Microsoftin tuki Windows 7 -käyttikselle loppui

Ms:n tuen loppuminenhan ei vaikuta DNA:n tarjoamaan F-Secure-tietoturvaan ainakaan heti? En tykkää Windows 10:stä koska siinä on mielestäni nykyajan tyyliin aivan liikaa kaupallisia kilkuttimia, kalkuttimia ja koukuttimia, siksi olen lykännyt päivitystä viimeiseen asti. Kakkoskoneeseen olen kyllä päivittänyt kympin kun sen sai ilmaiseksi tehdä. Onhan Windows 10:ssä kaikenlaista kivaakin tarjontaa, mutta suurin osa tästä ylimääräisestä tavarasta on enemmänkin rasite.

Nyt sanotaan, että Windows 7:n käytön jatkaminen on iso tietoturvariski, mutta onko se? Seiska on ollut käytössä kauan ja sen aukot on paikattu, todennäköisyys, että uusia löytyy on vähentynyt. Hakkerien ja virusten väsääjien kiinostus vanhaan käyttikseen vähenee käyttäjien määrän vähentyessä. Kun tietoturvaohjelmat ja käyttiksen ylläpito reagoi uusiin viruksiin aina viiveellä niin eikö siitä seuraa, että kurantti käyttis sisältää sekin isoja riskejä?
Ukko Homekorva Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• 7.aan ei enää tule tietoturva päivityksiä, ellei ole isosta firmasta kyse, joka maksaa suuria summia Microsoftille siitä, että tekevät heille päivityksiä. Koska tuki on loppunut, alkavat juuri hakkerit tekemään uusia viruksia kokeillakseen, että jospa joku ei ole päivittänyt konettaan turvallisempaan. Jotkut tietoturva ohjelmien tuet loppuivat samalla hetkellä, kuin 7:nkin.
    mie
  • No voe tokkiinsa.
    Mitens on Win Äxpeen käyttäjät.
    Kummoinen tietoturvariski piilee.

Itselläni kivikautinen kannettava jossa on wintoosan äxpee 32bit käyttis.
    Tosin vaan satunnaisessa käytössä.
    Eipä siihen ole tullut varmaankaan mitään päivityksiä,
    viimeiseen 10 vuoteen:D
    Tombstone
  • Itse luottaisin F-secureen ja välttelisin epäilyttäviä sivustoja ja käyttäsin huoletta win 7 tai vanhempiakin koneita.

Jos on verkossa palomuuri ja nat niin yleensä aika huoletta voi olla.

Win 98:llakin olen ollut vasta netissä, xp kone oli tuen päättymisen jälkeen noin 5 vuotta jatkuvasti päällä ja netissä pyörittämässä nettisivuja.
    Sami