Siirry uusimpaan kommenttiin

MF289F jättää suojatun verkon avoimeksi WPA3-salauksilla

Hei!

Havaitsin MF289F-mokkulassa ongelman, joka voisi viitata ohjelmistovirheeseen. Luulin laitteeni olleen viallinen, sillä useiden tehdasasetusten palautusten jälkeen ongelma jatkui. DNA-liikkeessä ystävällisesti vaihtoivat laitteen uuteen ongelman selitettyäni. 😀

Kuitenkin tässä uudessa, samanmallisessa laitteessa on täysin sama ongelma. Molemmat laitteet olivat päivitettyinä uusimpaan ohjelmistoversioon. Tämä virhe jättää verkon avoimeksi, vaikka se olisi suojattu salasanalla.

Käytännössä virhe esiintyy, kun verkon salasanan vaihtaa laitteen WiFi-asetuksista. Asetettu salasana ei tallennu, mutta hälyttävästi itse asetussivu näyttää verkon olevan salattuna eikä AVOIN-vaihtoehdolla. WiFi-verkko muuttuu tässä kohtaa avoimeksi eikä vaadi salasanaa, vaikka sellainen olisi asetussivulla asetettu ja asetussivu näyttäisi salauksen olevan päällä!

Tämä virhe esiintyy vain, jos suojaustilana on jokin WPA3-vaihtoehdoista, eli oletuksena oleva WPA2-PSK/WPA3-PSK tai WPA3-PSK.

Laite suojaa WiFi-verkkonsa salasanalla ja tallentaa asetetun salasanan kuten pitäisi, jos suojaustilaksi vaihtaa WPA2(AES)-PSK. Tämä suojaustila on kuitenkin vanhaksi käyvän standardin mukainen eikä oletusvaihtoehtona. Tilanne on myös ongelmallinen, sillä DNA MF289F-laitteen ohjekirjassa salasanan vaihdon yhteydessä verkon salaukseen ei neuvota koskemaan – salasanan vaihdon ohjeita noudattamalla WiFi-verkko siis muuttuu avoimeksi, ainakin minun tapauksessa.

Mainittaneen vielä, että asetuksia muutin tietokoneen kautta selaimella (kokeilin myös eri selaimia). Asetussivun mobiiliversiolla salausvaihtoehdot ovat suppeammat, eikä sillä tätä mahdollista bugia välttämättä pysty toistamaan.

Voisitteko vahvistaa, onko kyseessä ohjelmistovirhe vai onko minulla käynyt vain huono tuuri laitteiden kanssa? Jos kyseessä on ohjelmistovirhe, tuleehan siihen korjaus pikaisesti?

Kiitos!

Ohjelmistoversio: CR_DNAFIMF289FV1.0.0B06
Laitteistoversio: MF289FHW2.0
Internet-mies

Kommentit

 • Hei, kiitos kattavasta vian kuvauksesta! Olemme havainneet saman vian ja korjaus tähän on tulossa laitteen seuraavassa ohjelmistopäivityksessä.

  Väliaikaisesti laitetta olisikin siis syytä käyttää langattoman verkon oletussanasanalla ja asetuksilla (nämä saa palautettua resetoimalla laitteen) tai vaihtamalla WPA2 salaukseen mikäli salasana on tarpeen vaihtaa.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei!

  Kiitos paljon pikaisesta vastauksesta. Hyvä, että vika on teillä tiedossa ja siihen on tulossa korjaus tulevaisuudessa.

  Mukavaa alkavaa kesää!
  Internet-mies
 • Hei!

  Olisin tiedustellut, onko seuraavan ohjelmistopäivityksen saapumiselle antaa jonkinlaista arviota?

  Kiitos jo etukäteen.
  Internet-mies
 • Tämän hetkisen arvion mukaan korjaava päivitys tulisi elokuussa. Pahoittelut pitkittyneestä viankorjauksesta!
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • "Uutta versiota ei ole saatavana."

  Pitkään on näinkin vakavan ohjelmistovirheen korjaaminen kestänyt... Taitaa mennä syyskuulle?
  Internet-mies
 • Hei,

  Onko päivitys tullut jo tuohon?
  kyselijä
 • Hei!

  Ei valitettavasti ole tietoa siitä, onko korjaava päivitys jo tullut, ei ainakaan ollut vielä syyskuun alussa. Tämän kyseisen purkin hommasin vanhemmilleni, joten tarkistan tilanteen jouluun mennessä.

  Ehkä DNA:n puolelta osaavat valottaa asiaa, jos vastaavat ketjuun. Itseäkin kiinnostaisi tietää, joko näinkin vakava ohjelmistovirhe on saatu korjatuksi. Kumman pitkään on kestänyt.
  Internet-mies

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.