Mihin 4G liittymiin saa julkisen osoitteen?

Hei,

Mihin 4G liittymiin on mahdollista saada julkinen ipv4 osoite?
Lähinnä kiinnostaa DNA Tablettinetti 4G.
Jouko Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Jouko!

Julkinen IP-osoite on saatavilla kaikilla uusilla liittymillä jonka saa käyttöön APN-osoitetta vaihtamalla. Lisää aiheesta tarkemmin täällä.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Tarkennatteko vielä mihin myynnissä oleviin Prepaid liittymiin saa julkisen IP-osoitteen, ainakaan tähän testaamaani Super Prepaidiin ei näköjään saa?
    JJJ
  • Oli liian vaikea kysymys vissiin Aasiakaspalvelulle?
    JJJ
  • Kävin hakee tablettinetti liittymän ja tähän ainakin näyttäs saavan julkisen ipn.
    Jouko
  • JJJ, tuo on puheliittymä, jolloin IP-osoite on vaihtuva. Puheliittymillä ei ole julkista IP-osoitetta, johtuen käytettävästä osoitteenmuunnosta (NAT).

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Niin, kyllä mun kaikilla liittymillä pystyy puhumaan ja käyttämään nettiä, oletin että kaikilla liittymillä voi näin tehdä. Olen edellisen liittymän ottanut n.15 vuotta sitten, joten vähän kuutamolla asiasta.

Pitää siis olla joku rajoitettu liittymä millä ei voi soittaa, jos haluaa julkisen ip:n? Tai siis julkisen IPv6:sen toki saa, mutta ei toimi pelkästään testilaitteessa, jota kokeilisin julkisella ip:lla.
    JJJ
  • Jep, vaatii tosiaan pelkkään netin käyttöön tarkoitetun liittymän, esim. DNA Dataprepaidin, jos haluat mielummin prepaid -liittymän kuin laskutettavan liittymän.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Jatkoa vanhaan keskusteluun... Ymmärrän yo. puhe vs. dataliittymäjaottelun, mutta onko dataliittymissä edelleen rajoitus, ettei sms lähetys onnistu? Sms vastaanotto kai onnistuu?

Mitään massaviestintää en olisi suunnittelemassa, lähtevä sms voisi puolestani olla kalliskin, kunhan tarvittaessa lähetys teknisesti onnistuisi. Ja voisi olla kiinteästi rajattu kotimaisiin normi puhelinliittymiin.

Käyttökohteena olisi mökkiyhteydellä oleva päätelaite, jossa on monipuolinen etähallintamahdollisuus myös tekstiviesteillä, jos esim. oikea datayhteys menee konffimokan tms takia solmuun.

Julkinen ip on varsinaisen käytön kannalta välttämättömyys, siksi DNA puheliittymät eivät tule kyseeseen. Nyt on käytössä kilpailijan yhteys, mutta hyvin lähellä oleva DNA tukiasema houkuttaisi paremman yhteyslaadun takia.

Jos sopivaa tuotetta ei ole, niin saisiko tästä luotua kehitysprojektin:
    Dataliittymiin SMS lähetysmahdollisuus.

Timppa