Maksukanavien vastaanotto ja laatu eri laitteilla

Pitäisikö DNA TV Hubin kautta maksukanavien näkyä IPTV:nä? Kanavista kiinnostavat ensisijaisesti Discovery Channel HD ja Paramount Network HD. Laite on kiinni antenniverkossa ja Mix-pakettia maksan, eli ko. kanavat kyllä näkyvät, mutta vain SD-laadulla. Ja pitäisikö ainakin Discoveryä pystyä myös tallentamaan tai katsomaan ohjelmia muulla tavalla myöhemmin ("katso ohjelmia jälkikäteen 7 vrk")?

Joskus aikaisemmin Discovery näkyi terävämpänäpiirtona IPTV:n kautta, vanhalla hubin ohjelmistoversiolla. Ymmärrän toki, että antennista kanava tulee sisään SD-laatuisena, mutta kai sen nyt pitäisi sivustolla annetuilla tiedoilla tulla sisään myöskin IPTV-kanavana, niin hubille kuin muillekin alustoille? DNA:n sivuilla puhutaan lähes yksinomaan Discovery Channel HD:stä ja tälläkin sivulla (https://kauppa4.dna.fi/TV/Kanavat/Discovery-Channel-HD/p/VC400020) annetaan oikein selvästi ymmärtää, että IPTV pelittää.

Tämänkin sivun (https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-kanavalistat-ja-kanavapaketit) informaatiosta itse ihan selkeästi luen ja ymmärrän, että nuo molemmat mainitsemani kanavat kuuluvat hubin ja muutenkin netin kautta kaikkialla Suomessa katsottavaan IPTV-valikoimaan.

Toinen kysymys liittyen mobiilisovellukseen ja selainversioon. Vanhassa Android-äpissä pystyin katsomaan maksukanavia livenä. Uudessa sovelluksessa niitä ei enää löydy ollenkaan kanavalistalta, samoin kuin niitä ei tarjota myöskään selaimessa. Mihin ne katosivat? Kai niiden pitäisi yllä mainittuun linkkiin viitaten näkyä IPTV-kanavina edelleenkin eri laitteilla. Voiko palvelussani olla joku linkityskatkos?

Eikö tämä olekaan niin yksinkertaista kuin annetaan ymmärtää, vai voiko tämänkin asian lukea ja tulkita täysin väärin?
Marko P Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Oletko tilannut DNA IPTV:n? Ymmärtääkseni pelkällä Digita tilauksella IPTV ei näy.
    PW
  • Kiitos vastauksesta. Jaa, enpä ole tuollaista tilannut, enkä ole moisesta edes kuullut, saati sitten sivustolta löytänyt mainintaa asiasta... Pitääkö tuota varten tosiaan olla päällekkäisiä tilauksia? :O

Kaikki vapaat kanavat kyllä näkyvät IPTV:nä, niiltä osin kuin ovat saatavilla.
    Marko P
  • Nykyään maksukanavat tulee antenniasiakkaille aina vain IPTV:n kautta, (jostain vuoden alusta asti ollut näin). Vanhoilla sopimuksilla, ne tulee virittimenkautta ja silloin niitä voi myös kovolle tallentaa.

Eikö Esim. Discovery anna vaihtaa IPTV-lähetykseksi, eli onko vaihtoehtona vain "SD" kanavan kohdalla?

IPTV puolella se on paremmalla kuvanlaadulla, mutta en itse ole maksukanavia (antenniasiakkaana) hubille tilannut, kun ei niitä voi tuota kautta tallentaa... Katselin sitä Discoveryä hubilla vain kun oli kuukaudenkanava.

Tuohon viritin/IPTV juttuun liittynee myös tuo kanavienpuute webistä/sovelluksesta. Tätä viritinpakettia kun ei ole uuden DNA TV:n aikaan enää myyty. Sitä en tiedä miten tuon pitäisi toimia, luulisi että kuuluu hintaan myös Appi/webbi näkyvyys ja ongelma on tosiaan jossain valtuutuksissa.

Paramount Network HD on ilmainen hubilla ja näkyy kaikille (IPTV:n kautta ainakin) paikalla 41.
    JJJ
  • Kiitos @JJJ

Itselläni tosiaan vanhempi sopimus vuosien takaa ja siksi kanavat tulevat ilmeisesti edelleenkin virittimen kautta. Kovalevyä ei itsellä ole (vaikka olenkin sitä harkinnut), joten sinänsä omalla kohdalla tuolla vastaanottotekniikalla ei ole välttämättä niin väliä.

Jep, juuri näin, eli Discovery ei tarjoa hubilla muuta kuin SD:n, joten sitä ei pysty vaihtamaan IPTV:ksi. Sama juttu Paramountilla kanavapaikalla 46(!), 41 ei edes näkyvissä. Onko Paramount tosiaan ilmainen hubilla - näkyisiköhän se paremmin, jos poistaisin maksukanavista...? 😃

Tässä lienee sitten kyse jostakin valtuutuskatkoksesta tai vastaavasta. Pitänee soittaa aspaan. Hubin ja äpin/webin poikkeavat näkyvyydet varmaankin liittyvät toisiinsa, kuten mainitsit.
    Marko P
  • Tossa joudut nyt päättämään, haluatko kanavapaketin muuttaa hubille (IPTV puolelle), jolloin takaisin viritin pakettiin ei enää pääse ja tallennus ei varmaan koskaan onnistu enää maksukanavilla antenniasiakkaalle (IPTV-kanavia ei voi tallentaa).

Toisaalta saat paremmalla laadulla maksukanavat, (jos netti vaan riittää) ja kaikenjärjen mukaan tuon ilmaisen kanavapaikan 41 kanssa näkyviin (näkyy itselläni vain IPTV-puolelta). Lisäksi pitäisi toimia sitten tuo 7vrk Catcup kanssa Discoverylla, jos ei nyt pelitä. 41 paikalla sitä ei ole, joten kanavaa ei voi katsoa jälkikäteen tai tallentaa.

Itselläni on maksukanavat Digitalta ja kortilla, jolloin niitä voi tallentaa laitteilla yhteensopivilla laitteilla. Paitsi, että hubilla ne ei sitten näy.
    JJJ
  • Näinhän se menee. Täytyy nukkua muutaman yön yli ja punnita hyötyjä ja haittoja.

Kiitos avusta ja näkemyksistä.
    Marko P