macbook air ja dna 4G mokkula

Hei, ostin juuri macbook air ja aiemmassa läppärissäni oli DNA.n mokkula. Yritän asentaa mokkulaa macille, mutta se väittää ettei yhteensopivaa mokkulaa löydy.

Kommentit

• Hei Alina, tarkennatko hieman mistä mokkulan mallista on kyse?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Näyttäisi olevan Huawei e353 hspa+
  • Hei Alina!

Mikä käyttöjärjestelmä koneessa on käytössä? Kyseisen mokkulan tarkemmat tuotetiedot sekä sen tukemat käyttöjärjestelmät löydät osoitteesta https://www.dna.fi/dna-mokkula-e353
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Uudessa MacBookissa on varmaan käyttöjärjestelmänä macOS 10.13 High Sierra. e353 ei varsinaisesti tue tätä käyttöjärjestelmää. Vaikka noin vanha modeemi saattaa toimia tietokoneesi kanssa, pessimistin intuitio kertoo minulle, että paras käyttökokemus saavutetaan uudella, nopeammalla laitteella. Mukavinta on käyttää modeemia johon voi yhdistää Wi-Fi yhteydellä, näillä on myös paras yhteensopivuus Mac-tietokoneiden kanssa, kun erillistä yhteysohjelmaa ei tarvita.

DNA Netti -yhteysohjelma Huawei e353:lle on tosiaan edelleen ladattavissa DNA:n sivuilta. Jos sitä ei saa toimimaan, kannattaa varmistaa että laitteen ajuri on asentuneet oikein. macOS:sa ajurit asentuvat polkuun /Library/Extensions tai joskus polkuun /System/Library/Extensions. macOS voi estää ajurin asentamisen jos sitä ei erikseen sallita Järjestelmäasetusten Suojaus ja yksityisyys paneelista. Aina on myös mahdollista ettei laitteen yhteysohjelma käytä erillistä ajuria.

Jotkin modeemit on myös lisättävä käsin Järjestelmäasetuksien Verkko paneelin verkkosovittimien listaan valitsemalla listan alareunan +-painike.

Koska minulla ei ole modeemiasi, on tarkempien ohjeiden antaminen vaikeaa. Varmaa on vain se että mitä nyt yritetään tehdä ei ole mitenkään tuettua.

e353 ei myöskään ole 4G mokkula ollenkaan.
  • Tuon mokkulan kanssa ei kannata kuluttaa yhtään aikaansa. Ikivanha 3G modeemi. Muutoinkin Mäkkien kanssa on fiksumpaa käyttää wifi-yhteyttä hyödyntävää modeemia, joko omalla akulla olevaa ns. mifiä tai erillistä mobiilireititintä. On lähes enemmän sääntö, kuin poikkeus että usb liitäntäiset mokkulat lakkaavat toimimasta käyttöjärjestelmän päivityksen yhteydessä. Niiden ajurit ja ohjelmistot laahaavat usein perässä vähintään yhden käyttissukupolven verran.
  • Kiitos teille kaikille vastauksista! Sain tarvitsemani avun