MF920V akun optimaalinen käyttö

Ostin viime viikolla MF920V mokkulan. Ohjeissa sanotaan, että mokkulan jatkuva pitäminen virtalähteessä (kone tai sähköpistoke) on akulle haitaksi ja lyhentää sen käyttöikää. Miten sitä siis pitäisi käyttää: ladata täyteen, irrottaa virtalähteestä ja antaa sitten akun (lähes) tyhjentyä, vai ladata lyhyempiä jaksoja useammin, ja pitää akku vain osittain ladattuna?

Kommentit

• Tästä on yhtä monta mielipidettä kuin ihmistäkin. Bongasin taannoin jonkun akkuvalmistajan artikkelin netistä ja siinä suositeltiin , että akku pitäisi ladata noin 90%:n varaukseen ja purkaa noin 30%:n varaukseen. Siis se vanha ohje , jossa sanottiin , että akku ladataan ihan täyteen ja puretaan ihan tyhjäksi ei enää ole (kuulemma) uusille lithium-akuille se paras.