Siirry uusimpaan kommenttiin

Miksei kaapeliyhteys ole symmetrinen?

Tekniikka sallii gigan sekä sisään, että ulos. Miksi tätä myydä? Minulla on Synologyn verkkolevy josta haluaisin selata kuvia vähän ripeämmällä syötöllä.
Oskari Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Hei Oskari!

  Käytössä oleva EuroDOCSIS 3.0 ei tekniikan puolesta pysty lähettämään Gigan nopeutta verkkoon päin. Tämän vuoksi yhteys on 1G/100M.

  Nopeudet tulevat nousemaan tulevaisuudessa kaapeliverkon uudempien tekniikoiden myötä, tarkempaa aikataulua näiden käyttöönottoon ei ole kuitenkaan toistaiseksi antaa.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Älä valehtele ihmisille!
  EuroDOCSIS 3.0 on kaapelirajapinta! Myös EuroDOCSIS 3.1 voi tehdä 10G / 1G.
  DNA tarjoaa Ethernet-yhteydet kaikissa uusissa rakennuksissa!
  Tekniikka sallii Giga: n ylä- ja alavirtaan, mutta rajaat kuitenkin ylävirtaan!

  DNA: lla, Elisalla ja Telialla on oligopolia markkinoilla!
  Riley
 • Ei nyt taida olla Rileyllä tekniikka hallussa.
  Suomessa ei ole vielä käytössä 3.1:stä, vaikka DNA yhtä sellaista tukevaa purkkia myykin, se purkki on yhteensopiva 3.0 tekniikaan jota käytämme. 3.0 tekniikka, ja esim Sagemcom modeemi teoreettinen nopeus kanavien 24x8 perusteella on Download 1334.784 (1200) Mbit/s, Upload 245.76 (216) Mbit/s. DNA:ssa on käytössä tällä hetkellä noista kanavista 22x5. Mitään symmetristä ei ole vielä noilla nopeuksilla saatavissa. Toki jos mennään alaspäin, niin 100/100 pitäisi olla hyvinki mahdollista. Sen jälkeen kun Docsis 3.1 tekniikka on käytössä niin tilanne hiukan paranee, mutta ei silloinkaan välttämättä suoraan. 3.1 tukee Downloadia 5gbit ja uploadia 2gbit. Docsis 4.0 tekniikka ei myöskään ole suora vastaus symmetrisyydelle. 10gbit downloadi ja 6gbit uploadi. Nämä ovat tekniikan maksimi nopeuksia jota tuskin operaattorit meillä täällä suomessa, eikä kyllä ulkomaillakaan taida tukea. Jos ei asia ei uppoa jonku kirjoittamana täällä, niin sanon brutaalisti että mene lukemaan vaikka wikiin docsis tekniikasta ja sen jälkeen ota selvää että mitä tekniikkaa suomessa käytetään.
  Hiphei
 • Korjataan oma lapsus, näköjään jo 3.1 tukee 10gbit download kaistaa.

  Hiphei
 • Hiphei kuulostaa taas Aapon pätemiseltä, Lähinnä Riley tarkoitti varmaan, että miksi edes Ehthernet toteutuksissa ei ole myynnissä 1G/1G kaistaa. Aihe liittyy kyllä Kaapeli"modeemi" tekniikkaan ilmeisesti, jolloin Asiakaspalvelun vastauskin on oikein (Ennenkuin siirrytään EuroDOCSIS 3.1, jolloin saa kaapelillakin 1G upinkin.)...
  JJJ
 • Jos tuon kysymystä hiukan takaisin: Jos tekniikka sallii jo nyt edes 100M ylös niin miksei myysä vaikka 100/100 tai 10/10 liittymiä?
  Oskari
 • Varmaan syynä on että 100/100 riittäisi kaikille ja nyt voivat samalla myydä 1G liittymän parieuroa kalliimmalla, jos parempaa uppia on asiakas vailla. Telialla on 100/100, mutta jos hinta on sama kuin DNA:lla 1G/100m, niin eipä sekään auta ketään. Eli rahastus varmaan syynä DNA:lla. Saavat toki itse vastata kysymykseen, mutta vähän epäilen sitä...
  JJJ
 • Telia ei myy kaapelilaajakaistaa 100/100 nopeudella, miksi puhut paskaa julkisella foorumilla? Nämä nopeudet löytyvät vain valokuidussa ja sama 100/100 on saatavissa valokuidussa DNA:lla jos taloyhtiö pääsee yhteisymmärrykseen ja tilaa DNA:lta tällaisen paketin.

  Asian voi käydä tarkistamassa tuolla https://www.telia.fi/kauppa/kodin-netti/netti-kotiin Itse asiassa telialla nettiyhteydet piirun verran huonompia kaapelitekniikassa.
  ebinwrz
 • No anteeksi mielensäpahoittaja, En tekniikkaan sen enempää eritellyt, yleisissä hinnastoissa Telialla on 100/100 ja DNA:lla ei. Mutta antaapa taas olla On sen verta äkäistä porukkaa tässä ketjussa...
  JJJ

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.