Maksukortinlukijaa

Ostin uuden television ja vanhakortinlukija DILOG 99060, joka toimi vanhassa Samsungissa, ei toimi uudessa Sony KD-48A9. Pitääkö ostaa uusi lukija ja linkittää kortti jotenkin?

Kommentit

• Teitkö mitään asetuksia sonyyn.
    Jotkut toimii suoraan,kun laittaa moduulin paikalleen,
    Joihinkin sony telkkareihin joutuu tekemään erkseen asetukset

Maksu-TV-palvelun käyttö
    BQ24
  • Normaalin käyttöönoton
    Kari
  • Ilmeisesti tuota ei voi päivittääkään, on versio 1.3. TV Voi siis vaatia uuden 1.4 version.
    https://www.satshop.fi/camc-cipd.html

Erikoinen on tuo teksti:
    CI+ moduuli ei toimi sellaisten korttien kanssa joita ei voida linkittää.

Linkittäähän tuo pitää, mutta kyllä toimi linkittämättäkin perustarkkuuksisilla kanavilla ainakin LA Digitalin lukija.

Tässä on muuten kauan odottamani ominaisuus, purkaa kahta maksukanavaa kerralla! : https://www.satshop.fi/camc-cip.html (on 1.4 versiokin)
    JJJ
  • Kiitos auttajille! Taidan olla hieman dinosaurus, enkä pysynyt kärryillä kortinlukijan kanssa... eli pitäisi ostaa uusi lukija, soittaa asiakaspalveluun, joka linkittää kortin ja lukijan?
    Kari
  • En osaa varmuudella sanoa tarvitaanko uutta lukijaa, mutta ei tuohon paljon vaihtoehtoja jää äkkiä miettimällä, jos ei lähde toimimaan. TV:n asetuksista voit katsoa CI+ moduulin tiedot, että löytääkö se sitä ja kertooko se siitä jotain kenties.

Ohjekirjassa voi kanssa olla maininta millainen versio lukijasta tarvitaan.

Linkitys pitää uuteen moduulin sitten tehdä kyllä. Onnistuu DNA:n nettisivuilla "minun palvelussa" (jos sattuu toimimaan) tai sitten ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.
    JJJ
  • Kiitoksia. Ohje on telkkarin help valikossa, enkä löytänyt sieltä. Taidan käydä huomenna Verkkokaupassa kyselemässä. Mukavaa sunnuntaita!
    Kari
  • Onko lukija oikeinpän paikassa?
    Tuomas Raatikainen
  • Ei se taida väärinpäin mennä.
    Kari
  • Kyllä se moduuli menee sinne väärinpäinkin.
    Mutta voi olla vaarana,että toosasta hajoaa jotakin.
    Tai ei muuten vaan toimi,eikä lue maksukorttia.
    Itselläni sama Dilog 99060 / 2014 valmistettu.
    Hyvin toimii.Toosa on Sony KD 43 XF xxxx 2019 mallistoa.
    Kuten mainittiin,niin kannattaa hankkia tuoreempi versio moduulista,
    jos ei muuten ala toimimaan.
    Toosan asetuksissa pitäisi lukea,että moduuli on asennettu oikein.

BQ24
  • Tiedä sitten noista valmistusajankohdista ja versioista ja niiden vaikutuksesta. "Ikivanhan" CI+ modulini tiedoissa lukee: "CIM Build Date: Aug 2 2011" ja "CI+ Software Version: 1.0". Linkitetty on ja hyvin toimii! Aina tv:tä käynnistettäessä ilmoittaa, että "Conax: Autenthication success". Tv on paljon uudempi, Sony KD 55AF8 vm. 2018.
    Papparainen
  • En minäkään muuta tiedä, mutta tuolla lukijassa jonka linkkasin ja joka on 1.4 versio, luki että se toimii myös uusimmissa telkoissa. Joten kait niissä jotain eroa on.

Sieltä TV:n valikosta kannattaa tosiaan katsoa löytääkö se sitä lukijaa vai ei ja voiko sieltä mahdollista jotain säätöä tehdä.

Tuo ilmoitus käynnistyksessä pitäisi kait kanssa tulla aina (ellei sitä ole poistettu ihan uusimmista tai valikosta mahdollisesti). Omissa se ainakin tulee (kaikissa 4 telkassa.) Digiboxini ei mitään ilmoittele, kun ei ole ci moduulilla varustettuja malleja, vaan sisäisellä lukijalla.
    JJJ
  • Uudemmista telkkareista minulla on sen verran tietoa, että taannoin kokeillessani sama moduli ja kortti toimivat hyvin kakkostelkkarissani. Se on Panasonic TX-40HX830E, vm. 2020.
    Papparainen
  • Itselläni myös tulee toosan  käynnistyksessä  ilmoitus tosta Conax CI+ moduulista.On asennettu ja toimii.
    BQ24
  • Moikka viellä! Kyllä se minunkin sanoo, että moduuli sijoitettu, mutta kanavat eivät näy.
    Kari
  • Kun kortinlukija vaihtui, kortti pitää linkittää siihen uuteen. Sitten pitää odottaa jonkin aikaa valtuutuksia, yleensä.
    Papparainen
  • Kortti ja lukija ovat olleet käytössä Samsungissa, Sony on uusi telkkari. Oikeinpäin oli lukija, kuten BQ24:n kuvassa. Pitäisiköhän sitten vaan odottaa pitempää, jos hyväksyisi sitten lukijan ja kortin...
    Kari
  • Onkohan tv:n asetuksissa jotakin? Kun kokeilin omaa lukija-kortti-pariani kakkostelkkariin, kanavat toimivat heti, koska sekä paritus että valtuutukset olivat ok. Oman Sonyni asetusvalikossa on kohta "CA-modulin asennus". En viitsi kokeilla vaikutusta, kun homma toimii ;-)
    Papparainen
  • Jos ei muuten ala toimia,niin ota huomenna yhteyttä Dna asiakaspalveluun.Toi valtuutus voi joskus kestää useamman tunnin.Korttikin on varmaan kunnolla paikallaan.
    044 144 044

Miksi maksukanavani eivät näy - 5 yleisintä virheilmoitusta televisiossa - tuki.dna.fi - DNA
    BQ24
  • Siis moduuli toimii,nyt vois olla kortissa jotakin häikkää.
    Jos moduuli ja kortti on linkitetty,niin pitäis toimia uudessakin laitteessa.Ne eivät ole laitekohtaisia.

Tein vielä testin omilla laitteillani.
    Otin moduulin kortteineen pois ja laitoin makkarin 2,kos telkkariin.Virrat päälle ja kaikki toimii.
    Moduuli tunnistui ja kanavat näkyy.

BQ24
  • Soitan asiakaspalveluun huomenna, öitä
    Kari
  • Niin linkitys kun tehty moduulin ja kortin kanssa, pitäisi toimia suoraan toisessa telkassa. Jos on usean kuukauden ollut käyttämättä, voi linkitys tippua, mutta muuten pitäisi toimia suoraan.

Voisi olla että tuo moduuli ei tosiaan ole nyt sopiva tuohon telkkaan. Voi sitä DNA:lta kysyä, mutta en usko että mitään asiasta tietävät.
    JJJ
  • Hei gigantin sivulla lukee ettei Dilog maksukortin lukija ole HD yhteensopiva
    Tuomas Raatikainen
  • Hei,
    Kokeilin uudelleen vanhassa ja siellä edelleen toimii Viasport. Eli siellä HD maksulliset näkyvät. Ehkä pitää sitten ostaa Sonylle uusi lukija. Verkkokauppan asiakastukeen en päässyt.
    Kari
  • Varmaankin kannattaa ostaa tämä uusin 1,4 versio.

BQ24
  • Tervehdys, ajattelin laittaa tiedoksi, että televisio vaati uuden kortinlukijan, eli sen 1.4 version. Oli hankala saada vastausta mistään. Vastauksena oli ”parhaiten on toiminut”, ”asiakkaat ovat ostaneet” jne. No, nyt sitten ehkä joku saa tästä vastauksen. Kiitos kaikille teille mukana eläneille!

Kari
  • Kiitos tiedoista, tietääpähän tämänkin.

Tulipahan mieleen, että voisikohan tuohon asiaan liittyä ne Hybridi kanavatkin, kun eivät näy uusimmilla Samsungeilla. (Ja varmaan Sony:llakaan.)
    JJJ
  • Hybridikanavat taitaa näkyä vaan Digitan antenniverkossa.
    Ehkä on syynä,kun ei vanha kortinlukija moduuli toiminut uudessa sony toosassa joka on kaapeliverkossa.Ei ole tietoa koska hybriidit tulee näkymään Dna kaapelissa.

HbbTV - tuki.dna.fi - DNA

BQ24
  • Toi viimeinen kommenttini ei tähän ongelmaan liittynytkään, oli vaan toisessa ketjussa kun ei näkynyt 2020 samsungilla (antenniverkossa tietty) näkynyt HbbBeta suorat lähetykset, vaikka ne toimi 2019 mallilla.
    JJJ
  • Antennin kautta minulla toimii nyt uuden kortinlukijan myötä myös hybridi kanavat. Telkkari on siis Sony KD-48A9. Ehkä liian tarkka kuva Ylen lähetyksille, mutta kuvalähdettä vaihtamalla saa tarkkaa kuvaa. Ääni ei ole niin hyvä kuin kuvittelin.
    Kari
  • Eihän toosan äänet ole koskaan olleet laadukkaita.
    Oli sitten mikä toosa tahansa,ei niihin saada kunnon ääniä,kun on pienet 5w <--> 10w matopurkit toosassa kiinni ääntä antamassa.
    Pitää olla kotiteatteri laitteet,tai soundbarit,ym,ym hilavitkuttimet
    jos haluaa hifistellä toosan äänivalikoilla.
    BQ24