Mikä on kertamaksun hinta Valokuitu Plus EX400-reitittimelle?

Eli mitä maksaa Dna kaupassa kyseinen reititin jos sen maksaa kertamaksulla? Ja voiko sitä maksaa kertamaksulla? Saako vanhasta Huawei-matkamokkulasta hyvitystä sen 25 euroa kun vaihtaa tuohon EX400:aan?

Kommentit

• Mika
  • Hei Jari!

Voit ostaa modeemin hintaan 79,20 euroa joko nettikauppamme kautta täältä tai DNA Kaupasta. Voit tarkastaa nettisivujemme kautta saatavuuden lähimmästä liikkeestä. Liikkeiden yhteystiedot löydät puolestaan täältä. Hyvitystä ei ikävä kyllä ole mahdollista saada vanhasta mokkulasta.
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • @DNA Ilkka, äitini sai sähköpostin Dnalta jossa DNA nimenomaan tarjosi modeemeista ja mokkuloista hyvitystä 25 euroa vaihdossa uuteen, mikä siis on totuus?
    Lainaus viestistä:

"Tuo vanha modeemisi meille, saat hyvitystä uudesta!

Tuo vanha modeemisi DNA Kauppaan to-su 28.-31.10. ja saat 25 € hyvitystä uudesta modeemista.* Uudella modeemilla kodin nettiyhteyden laatu on yksinkertaisesti parempi, lue lisää alta.

*DNA Asiakasetu nykyisille DNA Netti -asiakkaille: vaihtohyvitys 25 € vanhasta modeemista tai mokkulasta vaihdossa uuteen. Hyvitys koskee kaikkia vanhoja modeemeja ja mokkuloita, jotka vaihdetaan johonkin seuraavista laitteista: DNA Kaapelimodeemi (F-389v3), DNA Ethernetmodeemi (EX400), DNA Kotimokkula 4G (B818), Kotimokkula 5G (H122) tai DNA Ulkomokkula 5G. Tietoturvalliseen kierrätykseen voi tuoda useita modeemeja ja mokkuloita samaan aikaan, vaihtohyvitys maksetaan vain yhdestä laitteesta. Voimassa DNA Netti -päivien 28.-31.10.2021 ajan vain DNA Kaupoissa."

Eli saako sitä hyvitystä vaiko ei? Jos ei niin mitä virkaa on tuolla sähköpostilla/uutiskirjeellä sitten?
    Viesti on tullut Dnalta osoitteesta:
    uutiskirje@dna.fi
    Ja mitä kaikkia vanhoja mokkuloita modeemeja tuo vaihtohyvitys sitten oikeasti koskee?
    Jari
  • Hei Jari!

Pahoittelut aiemmasta virheellisestä tiedosta! Kuten kirjeessä lukee niin hyvitys koskee kaikkia vanhoja modeemeja ja mokkuloita kun sen vaihtaa esim. tuohon EX400 -modeemiin. Tervetuloa DNA Kauppaan! 😊
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Kannattaa miettiä onko tuo omaan käyttöön sopiva reititin. Siihen saa kiinni vain yhden laitteen verkkokaapelilla ja Wlanin kantavuus on huono. Aikalailla mikä vaan muu reititin on parempi. Modeemin kanssa tuolla ei ole mitään tekemistä (DNA:n markkkinointinimestä huolimatta).
    Jorppa
  • @Jorppa, en tarvitse Wlania ja jokatapauksessa laitteen perään tulee 8-porttinen ethernet-kytkin. Ja tiedän ettei tuolla ole modeemin kanssa mitään tekemistä, siksi itsekin sanon sitä oikeasti reitittimeksi.
    Jari
  • Mihin tuota "modeemia" tarvitaan, jos et WLAN:a käytä? Laita se kytkin suoraan ethernet-pistokkeeseen.
    PW
  • @PW, et ole ilmeisesti koskaan kuullutkaan rautatason palomuurista eli tuossa reitittimessä on laitetason palomuuri.
    Reititin estää softan ohella tunkeutumisia koneisiin, enkä siksi voi kytkeä kytkintä suoraan nousuun!
    Siis IKINÄ ei saisi koneita kytkeä suoraan verkkoon, ilman kunnollista laitepalomuuria, kytkin vain jakaa yhteyden useammalle koneelle eikä anna suojaa tunkeutumisia vastaan.
    Jari
  • OK! Kunnon reitittimessä palomuuri on, mutta ei kytkimessä.
    Tulipa vielä mieleen, että "modeemin" pitää olla reittävässä tilassa, jotta kaikki 8 ulostuloa saavat IP-osoitteen NAT:sta.

PW
  • Palomuuri poistuu "modeemista", jos sen laittaa siltaavaan tilaan, joten perään pitää kytkeä kunnon reititin eikä kytkintä, eikä vaan käyttää suraan sitaavaa tilaa.
    PW
  • @PW, noin juuri ja koskaan en käytäkään siltaavaa tilaa. Mahtaako EX400:ssa sellaista edes ollakaan, eihän se muuten olisi pelkkä reititin. Ja mikään modeemi EX400 EI ole vaikka Dna niin väittääkin. Mitä muka ethernet-kohteissa modeemilla tekisikään? Ei mitään!
    Jari
  • Olin käyttöohjetta sen verran selaavinani, että siitä löytyy sekä reitittävä- että siltaava tila.
    Eräissä vanhemmissa DNA:n yksiporttisissa modeemeissa oli vain siltaava tila.
    Kyllähän tietokoneen virustorjunta ja oma palomuuri riittävät pääosiltaan, kun käyttöjärjestelmä on käytössä, mutta on tilanteita, jollon käyttjärjestelä ei ole käytössä ja kone on silloin altis viruksille.