Mihin gigan nettiyhteyttä oikein tarvitaan?

• Nettiin yhteydessä olevien laitteiden määrä kasvaa

Gigaluokan nopeuksia tarvitaan erityisesti lähitulevaisuudessa, kun kodeissa toimivien nettiyhteyttä tarvitsevien laitteiden määrä kasvaa. Jo tänään tyypillisessä suomalaisperheessä on 9–15 laitetta, jotka ovat yhteydessä verkkoon joko langattomasti tai langallisesti.

Jokin aika sitten verkossa oli kotona yksi tietokone. Nyt verkkoyhteyttä saattaa käyttää kolme tietokonetta, kaksi tablettia, neljä älypuhelinta, älytelevisio, digiboksi ja vaikkapa kodin turvajärjestelmä. Kaikki tämä kodin langattoman verkon kautta, joka taas on muodostettu kiinteän laajakaistayhteyden päälle.

• Dataa liikkuu enemmän kuin ennen

Kotitalouksien tiedonsiirtomäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta todella nopeasti. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, ovat megaluokan nettiyhteydet pian auttamatta liian hitaita.

Tulevaisuudessa yhä useampi laite on yhteydessä verkkoon. Puhutaan esineiden internetistä ja älykodeista. Lähitulevaisuudessa verkkoyhteyttä voivat käyttää esimerkiksi viihde-elektroniikka, valaistus, kodin lämmitystä ja ilmastointia säätävä automatiikka tai esim. ovien lukitusjärjestelmät.

Mikä on DNA Valokuitu Plus?

Onko kyseessä uusi verkko?

Mitä uutta DNA Valokuitu Plussassa on aikaisempaan kiinteään verkkoon verrattuna?

Mitä teknisiä uudistuksia verkkoon on tehty?

Mistä tietää, onko oma koti mahdollista liittää DNA Valokuitu Plus -verkkoon?

Miten saan DNA Valokuitu Plus -verkon käyttööni ja mitä tämä maksaa?

Antaako DNA jonkin takuun yhden gigan nopeudesta?

Kommentit

• Totanoin, suurin yksittäinen kaistantarve mitä tulee mieleen, ois Netflixin streamaaminen 4k UHD tasosena, mut sekin vaatii vaan 25Mbps.
    1Gbps yhteydellä sais siis streamattua 4k Ultra-High Definition tasosta videota 40 laitteeseen, olettaen et se on oikeesti 1Gbps yhteys. HD tasonen video Netflixin mukaan pyöris jo pelkällä 5Mbps yhteydellä.

Toisaalta, skype vaatii sit vaan about 0.5 - 1.5Mbps, youtube suosittelee yli 0.5Mbps, Hulu 1.5Mbps, spotify 0.15Mbps.

Oisko jotain konkreettista esimerkkilaskelmaa siitä, mihin 1Gbps nopeutta vois järkevästi käyttää?

• Hei Skeptinen!

Kuten aloitusviestissä lukee, on suomalaisperheissä käytössä olevien laitteiden määrä jo 9-15 kappaletta. Gigan nopeudella taataan että jokaisella laitteella on hyvin kaistaa käytettävissä.

Yksittäiselle käyttäjälle nopeudesta on hyötyä lähinnä kun verkosta ladataan isoja tiedostoja tai verkkoon päin ladataan esim. videosisältöä. Yhteys mahdollistaa myös etätyöskentelyn jos työhön kuuluu tiedostojen siirtelyä, kuten vaikkapa videoeditointia.

DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Hei!  Olen 72 v mummeli. Minulla on vain yksi tietokone.  En tarvitse mitään muita laitteita kuin puhelimen ja tietokoneen.  Minulle riittää hitaampikin nettiyhteys.  Maksan  kk maksua 38,40 e. Maksanko nyt jotain turhaa kun minulla on tämä valokuitu Plus?

• Hei Tarja!

Mielellämme katsomme päivitystä sopimukseesi asiakaspalvelumme kautta.
    Ottaisithan meihin siis yhteyttä.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe 8-18
    la 9-16.30

Palvelemme myös
    Facebookissa ja ​Twitterissä​​​

Sähköisen yhteydenottolomakkeen löydät sivulta https://www.dna.fi/yhteystiedot
    DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
  • En vain pääse puhelin yhtryteen, jono jatkuu viikkoja..Enkä tarvitse valokuitua!!
  • Puhelin yhteys teille tosi vaikeaa.siis mihin minä tarvitsen valokuitu +
    En halua sitä! Puhelin myyjä ei ymmärtänyt etten viellä ollut tehnyt
    päätöstä ostosta. Toistin hänelle että hinta ei saa muuttua tämänhet-
    kiseenn Nyt on ilmaantunut joku kumma summa maksuun?
  • Suurperheetkin tulevat toimeen ihan hyvin 100 Mb / s tai 200 Mb / s. Kuten jo todettiin, ei suurperheessäkään jokainen katso samanaikaisesti Netflixiä 4k:na, ja vaikka perheessä olisikin vaikka 3 TV:tä Netflixillä, niin siihenkin riittää 100 Mb / s.
    Aika paljon harhaanjohtavaa mainontaa on tässä asiassa ollut.

tanttu