokkulasi tuli HiLink-ohjelmistolla niin kuin omani, ei ole mitään tarvetta ohittaa El Capitanin System Integrity Protection -ominaisuutta. Riittää, että asennat uusimman HiLink.app:in. Se on julkaistu jo 15.10.2015. Sen voi ladata osoitteesta

http://consumer.huawei.com/en/support/downloads...

Ladattava tiedosto ("The tool and guide of Hilink and Device AutoRun(for MAC10.11)") on ZIP-paketti, josta pitää vielä purkaa kaksi sisäkkäistä ZIP-pakettia, mutta lopulta löytyy HiLink.app, jonka ajamalla Huawei-mokkula alkaa toimimaan -- ajo ei anna mitään näkyvää palautetta, mutta viis siitä.

Lisätietoja: Ensimmäisessä ZIP:issä on .docx-tiedosto, joka listaa tuetut Huawein mallit. Toinen ZIP sisältää .docx-tiedoston, jossa kerrotaan, miten asennus tehdään ja onnistumisen voi varmistaa. Kolmas ZIP sisältää HiLink.app:in.