Mainosten esto Firefoxissa

Usin Firefox ei enää näköjään tue enää mainosten estoa 🙁
Jos siirryn Chromeen, kuinka siihen saa tehtyä samanlaiset profiilit kuin Firefoxiin?

Kommentit

• Toimii, mutta pitää asetuksia Firefoxissa säätää https://blog.mozilla.org/addons/2019/05/04/update-regarding-add-ons-in-firefox/. Itselläni lähes kaikki lisäosat lopetti toimintansa, mutta kuon mukaan kun tein, alkoi taas toimimaan.
    mie
  • Kiitos! Tuolla neuvolla onnistui.
    PW
  • Löytyykö ohjetta Android-selaimeen vai pitääkö vain odottaa ja toivoa. Mikään lisäosa ei toimi/lataudu.
    arkki
  • Ja nyt on Firefoxista (PC-versio) julkaistu uusi versio 66.0.4 , jossa tuo lisäosien sertifikaatti-ongelma on korjattu ja tuon edellä kerrotun tilapäisen asetusmuutoksen (enable studies) voi taas palauttaa alkuperäiseksi.

Myös Firefoxin Android-versiosta on julkaistu uusi versio 5.5.2019 , jossa lienee sama korjaus. Ei muuta kuin lataamaan Google Playstä.

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mozilla.firefox​​​

Veikko
  • Kiitos.
    Andoid version päivitys auttoi lisäosiin ja kirjanmerkit/kirjautumistiedot säilyivät.
    Tottumatta mainospitoiset sivut näyttivät kamalalta!
    arkki
  • "Ja nyt on Firefoxista (PC-versio) julkaistu uusi versio 66.0.4 , jossa tuo lisäosien sertifikaatti-ongelma on korjattu ja tuon edellä kerrotun tilapäisen asetusmuutoksen (enable studies) voi taas palauttaa alkuperäiseksi."
    Onko mitään erityistä syytä, miksi se pitäisi alkuperäiseksi palauttaa?
    PW
  • @PW

Tuota enable studies-asetusta käytettiin tässä tapauksessa normaalista poikkeavalla tavalla pikapaikan jakeluun tähän sertifikaatti-ongelmaan.

Normaalisti ko. toimintoa käytetään selaimen toiminnan seuraamiseen ja raportoimiseen automaattisesti Mozillalle sekä mahdollistamaan selaimen asetusten muuttaminen Mozillan toimesta etänä.

Jos noilla asioilla ei sinulle ole merkitystä , niin voi sen asetuksen jättää päällekin. Itse en kylläkään pidä toivottavana , että Mozilla voi seurata selailuani , vaikka väittävät , että henkilökohtaista tietoa ei kerätä. No kukin voi päättää puolestaan.

Joka tapauksessa korjattu softa on jo jakelussa (66.0.4) ja sen takia ei sitä enable studies -asetusta enää tarvita.