MF286 modeemilla suuri ping

Vaikeuksia pelatessa, isosti esim overwatchissa. Pelin pelaamiinen on haastellista kun on koko ajan 85-100ms. Myös fortnite ja csgo pyörivät noin 60ms kokoajan. Onko ongelmaan ratkaisua?
Elias Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Elias!

Viive kuuluu langattoman laajakaistan ominaisuuksiin, pelkkä fyysinen etäisyys lähimpään tukiasemaan aiheuttaa jo viivettä (ping), emmekä voi tämän vuoksi luvata mitään tiettyä viivettä.

Myös WLAN yhteyden käyttäminen aiheuttaa viivettä, joten laite kannattaa yhdistää mokkulaan ethernet piuhaa käyttäen.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Pitkä ping kuuluu DNA:n mokkulayhteyksiin. Minun lähellä on samassa mastossa DNA:n, Telian ja Elisan tukisasemat. DNA:n pingi (Dataprepaid) on 34 ms, Telian (Prepaid) 14 ms ja Elisan samaa luokkaa Telian kanssa.
    Jollain toisella foorumilla epäiltiin, ettei DNA:lla ole varaa maksaa jostain Ericssonin lisenssistä.
    Ourasi
  • Kaikilla operaattoreilla on omat verkkonsa ja tukiasemien sijainnit vaihtelevat. Kaikissa tukiasemissa ei myös ole kaikkia taajuuksia, eli mokkula voi siitä huolimatta käyttää kauempana sijaitsevaa tukiasemaa. DNA Kotimokkuloiden taajuuslukituksella voi yrittää kiertää tätä.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Älä Iiro höpötä. Kyllä Cellmapper kertoo aivan tarkasti, mihin tukiasemaan on yhteys (puhelimella) ja ZTE MF286 Info -ohjelma näyttää Mf286-reitittimen Cell id:n ja taajuudet samoiksi.
    DNA on ainut, jossa on täällä 4G+, mutta ei se pingi pienene yhtään, vaikka laittaisi kiinteän taajuuden 1800 MHz päälle. DNA:n nopeudet täällä ovat hieman paremmat (80 - 120 Mbit/s vs. Telia 80 - 110 Mbit/s), mutta tuo kaksinkertainen ping-aika saa sivujen latauksen vaikuttamaan hitaammalta. Upload puolestaan on DNA:lla selvästi hitaampi kuin Telialla (n. 10 Mbit/s vs. 30 - 40 Mbit/s).
    Ourasi
  • Tuo viive johtuu mitä todennäköisemmin siitä, mitä lisenssejä DNA on ostanut. Sitä ei kukaan muu kuin DNA tiedä, mitä on käytössä, mutta kaikki viittaa siihen, että ns. Prescheduling-lisenssiä ei ole. Tämä päättelemällä siitä, että Ellulla ja Tellulla se Nokian myötä on ja ping matalempi kuin DNA:lla. Ericssonin rauta kyllä kykenee mataliin viiveisiin, mutta tulee muistaa, että tuo vähentää vain radiorajapinnan viivettä. Siirtoverkko ja päätelaitteet erikseen.
    Purnipsi
  • Hei. Miten tämä asia selittyy Suomen Yhteisverkon alueella missä on huihaita DNA:lla ja sama isompi pingi toistuu myös siellä vrt. dna - saunalahti.
    syvijonne
  • Pystyttekö laittamaan tracert tietoja tähän näistä vertailluista yhteyksistä? Tuossa näkee suoraan onko viive DNA:n verkossa vai vasta meidän verkon ulkopuolella.