Maksaako SIM-kortin vaihto ?

Hei, ostin tänään uuden puhelimen, mutta puhelimeen sopii ainoastaan microsim ja minulla on juuri nyt käytössä tavallinen sim kortti. Pitäisi tosiaan vaihtaa. Maksaako vaihtaminen ? Tarvitsen pikaisen vastauksen. Kiitos!

Näytä paras vastaus

Kommentit

• Kokosimme SIM-kortin vaihtoa koskevat ohjeet TÄHÄN uuteen keskusteluun.

.................................................

SIM-kortin vaihto ei maksa, jos olet hankkinut uuden matkapuhelimen ja tarvitset siihen uuden kokoisen SIM-kortin.

Voit hankkia uuden SIM-kortin Minun palvelustani, DNA Kaupasta tai tilata sen asiakaspalvelumme kautta.

Muut yhteystietomme löytyvät TÄÄLTÄ

EDIT: 30.9.2016 päivitetty vastausta ja lisätty linkki. / DNA Ida S

• Säilyykö sama numero? Voiko ison kortin leikata pienempään osioon?

• Numero säilyy ja DNA:lla on laskutusliittymiin tarjolla kahta eri korttia. Mix SIM -kortissa on sekä normaalikokoinen Mini SIM -kortti, sekä Micro SIM -kortti samassa kehyksessä. Nano SIM -kortit ovat erikseen.

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Puhelin vaatii microsim korttia, onko sellaisen korvaaminen normisim-kortista maksutonta?

• Missä voin mahdollistaa kortinvaihdon? R-kioski?

• Hei Jukka, jos olet juuri hankkinut uuden puhelimen ja tätä varten tarvitsee sim-korttisi vaihtaa toiseen kokoon, silloin vaihto on maksuton.

Vaihdot DNA Kaupoilla www.dna.fi/dnakauppa

• Mitäs nyt kun ostettiin uusi puhelin, liikkeestä saimme mukaan uuden simkortin. Käskettiin aktivoida netissä. Nyt yhtäkkiä onkin netin välityksellä tulossa postitse uusi simkortti, ilmeisesti maksullinen. Kuinka simkortin tilauksen voi perua?

• Hei Jenna!

Suosittelen ottamaan yhteytttä asiakaspalveluumme, jotta pääsemme korjaamaan asian. Löydät asiakaspalvelumme puhelimitse 044 144 044.

• Itse leikkasin omani normikokoisen kortin micro-simiksi, helppoa kuhan osaa varovasti käyttää saksia

• Ostin juuri iphonen ja tällä hetkellä omistan samsungin s4 puhelimen. Onko mahdollista että olisi micro sekä nano sim kortti ja sama puhelin nro yms. ?

• Hei iines!

Valitettavasti kaksi SIM-korttia yhdellä puhelinnumerolla ei ole mahdollista.

• Tyttärelläni meni puhelin rikki. Annoin hänelle IPhoneni, johon tarvittiin nano-sim. Kävimme DNA-liikkeessä (näytimme vielä rikkinäisen puhelimen), jossa kerrottiin, että saamme veloituksetta uuden sim-kortin. Laskuun tulee veloitus 10 € ja seuraavalla rivillä sitten hyvitys -10€. Mutta eipä mennytkään niin... hyvitysrivi puuttui. Eli kyllä tämä kortin vaihto on maksullinen tai kaikki dna-organisaatiossa ei vaan "tiedä" omia käytäntöjä.
    Täällä kyllä kerrotaan, että veloitukseton on puhelimen vaihdon yhteydessä, mutta mikähän mahtaa olla todellisuus?

• Hei Macce!

Kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja kertoa asia heille, jotta veloitus voidaan korjata. Ilmeisesti vaihdon yhteydessä on käynyt vain virhe, eikä vaihtoa ole tehty veloituksetta. Asiakaspalvelun yhteystiedot löydät TÄÄLTÄ

• Kiitos Lotta avusta. Asia korjattu.

• Moi. Sain puhelimen johon tarvitsee nano sim kortin. Minulla on dna liittymä ja silti kortin vaihdosta oli velotettu 10euroa. Miksi näin??

• Hei Tanja!

Jos SIM-kortin vaihdosta uuden puhelimen hankkimisen yhteydessä on epähuomiossa veloitettu vaihtomaksu, olethan asiasta yhteydessä asiakaspalveluumme, niin hyvitämme tämän.

Yhteyden asiakaspalveluun saat soittamalla numeroon 044 144 044.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Hei, ostin lahjaksi uuden puhelimen, joka vaati pienempää sim-korttia kuin käyttäjän nykyinen puhelin. Voinko saada DNA-liikkeestä mukaan uuden micro-simin, joka aktivoidaan lahjan saajan numeroon hiukan myöhemmin?

• Hei Eeva! Voit toki käydä hakemassa liikkeestä tyhjän sim-kortin ja myöhemmin pyytää asiakaspalveluamme aktivoimaan sen käyttöön.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • hain tänään nano-simin liikkeestä ja puhelin tuli myöhemmin perässä. sanottiin liikkeessä että se on "puoleen väliin aktivoitu" että netissä pitäisi loppuun hoitaa. en saanut mitään tilausnumeroa jota tuolla aktivointiosiossa kysytään ja omat palveluni osioon kirjautuessa ei löydy mitään mistä voisin aktivoida tuon nanosimin. vanha micro toimii.

• Hei Joni!

Jos SIM -kortti on lisätty liikkeessä liittymällesi, voit aktivoida sen DNA Itsepalvelussa osoitteessa https://palvelu.dna.fi/kirjaudu/

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Minulle on prepaid liittymä isolla kortilla. Tarvis vaihtaa micro simkortin. Mut haluaisin pitää vanhan numeron ku se on ollu minulla jo monta vuotta. Onko mahdollista vaihtaa kortti ja pitää sama numero?

• Hei Miia! Jos prepaid -liittymä on rekisteröity nimiisi, voit tilata siihen uuden sim-kortin asiakaspalvelustamme.

Mikäli et ole rekisteröinyt liittymääsi, voit tehdä sen verkkopankkitunnusten ja liittymän PUK -koodin avulla osoitteessa https://www.dna.fi/minun-palveluni kohdassa Muut palvelut.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Niin Saan uuden simkortin, mutta saanko pitää vanhan numeron?

• Kyllä. Kun kyse on vain sim-kortti vaihdosta, eli liittymässä ei mikään muu muutu.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Ostin uuden puhelimen ja nyt pitäisi sim-kortti vaihtaa nano sim-kortiksi mutta liittymäni ei ole minun nimissäni. Niin saanko sen itse vaihdettua dna liikkeessä ?

• kaverilla on mikro sim korttinen puhelin. puhelin meni rikki. ottaisi vanhan iso sim korttisen puhelimen uudelleen käyttöön. voiko mikron vaihtaa isompaan sim korttiin samalle puhelinnumerolle. maksaako

• Hei Markku, liittymän käyttäjä voi käydä vaihtamassa sim-kortin, mutta liittymän omistajan tulee sim-kortti sen jälkeen vielä aktivoida erikseen asiakaspalvelun kautta.

taisto: Kyseessä oleva vaihto on maksullinen.

• @taisto: sanot kaverillesi, että hommaa tämmöisen adapterin.

• Hei tilasin uuden puhelin liittymän. Epähuomiossa valitsin microsimin vaikka tarkoituksena oli valita nanosim.... Voiko tilausta viellä jotenkin muuttaa?

• Hei Putte!

SIM-kortin kokoa ei tilaukselle ikävä kyllä voida jälkikäteen muuttaa. Tarvittaessa sinulle voidaan toki tilata uusi kortti tai perua tämä aiempi tilaus ja tehdä se kokonaan uudelleen.

Asiaan saadaan selvyys kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme, yhteystiedot löydät osoitteesta https://www.dna.fi/yhteystiedot.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Tarvitsen pienemmän simkortin uuteen puhelimeeni. Onko mahdollista, että vaihdan tavallisesta sim kortista micro simiin dnakaupassa, vaikka mukanani ei olisikaan liittymän nimellistä haltijaa mukana? Vai tarvitsenko sen henkilön mukaan pakollisesti, jonka nimellä liittymä on?
    Minä itse silti käytän tätä liittymää ja numero on numerohaulla minun nimelläni.

• Jos kortti täytyy vaihtaa uuteen niin tämä voidaan tehdä vain omistajan pyynnöstä.

DNA Iiro palveluneuvoja
  • En ole liittymän haltija, niin onko järkevämpi tilata nano Sim netistä vai käydä vaihtamassa se kaupassa? Ja leikataanko micro Simistä vain pienempi vai annetaanko uusi Sim, johon kaupassa siirretään puhelinnumerot etc.?

• Tämä kommentti siirettiin erilliseen viestiin._

• Voiko nano kortin vaihtaa vielä isoksi simkortiksi ilman että numero vaihtuu?

• Hei heidi, sim-kortin vaihto ei vaikuta liittymäsopimukseesi eikä puhelinnumeroosi. Kyseessä on vain liittymäsi käytön mahdollistavan välineen vaihto.

• Pystyikö sen Normikokoisen sim kortin leikkaamaan nanoksi ilman että oma numero muuttuu?

• Tarviiko simkorttia vaihtaessa näyttää henkkarit?

• DNA Kaupassa asioidessasi tarvitset aina henkilöllisyystodistuksen mukaan, kun teet liittymillesi jotain muutoksia

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Onko dna arvo liittymälle micro sim korttia

• Hei! Uuden sim-kortin DNA Arvo -liittymällesi voit tilata asiakaspalvelustamme. Arvo -liittymään saa normaalikokoisen sim-kortin lisäksi myös microsimin, mutta valitettavasti ei nano -simkorttia.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Ostin Dna kaupassa jonkun mobiilivarmenne kortin kun tarvitsin pienempää sim korttia mut en tiedä miten tää aktivoidaan

• Hei Timi!

Voit aktivoida sim-kortin Minun palvelussani osoitteessa https://minunpalveluni.dna.fi

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Hello,
    I would like to change the provider from Saunalahti to DNA prepaid service and I would like to keep my phone number. Is this possible and if it is how do I proceed?
    Thank you,

Gabi

• Hi Gabriel!

Please contact our customer service for more information.

https://www.dna.fi/contact-us

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Miten saan numerot sim-kortista nano-simkorttiin. Pitääkö ne laittaa yksitellen

• @joku: Laitteen asetuksista saa kopioitua numerot sim kortilta laitteelle ja tarvittaessa myös laitteesta uudelle sim-korille. Mikä puhelinmerkki ja -malli on käytössäsi?

• Hei joku!

Tietojen siirto riippuu täysin siitä mistä puhelimesta ja mihin siirrät. Kaikkein paras tieto asiaa koskien löytyy laitteesi käytööopaasta kuinka yhteystietojen siirto on järkevintä toteuttaa. Joidenkin laitteiden välillä on hyvinkin automaattisia tiedonsiirtotapoja.

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei,

Puhelimeni ja ajokorttini varastettiin viikonloppuna. Saanko uuden simkortin puhelimeeni ilman henkilöpapeita vai täytyykö odottaa, että saan uudet henkkarit?

• Voit hoitaa asian näppärästi asiakaspalvelun kautta https://www.dna.fi/yhteystiedot, voit tilata uuden SIM -kortin myös DNA Minun palveluni -sivuston kautta.

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei,
    Olen ajatellut ostaa piakkoin uuden puhelimen, johon tarvitaan NANO SIM -kortti. Tällä hetkellä minulla on siis tavallinen sim kortti, joten se pitäisi siis vaihdattaa. Samalla myös vaihtaisin liittymän nettiliittymäksi. Mutta jos puhelimen ostaa eri kaupasta kuin DNA:lta, maksaako kortin vaihtaminen?

• ostin juuri iphone 6 ja siihen käy nano kortti mutta mulla o iphone 4 jäljiltä micro kortti onnistuuko vaihto muualla kuin dna kaupassa?

• Hei,

"SIM-kortin vaihto ei maksa, jos olet hankkinut uuden matkapuhelimen ja tarvitset siihen uuden kokoisen SIM-kortin. Voit hankkia uuden SIM-kortin DNA Kaupasta tai tilata sen asiakaspalvelumme kautta. DNA Lotta 6 kuukautta sitten "

Pitääkö tämä tieto edelleen paikkansa?

• Hei! Tällä hetkellä käytössäni on puhelin jossa on micro kokoinen sim ja sain lahjaksi ip5 jossa on nano kokoinen sim.Onko mahdollista vaihtaa micro kortti nano korttiin niin että numero ei vaihdu?

• Hei! Kuten tässä viestiketjussa onkin jo opastettu, voit hankkia uuden SIM-kortin DNA Kaupasta tai tilata sen asiakaspalvelumme kautta.

Asiakaspalvelun yhteystiedot löydät osoitteesta dna.fi/yhteystiedot

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Eli jos ymmärsin oikein, tämä palvelu ei edelleenkään maksa mitään?

• SIM-kortin vaihto ei maksa, jos olet hankkinut uuden matkapuhelimen ja tarvitset siihen uuden kokoisen SIM-kortin.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Josko vielä kerran saisi tarkennuksen tähän vastaukseen: "SIM-kortin vaihto ei maksa, jos olet hankkinut uuden matkapuhelimen ja tarvitset siihen uuden kokoisen SIM-kortin"
    -> siis jos hankkii uuden puhelimen jostain muualta kuin DNA-kaupasta, niin onko maksullinen vaiko ei?

Tuon vastauksen perusteella ei siis maksa, mutta mikä on totuus, kun tätä on monta kertaa kysytty.

• Kertaus on opintojen äiti. 😀 SIM-kortin vaihto on maksuton, jos kortti vaihdetaan puhelimen vaihtumisen vuoksi. Sillä ei ole väliä, mistä tuo uusi puhelin on ostetttu.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Moi,
    Kysytään vielä kuitenkin. Onko myös prepaid-liittymän kortin vaihto maksuton? Tämä asia ei tullut viestiketjussa prepaid-liittymastä ilmi ja sopimuksessa lukee, että 10€ maksaa.

• Hei Pasi!

Normaalisti sim-kortin vaihto maksaa 10€. Mutta tosiaan, jos olet hankkinut uuden matkapuhelimen ja tarvitset siihen erikokoisen sim-kortin niin vaihto on maksuton.

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Hei! DNA:n tuplakaista 4 G:n sim-kortti rikkoutui. Voinko tilata postitse uuden?

• Hei Eila!

Saat uuden sim-kortin joko DNA Kaupasta tai postitse asiakaspalvelustamme

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Hei ! Tarvitsisin uuteen puhelimeen erikokoisen sim-kortin, mutta liittymäni ei ole omissa nimissäni. Voinko vaihtaa simkortin kokoa DNA kaupassa ilman valtakirjaa tms. ?

• Hei!

Saat kyllä sim-kortin mukaasi kaupasta, mutta liittymän omistajan on oltava yhteydessä asiakaspalveluumme josta uusi kortti voidaan aktivoida käyttöön.

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Tunti sitten soitin dna palveluun ja mulle sanottiin sieltä että maksaa sen kympin. Kysyin vielä että vaikka on kyseessä pienempi kortti uuteen puhelimeen. Ei taida asiakaspalvelussa olla kaikilla samat säännöt

• Tämä kommentti siirettiin erilliseen viestiin._

• Vaihdoin telefinlandilta DNA:lle, kun uusi liittymä astuu voimaan, minun pitää vaihtaa DNA:lta saatu kortti puhelimeen, säilyykö minulla kaikki puhelinnumerot, kuvat, whatsapp keskustelut? Miten toimin silloin kun vaihdan sim-kortin?

• Hei Laura! Puhelinnumerot kannattaa ennen vaihtoa varmuuskopioida tai tarkistaa, että ne ovat kaikki tallessa puhelimen muistissa. Jos numerot ovat vain sim-kortin muistissa, on hyvin todennäköistä että ne häviävät kun sim-kortti vaihtuu.

Kuvat ja Whatsapp -keskustelut ovat tallennettuna puhelimen muistiin, eikä niihin vaikuta sim-kortin vaihto. Näitäkin tosin kannattaa aina tasaisin väliajoin varmuuskopioida.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Prepaid SIM-korttini kuoli tänään. Onko mahdollista uusia kortti samalla puhelinnumerolla?

• Hei! Jos prepaid -liittymä on rekisteröity nimiisi, voit tilata siihen uuden sim-kortin asiakaspalvelustamme.

Mikäli et ole rekisteröinyt liittymääsi, voit tehdä sen verkkopankkitunnusten ja liittymän PUK -koodin avulla osoitteessa https://www.dna.fi/prepaid-liittymat#rekisteroi

Riippuu myös hieman voiko sim-korttia uusia, että onko sim-kortti vain hajonnut vai liittymä kokonaan terminoitunut. Jos liittymä on kokonaan poistunut käytöstä, ei sitä enää saa takaisin käyttöön.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Onko mahdollista rekisteröidä liittymä ilman verkkopankkitunnuksia?

• Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, tulee liittymä käydä rekisteröimässä DNA Kaupassa.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Miksi rekisteröinti täytyy tehdä? (Tuleeko yhteystietoni näkymään esim. Fonectassa?)

• Jos tahdot sim-kortin vaihtaa, tulee prepaid -liittymä olla rekisteröitynä. Tietosi eivät tule numeropalveluihin, mikäli et niin tahdo.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Moni kysynyt että maksaako prepaidille kortin vaihto(uusi puhelin johon tarvitsee pienen kortin)
    Vastattu että ei maksa.Mulle tuli tänään uusi kortti mikä piti olla ilmainen mutta yllätys tuli kun piti aktivoida kortti asiakaspalvelussa niin saldosta lähti se 10€

• Hei, tarvitseeko siis aina puk-koodin, kun vaihtaa prepaid-liittymän sim kortin?

• Hei Mirja!

Jos vaihdat sim-korttia, niin puhelimen pin-koodi vaihtuu. Et tarvitse puk-koodia, ellet näppäile pin-koodia väärin tarpeeksi monta kertaa.

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Kiitos Ilkka. Eli myymälässä ilmeisesti onnistuu kortin vaihto normaalista micro-sim korttiin ilman puk-koodia? Ja puhelinnumero pysyy samana?

• Prepaid-liittymä täytyy olla rekisteröity. Rekisteröimättömän liittymän sim-korttia ei valitettavasti ole mahdollista vaihtaa. Voit rekisteröidä sen täällä.

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Riittääkö jos äitini soittaa teille sim kortin vaihdosta koska liittymä on hänen nimissään eikä hän pääse paikan päälle?

• Hei Riikka!

Toki asiakaspalvelustamme voidaan lähettää uusi sim-kortti myös postitse.

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Hei! Ostin uuden puhelimen ja kaupan päälle tuli DNA sim kortti. Hukkasin sim kortin ennen kuin ehdon asentaa sen puhelimeen. Mitä minun pitäisi tehdä ?

• Hei Sirja!

Oliko kyse siis hankkimastasi laskutusliittymästä vai puhelimen kylkiäisenä tulleesta prepaid-liittymästä?

Uutta prepaidia ei ikävä kyllä ole mahdollista tilalle saada, mutta muulle liittymälle saat noudettua uuden SIM-kortin lähimmästä DNA Kaupasta https://map.karttapalvelut.fi/dna.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Kyllä se tuli kylkiäisenä ja maksaako se uusi kortti ?

• Jos tuota prepaid-liittymää ei missään vaiheessa ole otettu käyttöön ja rekisteröity, ei uutta korttia ole ikävä kyllä mahdollista saada. Kun liittymäkortti vaihdetaan katoamisen vuoksi, veloitetaan tästä hinnaston mukainen 10 euron muutosmaksu.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Hei! Ostin uuden iphone 6s ja sain uuden sim-kortin kun kuitenkin soitin asiakaspalveluunne ja aktivoin kortin,siirtyi siskoni puhelinnumero jostain syystä minun uuteen puhelimeen,no tämä asia hoidettiin ja nyt mulla on vanha puhelin käytössä..sain uuden kortin ja nyt kun yritin sen itse aktivoida en pysty tekemään sitä kun täälä itsepalvelusssa näkyy väärä aktivointinumero tilasin vahingossa netin kautta uuden kortin mutta asiakaspalvelun mukaan sillä ei ole merkitystä.joten miten saan muokattua tuon aktivointinumeron samaksi kun mobiilivarmenteessa lukee?

• Hei Emilia,

suosittelen että olet puhelimitse yhteydessä asiakaspalveluumme niin hoidetaan homma kuntoon.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe 8-18
    la 9-16.30

DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • vanha puhelimeni meni rikki joten ostin tilalle iphone 5s ja tarvisin sen nano sim-korti mistä saisin sellaisen?

• JA TAAS KERRAN. MIKÄ ON TOTUUS ?

Kävin Raumalla kyselemässä SIM kortin vaihdosta omaan ARVO liittymääni, puhelimen vaihdon vuoksi tarvitsisin mikro kortin. No onnistui se vaihto kuitenkin, ja kun kysyin maksusuta se TAAS MAKSAA SEN KYMPIN.
    Täällä taas kerrotaan ettei se maksa, koska mikään muu ei muutu kuin se kortti.

Kertokaa vihdoinkin asiakaspalvelijoille mikä on oikein ja mikä on väärin.

MIKÄ SIIS ON TOTUUS KORTIN VAIHDOSTA.
    Maksaako vai ei ????

• Hei Matti!

Mikäli kyseessä on SIM-kortin vaihto uuteen sen vuoksi, että olet hankkinut uuden puhelimen niin vaihto on maksuton. Mikäli taas joudut hankkimaan uuden kortin esimerkiksi kadonneen tilalle niin tästä veloitetaan hinnaston mukaisesti 10 e. Pahoittelut mikäli DNA Kaupassa oli annettu tämän suhteen virheellistä tietoa.

SIM-kortin vaihdoin yhteydessä kannattaakin aina kertoa miksi uusi kortti tarvitaan, että veloitusta kortinvaihdosta ei mene turhaan.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Kiitokset vastauksesta, pieni pyyntö vielä jatkoksi.
    Kertokaa myös näille asiakaspalvelijoille, Raumalla ja muuallakin tämä sama juttu, että sim kortin vaihto on ilmainen ellei vaihdettavassa kortissa ole mahdollisuutta koon muuttamiseen. Minulle tilattiin uusi kortti ja sen pitäisi tulla postissa kotiin, maksusta en tiedä veloitetaanko vai ei, sen näkee sitten vasta kun kortti on kädessä.

Miksi muuten korttia vaihtaisi, ellei puhelimen vaihdon vuoksi, tai jos se kortti jostain syystä lakkaa toimimasta. Tuskin kukaan niitä sen vuoksi vaihtaa että kortti on väärän värinen, sehän ei näy puhelimen ulkopuolelle.

• Hei, hankin viime tammikuussa uuden puhelimen ja kävin liikkeessä vaihtamassa kortin nanoon. Myyjä ei pihahtanutkaan maksusta, mutta laskulle oli 10 euron summa ilmestynyt. Jos olisin tiennyt maksusta, olisin hakenut uuden liittymän toisaalta. Vanhan kortin tiedot kopioitiin uudelle, joten oli aika selvää, etten ollut korttia kadottanut. Vieläkö voi ottaa yhteyttä asiakaspalveluun?

• Hei Mari! Tottakai voit olla yhteydessä aisakaspalveluumme, sitä kautta voidaan katsoa josko tuo summa voitaisiin hyvittää. Pahoitteluni, ettei DNA Kaupassa ole huomattu, että sim-kortti olisi tässä tapauksessa pitänyt vaihtaa maksutta.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hei, puhelimeni sattui tippumaan taskusta aikaisemmin päivällä ja joko puhelin tai sim kortti meni rikki sillä sim on sisällä muttei puhelin suostu ymmärtämään. Mutta kun on sim kortti jossa on kaikkia kokoja, ja voisi muuttaa sen micro sim kortiksi niin toimisiko se vai kannataisiko ostaa uusi sim/uusi puhelin. Mallihan siis on Trend +. Ei olisi hirveä menetys vain ostaa uutta puhelinta ja sim korttia mutta olisihan se kivaa vain pitää vanhat tavarat ja katsoa jos onnistuisi korjaamaan.Olettaisin että meni sim kortti rikki ainakin jostain sillä puhelin on täysin OK

• Hei Joakim!

Helpoin SIM-kortin toimivuus on testata toisessa laitteessa jos mahdollista. Mikäli puhelin kuitenkin vaikuttaa muuten toimivan normaalisti niin voi olla että tilanne korjautuu uudella SIM-kortilla. Tämän saat helpoiten käymällä DNA Kaupassa ja samalla voit vaikka vilkaista josko liikkeessä olisi uutta puhelin, mikäli vaihtaminen on käynyt mielessä.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Minulla on käytössä DNA Prepaid-liittymä. Nyt vaihtui puhelimen sim-koko nanoksi. DNA Kaupassa kerrottiin ettei Prepaidin sim-korttia ole mahdollista vaihtaa. Olen tästä hieman ymmälläni, sillä ylempänä keskustelussa neuvottiin rekisteröimään liittymä DNA Kaupassa. Miten asian laita nyt onkaan?

• Hei Kai! Jos prepaid -liittymäsi on rekisteröity, voi siihen tilata uuden sim-kortin olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Mikäli rekisteröintiä ei ole vielä tehty, voit tehdä sen osoitteessa https://www.dna.fi/prepaid-liittymat#rekisteroi.

Rekisteröintiin tarvitset verrkkopankkitunnukset sekä liittymän PUK-koodin, joka löytyy liittymän aloituspakkauksen sim-korttiaihiosta. Jos PUK-koodia ei ole tallessa, onnistuu rekisteröinti DNA Kaupassa.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hei, omistan prepaid liittymän joka sisältää kaikki korttikoot. Taitetaanko kaikki ylimääränen pois että tulee nano???

• Kyllä, NanoSIM on tuo kaikkein pienin kortti joka korttiaihiosta irtoaa.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Hei,

Tilasin uuden iPhonen sekä kyseiseen malliin vaadittavan NanoSIM:n tiistaina. Puhelin tuli eilen. Mikä on oletettu toimitusaika uudelle SIM-kortille? Tuleeko postilaatikkoon vai tuleeko noutaa postista?

• Hei H-L!

Uuden SIM-kortin pitäisi saapua muutamassa päivässä tilauksesta ja se toimitetaan postitse kotiosoitteeseen. Jos kortti on lähetetty jo tiistaina, olisi sen normaalioloissa kyllä pitänyt jo tähän mennessä sinulle saapua.

Jos korttia ei kuitenkaan kuulu, saat uuden kortin tarvittaessa noudettua myös lähimmästä DNA Kaupasta.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Ostin uuden puhelimen mihin tarvitsen pienemmän sim-kortin. Mitä avomiehelläni täytyy olla mukana jos hän tulee sen puolestani noudatamaan kun itse en pääse? Valtakirja?

• Hei erika!

Uuden SIM-kortin saat tilattua Minun palvelustani tai soittamalla asiakaspalveluumme 044 144 044. Vaihtoehtoisesti voit myös käydä DNA Kaupassa hakemassa kortin. Uuden SIM-kortin voit tilata tai lunastaa ainoastaan liittymän omistaja.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Uusi sim-kortti käsketään aktivoida minun palvelusta, siellä ei kuitenkaan ole sellaista kohtaa mistä sen voi aktivoida, tilasin vaan vahingossa uuden kortin kun loogiselta vaikuttanut kohta olikin ansa. Oisko tähän mitään vinkkiä??

• Hei! Jos Minun Palvelussa ei näy kohtaa, mistä DNA Kaupasta hakemasi sim-kortin voisi aktivoida, se tulee aktivoida olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Kertokaa myös näille asiakaspalvelijoille, Raumalla ja muuallakin tämä
    sama juttu, että sim kortin vaihto on ilmainen ellei vaihdettavassa kortissa
    ole mahdollisuutta koon muuttamiseen.

Samoin Mikkelissä meinattiin laskuttaa uudesta pienemmästä kortista.

ps. Mikkelin toimipiste on weppisivujen kartalla ihan väärässä paikassa

• Hei! Harmillista kuulla, mikäli myyjä on meinannut tehdä vaihdon maksullisena, vaikkei olisi pitänyt. Sim-kortin vaihto on maksuton, jos sim-korttia täytyy vaihtaa uuden puhelimen vuoksi, eli vanha sim-kortti ei sovi uuteen puhelimeen.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • hei ostin pari päivää sitten dna kaupasta uuden honor 7 puhelimen ja tajusin että vanha sim kortti ei käykkään tähän JOTEN olen alaikäinen liittymäni on vanhempieni nimissä pystynkö kuitenkin käydä hakemassa/ostamassa uuden nano sim kortin liikkeestä ilman liittymän omistajaa & maksaako se ?

• Hei Kaisa!

Kuten aiemmissa viesteissä on kerrottu, ei kortin vaihto puhelimen vaíhtumisen yhteydesä maksa mitään. Liittymän SIM-kortti voidaan vaihtaa vain omistajan pyynnöstä, mutta voit toki itse käydä hakemassa uuden, tyhjän SIM-kortin lähimmästä DNA Kaupasta, ja omistaja saa sen sitten aktivoitua ilmoittamalla sarjanumeron asiakaspalveluumme  soittamalla numeroon 044 144 044.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Vielä tänäänkin asiakaspalvelusta (044 144 044) vastattiin minulle että SIM-kortin vaihto maksaa, vaikka mainitsin nimenomaan että kyseessä on vaihto uuden puhelimen vaatiman pienemmän kortin vuoksi. Täällä sitä vastoin DNA on moneen kertaan yksiselitteisesti vastannut että tällaisissa tapauksissa kortin vaihto on maksuton -- myös silloin kun puhelin on hankittu muualta kuin DNA:lta. Siksi olisikin aiheellista tiedottaa asiakaspalvelulle ja DNA-kaupoille vaihdon maksuttomuudesta tällaisessa tapauksessa.

• Ostin elisalta iphone 5s puhelimen, johon tarvitsee nano sim kortin, mutta mulla on liittymänä DNA ja micro sim kortti.
    Saako microkortista nanokortin? vai pitääkö se ostaa erikseen:)?

• Hei Jenni! Sinun tulee tilata, tai hakea DNA Kaupasta kokonaan uusi sim-kortti, jotta saat käyttöösi nanosim-kortin.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Kun tilasin uuden sim-kortin puhelimeeni ja itsepalvelu aktivoinissa sattui pieni ongelma... pistin vanhan sähköposti osoitteeni siihen jonka salasanaa en muista. Pitääkö minun tilata uusi sim-kortti vai mitä teen?

• Hei Janne! Ymmärsinkö nyt ihan oikein, ettet päässyt kirjautumaan tai luomaan tunnusta Minun Palveluun lainkaan, etkä näinollen sitä kautta saanut tilattua sim-korttia? Sim-kortin voit tilata myös olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hyvät ihmiset,
    antakaa PUK-koodini xxxx älypuhelimeen

Olen puhelimeni armoilla

terv. Anja

edit. Puhelinnumero piilotettu / DNA Ida T

• Hei Anja! Huomasithan, että tämä on julkinen keskustelupalsta, ethän julkaise täällä esim. puhelinnumeroasi.

PUK -koodiin liittyvän keskustelun löydät osoitteesta https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/puk-koodi-127/

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Voiko DNA:n microSIM- kortista poksauttaa/leikata ylimääräiset ja jättää sen keskusosan nanoSIM- kortiksi? Voiko siis microsta tehdä nanon?

Kortissani on "keskusosan" ympärillä pienet uurteet, ovatkohan ne juuri edellä mainittua tarkoitusta varten vai käynkö DNA- kaupassa vierailemassa?

• Hei Venla!

Kyllä, juuri näin. Saat kuorittua mikro-sim-kortista tuon pienemmän nano-sim-kortin.

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Moi! Minulle on tulossa uusi puhelin ja se vaatii nano-simin ja nykyinen on micro-sim. Liittymä on isän nimissä, niin pystynkö yksin liikkeessä vaihtamaan sim-kortin pienempään?

• Kuten yllä on kerrottu, liittymän SIM-kortti voidaan vaihtaa vain omistajan pyynnöstä, mutta voit toki itse käydä hakemassa uuden, tyhjän SIM-kortin lähimmästä DNA Kaupasta, ja omistaja saa sen sitten aktivoitua ilmoittamalla sarjanumeron asiakaspalveluumme soittamalla numeroon 044 144 044.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hei, tuleeko tilattu sim kortti kotiovelle vai pitääkö hakea noutopisteestä

• Hei Roba!

Uusi SIM-kortti tulee suoraan kirjeenä kotiin, joten ei siis tarvitse erikseen hakea postista.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Voiko Mikro SIM-kortin vaihtaa Nanoon ilmaiseksi, jos ei ole ostanut uutta puhelinta juuri DNA:lta vaan vaikka jostain muualta ? Jos ei, niin paljonkos tämä lysti sitten kustantaa ?

• Hei Mikko!

SIM-kortin vaihto on puhelinmallin vaihtuessa maksuton, vaikka puuhelin olisikin ostettu muualta kuin DNA:lta. Jos kortti joudutaan vaihtamaan esim. katoamisen vuoksi, veloitetaan tästä hinnaston mukainen 10 e.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Hei! Tarviiko sim-kortin vaihtamiseen nykyistä sim-korttia? Yritin leikata nykyistäni pienemmäksi mutta epäonnistuin.

• Hei Leo!

Et tarvitse nykyistä sim-korttia. Se lakkaa toimimasta kun uusi sim-kortti aktivoidaan käyttöön.

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Saako prepaid-liittymänkin kortin vaihtaa myymälässä tavallisesta simistä nano-simiin jos liittymä on rekisteröity?
    Pohdin käynkö liikkeessä vai tilaanko postin kautta että kauan se kestää. Kiitos jo etukäteen!

• Rekisteröidyille prepaid-liittymille voidaan vaihtaa SIM-kortti ainoastaan asiakaspalvelun kautta, DNA Kaupasta uutta SIM-korttia ei voida siis luovuttaa.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Minulla on micro sim kortti, ja se täytyy vaihtaa nano simiin, joten onko mahdollista vaihtaa tämän hetkinen puhelinnumeroni nano sim korttiin? Olisi mukava pitää tämä nro käytössä.

• Tottakai. SIM-kortin vaihto onnistuu joko asiakaspalvelun kautta tai paikan päällä DNA Kaupassa, kuten aiemmin tässä ketjussa on kerrottu.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Hei! Edelliseen Oonan kysymykseen jatkoa... Joudun vaihtamaan mini-simkorttini nano-simiksi (tai käytännössä se on micro sim, koska uurteet ympärillä), niin siirtyykö kaikki puhelinnumerot siinä samalla uuteen puhelimeen?

• Hei Ronja!

Jos yhteystiedot ovat tallennettu sim-kortille, niin ne eivät ikävä kyllä automaattisesti siirry myös uudelle kortille. Yhteystiedot kannattaa tallentaa puhelimeen josta ne voi siirtää sitten myös uuteen puhelimeen. Ohjeet kuinka yhteystiedot siirretään puhelimesta toiseen löytyy täältä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/yhteystietojen...

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Hei, ostin puhelimen johon tarvii nano SIM korttia, voiko microsim kortin vaihtaa DNA liikkeessä nanoon?

• Hei Anneli!

Kuten tässä keskusteluketjussa on aimmin kerrottu, onnistuu SIM-kortin vaihto lähimmässä DNA Kaupassa. Kerro vielä liikkeessä, että kortti pitää vaihtaa puhelimen vaihtumisen vuoksi, jotta myyjät osaavat tehdä tämän muutoksen veloituksetta.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • miten vaihdan sim-kortin oletus koodin omaan koodiin?

• Kokosimme SIM-kortin vaihtoa koskevat ohjeet tähän uuteen keskusteluun.

DNA Ida S palveluneuvoja
Keskustelu on suljettu kommenteista.