Siirry uusimpaan kommenttiin

Miksi 4g-liittymän kautta ei pääse kiinni ip-kameraan?

Mökillä olevat valvontakamerat on kytketty verkkoon Laitenetti Plussan kautta. Siellä päässä kaikki on kunnossa, kamerat löytyvät etänä oikealla ip-osoitteella ja portilla. Paitsi DNA:n mobiililiittymän kautta.

Eli jos yritän saada DNA:n 4g-verkossa mobiililaajakaistalla olevan kännykkäni kautta kameroihin yhteyden, se ei onnistu millään katselusovelluksella (IP Cam viewer, OWLR). Kun vaihdan kännykän nettiyhteyden mihin tahansa wifi-verkkoon, kamerat löytyvät ongelmitta.

Ongelma on DNA:n päässä, koska vastaavaa ei esiinny testaamillamme Elisan yhteyksillä, muilla DNA:n laitteilla sen sijaan vastassa on sama ongelma.

Missä vika? Miten korjataan? Langattomassa etävalvonnassa olisi aika oleellista, että myöskään valvovan osapuolen ei tarvitse olla kiinteästä verkosta riippuvainen.

Kommentit

 • Onko APN asetettu: julkinen.dna.fi

  Oliko Elisan yhteys myöskin 4G ja oliko siinä käytössä APN: internet4
  Sami
 • Sami
 • Siis siellä kameroiden päässä boksin APN on julkinen.dna.fi ja homma toimii niin kauan kuin ip pysyy samana.

  Ongelma on täällä kännykän päässä, eli en siitä pääse tuohon boksin osoitteeseen kiinni jos kännykkä on dna:n 4g-verkossa. Kun vaihdan kännykän yhteydeksi wifi, niin toimii. Toinen kännykkä on Elisan simmillä ja siinä ei ole eroa, onko se 4g-verkossa vaiko wifissä, kummassakin kamerat näkyy. Padissa taas on dna:n liittymä ja se käyttäytyy täsmälleen samoin kuin tuo ensin mainittu, eli ei näytä kameroita 4g-yhteydellä.
  J-P
 • Eli juurikin tuo dna:n reititysongelma, katso ip osoitteet myös puhelimesta ja soita maksuttomaan vikapalveluun ja kerro ongelma. Itsellä ongelma toistui monesti, mutta nyt ei ole tullut. En ole vielä ilmotellut dna:lle kun ollut hyvä tuuri ip:iden kanssa.

  Tapahtuu juurikin tiettyjen dna ip:iden välillä ja jopa 5 kertaa joutu ip:tä vaihtamaan ennenkuin riittävän eri alueelta tuli ip.

  Vaihtuvan ip ongelman saat ratkastua esim. dy.fi palvelulla, jos laitteesta löytyy custom dyndns asetus tai telewellin laite, jossa valmiina dy.fi tuettuna. 

  Sami
 • Onkohan tähän tullut mitään muutosta. Itsellä ongelmaa kahden eri yhteyden kanssa. Molemmissa dna:n mobiililaajakaista ja ongelma on nimenomaan kännykkäyhteyksissä (dna sim).  Ajoittain toimii kun kytkee kännykän välillä lentotilaan ja takaisin. Testattu myös kiinteän verkon PC:llä eikä kertaakaan saanut vikaa kiinni siellä.
  sktietoa

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.