Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Miksi DNA prepaid syö jatkuvasti saldoani? (Super Pre Paid)

Minulla on asetuksista pois päältä datan käyttö yms. mutta silti 10€ hupenee viikossa, vaikka soitan ja tekstailen vain hyvin harvoin?

Aikaisemmin samalla käytöllä ja latausmäärällä pärjäsi miltein puolikin vuotta parhaimmillaan. Puhelimeni on sama kuin aikaisemmin enkä ole tehnyt siihen muutoksia.

Saldoa alkoi hupenemaan samoihin aikoihin kun EU:n roaming säädökset muuttuivat. Voiko tämä vaikuttaa asiaan? Käyttö on tapahtunut tässä tapauksessa vain Suomessa.

Asiakaspalvelunne jonoon ei enää mahtunut, joten kirjoittelen sen takia tänne.

Kommentit

 • Hei Jyrki!

  Jos liittymäsi saldo tuntuu kuluvan automaattisesti on syynä luultavasti vain puhelimesi mobiilidata. DNA Super Prepaid -liittymien laskutusta on vaihdettu niin että datakäytöstä veloitetaan nykyään 0,99 euroa per päivä kun yhteyttä on käytetty.

  DNA Super Prepaid, DNA Double Prepaid ja DNA Prepaid (vanha liittymätyyppi) -liittymissä tiedonsiirron hinta muuttui 1.6.2017 alkaen. Jatkossa vuorokausikohtainen hinta on 0,99 €/vrk (aikaisemman max. 1,92 €/vrk sijaan). Samaan aikaan megatavupohjaisesta hinnoittelusta (1,525 €/Mt) luovuttiin näissä liittymätyypeissä kokonaan.

  Jos käytät mobiilidataa liittymälläsi niin suosittelen lataamaan liittymälle datapaketin. Jos taas et käytä dataa, sulje puhelimen asetuksista mobiilidata ja ota tuo käyttöön vain kun tarvitset yhteyttä
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • dna nykyisin aloittaa tuon päivä velotuksen heti prepaid liittymissä kun data-yhteys on tehty vaikka liikkuisi 0 tavua dataa, ei siis yhteys riittää.

  jotkin windows puhelimet roikottaa data-yhteyttä koko ajan joten nappula vain estää palomuuri tyyppisesti datan siirron. tämä on minusta erittäin typerää microsoft suunnalta. niin sanotusti estetään data muttei sitten estettykään. koska nää on ilmeisesti vanhoja laitteita niin päivitystä tuskin tulee.

  dna voisi harkita jotain 50 kB minimiä tuohon päivä veloitukseen mutta tuskin auttaa noita ongelmajäte luureja.
 • Huawei on kyseessä, mutta kun asiaan googlasin niin huomasin että APN:nien resetoinnin pitäisi auttaa. Luulen että joku päivitys on mahdollisesti johtanut siihen että näihin on tullut muutoksia ja sitten yht äkkiä alkaakin saldot katoilemaan, vaikka mitään ei pahemmin liikkuisikaan.
 • lisään vielä vähäsen. kannattaa kuitenkin tarkastaa mms asetukset jos siellä on jotain kuraa. tosin tuskin on välttämättä pääsyy.
 • Ei ole mitään uutta että syö saldoa...operaattorin päivitysten jälkeen teki talvella ja viime vuonna samaa...sama se jos rahaa menee MUTTA MIKSI TEKSTIVIESTIT LIIKKUU HITAASTI..ulkomaiseen liittymään erityisesti...eilen 2tunnin viive..
 • Nyt kun tämä uusi hintalaki on voimassa niin maksaako mokkulan käyttö nyt saman missä tahansa Eussa kuten suomessa?Viimeksi kun kysyin epäiltiin että maksaa enemmän???
 • Hei Make!

  Lisätietoa EU-alueen roaming-hinnoittelusta löydät osoitteesta https://www.dna.fi/euroaming. 

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Ja tiivistettynä: Mokkulan ja puhelimen datayhteyden käyttö ulkomailla on edelleenkin kalliimpaa kuin Suomessa.
 • Ilmeisesti android puhelimilla on täysin mahdotonta välttää nykyään että DNA jyrsisi tuon 99c/vrk datamaksun nykyisessä hinnoittelussa. Täytyy varmaan vaan lopettaa saldon lataaminen ettei jatkuvasti kulu viikossa, vaikka ei puhelimilla oikein mitään tekisi. Ei riitä että poistaa kaiken mobiilidatan käytön asetuksista.

  Ennen toimi kyllä ihan hyvin. Harmi että kehitys on ollut huonompaan suuntaan.
 • Myivät mulle Powerista sellaisen 0.99e/vrk prepaidin kun näytin että tähän vanhaan nokialaiseen prepaid, en ehtinyt soittaa kertaakaan kun viikon päästä oli saldo loppu, ihan vain sillä että puhelin oli päällä. Ja se laite tuskin mobiilidataa käyttää. Ihme touhua kaikilta osapuolilta.
 • Hei Anomuumi 22!

  Kuten viestissäsi kerroitkin, on DNA Rajaton Prepaid -liittymän vuorokausiveloitus 0,89 euroa. Aloituspakkauksessa on saldoa 7,00 euron edestä, joten tämä käytännössä kuluu viikossa.

  Lisätietoa liittymästä ja sen hinnoittelusta löydät täältä.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Minulla oli Super Prepaid, joka oli käyttämätön n. kuukauden verran ja 10-15 e saldo katosi sieltä itsestään. Kun kävin prepaid-laturisivulla katsomassa viikkoselvityksen käytöstä, niin siellä oli MMS-viestejä joita en ollut voinut edes lähettää. Viestit olivat 2-4 e kappale! Enkä ollut ikinä lähettänyt yhtään MMS-viestiä. Onko kyseessä laitteen vai liittymän turvattomuus? Jos useita henkilöitä rosmotaan säännöllisesti, niin tulee suuri summa mutta yksittäiset henkilöt eivät vaivaudu ilmoittamaan niin pientä rikosta. Minulle ei ole varaa kannattaa säännöllistä keräilyä, joten hankin liittymästä eroon kokonaan. Onneksi puhelin ja datapuoli toimivat erikseen.
 • Super prepaid
  Siis rahat kalkkunankaivoonko!!?
  Nimenomaan ostaessa selitimme, että liittymä tulee vain satunnaiseen puhelu/teksi käyttöön, varapuhelimeksi. Data on yms on kokonaan pois päältä, eikä käytetä koskaan. 
  Miksi ei kerrottu tästä 0,99/vrk veloituksesta?? ÄRSYTTÄVÄÄ!
  Onko kuluttajalain mukaista?
  DNA vastaa please, ja muutkin kiitos.
  1) MITÄ VOI TEHDÄ? voitteko palauttaa väärin veloitetut rahat?
  2) Onko vielä olemassa ainoastaan puhelukäyttöön tarkoitettua liittymää? Jos ei DNAlla, onko jollain muulla?
  3)Miten saa toimimaan?

 • Valitettavasti joissakin puhelimissa datan poiskytkentä toimii epäluotettavasti, kuten esimerkiksi Microsoftin Lumia-puhelimet. Joskus valintaa datalle ei luurissa edes ole. Mm. Samsung Xcover 271 B2710 puhelimeen ei kannata laittaa Super Prepaidia lainkaan.

  Vastauksia:

  1) Jos 0,99 €/vrk hinta on mainittu myyntipakkauksessa, veloitus on hinnaston mukainen eikä perustetta hyvitykselle ole. Mikäli sait käteesi yli puoli vuotta vanhan myyntipakkauksen, jossa on mainittu vielä vanha hinta 1,525 €/Mt, siinä tapauksessa voit vaatia hyvitystä Dna:lta.

  2) Pelkkien puheliittymien tarjonta on nykyään heikkoa.

  Telian ja Saunalahden prepaideissa tiedonsiirto maksaa vain 0,01 €/Mt ja 0,066 €/Mt, jolloin pelkkä auki oleva yhteys ilman datankäyttöä ei maksa juuri mitään. Mikäli puhelin tarkistaa kellonajan, päivitysten saatavuuden netistä tai paikannussatelliittien kulkuradat, siitä ei tule kuin sentti tai senttejä vs. Dna:n 0,99 € joka päivä.

  Lisäksi tarjolla on liittymäsopimukselliset prepaidit Saunalahti Latausliittymä Norppa ja Latausliittymä Norppa Plus, joihin voit kytkeä dataeston.

  3) Super Prepaidilla ongelmaan ei ole oikein muuta ratkaisua, kun käyttää puhelinta, joka ei edes tue mobiilidataa. Esimerkiksi ennen vuotta 2001 julkistetut mallit, kuten Nokia 3210, 5110, 6110, 6150, Siemens S4, S6, M35. Uudempaa luuria hankittaessa hyvä indikaattori riittävästä yksinkertaisuudesta on, jos puhelin ei tue multimediaviestejä, kuten Microsoft 108.
 • Hei, Roosa. Vastasinkin sinulle jo toiseen ketjuun postaamaasi viestiin, mutta lisään vastauksen vielä tänne.

  Saldon ei ole mahdollista kadota itsestään, vaan saldo kuluu ainoastaan kun liittymää käytetään puheluihin, viesteihin tai tiedonsiirtoon eli netin käyttöön. Jos dataa siirtyy, veloitetaan tuo datan päiväveloitus saldolta. Jos nettiä ei ole tarkoitus käyttää, kannattaa mobiilidata ottaa kokonaan puhelimen asetuksista pois päältä.

  Hinnastot löydät osoitteesta https://www.dna.fi/hinnastot-ja-ehdot#puhelinliittymat
  Hinnastossa mainitaan myös tiedonsiirron päivähinta.

  DNA Super Prepaid -liittymä on nimenomaan liittymä, jossa veloitetaan käytöstä.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Moi,
  ja kiitos, mutta et vastannut asiaani.
  Mobiliidata on pois päätä puhelimesta. Ostimme pre liittymän vain puhe/viestikäyttöön. Ei kukaan kertonut, että silti tälläinen päiväveloitus. Ei edes ehditty käyttää puhelinta, kun on varalta.

  KYSYMYS: Onko olemassa liittymää, joka oikeasti käyttää saldoa vain soitetuista puheluista ja viesteistä?? Ennen näitä oli.
  Haluamme rahat takaisin!!

 • Hei,
  Irritus viestissä oli vastaus siihen mitä kyselin.
  Näyttää vähän siltä, että tämän minun Super Prepaid 4G paketti on jokin vanha, ostettu 15.1.18 Espoossa R-kioskista
  Kannessa lukee: sisältää puheaikaa 7e
  -Käytön mukaan veloitettava
  -Puhelut ja tekstarit 0,66e/min/kpl

  Rajattomat 4G-nettiyhteydet Mukana kaikki kolme SIM korttia
  Missään ei lue että veloitus 0,99 € joka päivä!
  Nimeenomaan siis pyysimme liittymää, joka tulee ainoastaan satunnaiseen puhelu/ tekstiviesti käyttöön. Ja tämä kyllä näytti siltä, ja data tästä puhelimesta oli jo suljettu. (tosin on Lumia)
  Mutta pointti on se, ettei missään lue tätä  veloitus 0,99 € joka päivä.
  MITÄ VOIMME TEHDÄ? Miten saamme hyvityksen DNA:lta?
  Onnistuuko netissä?
  Kiitos, jos vielä vastaatte, en haluaisi soittaa.

 • Päiväveloitus 0,99e netin käytöstä veloitetaan vain jos dataa siirtyy. Eli päiväveloitusta ei tapahdu, ellei liittymällä siirry dataa, kuten sinulle jo aiemmin vastasinkin. Eli jos sim-kortti ei ole edes kiinni puhelimessa, ei saldo voi kadota minnekkään.

  Tieto netin päivähinnasta kerrotaan DNA Super Prepaid -hinnastossa.

  Olethan tarvittaessa puhelimitse asiakaspalveluumme yhteydessä, mikäli tilannetta ja saldon kulumista on tarvetta selvittää tarkemmin. Asiakaspalvelustamme pystytään kyllä varmistamaan onko saldo kulunut normaalisti.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Moi.Minä mein tyhmänä ostamaan R-kioskiklta DNA Pre-paid liittymän tablettiin jota harvemmin kuitenkaan käytän.En soittanut puheluakaan saati käyttänyt liittymän nettiä tai saldoa muutenkaan mutta saldo meni viikossa.Ompas loistava tapa kusettaa rahaa.Ympäripyöreet selitykset ei kiinnosta mutta varoituksena muille.Älkää ostako noita DNA liittymiä.Tulee mielee liittymä huijaukset 2000 luvun alusta.
 • Ilmeisesti nämä prepaid pitäisi rekisteröidä ja sen jälkeen käydä omat palvelut-sivulla asettamassa oletuksena päällä olevat kyllä-markkinointi asetukset (yhteistyökumppanit dna:n, joita lienee loputon määrä) ei-markkinointi tilaan.

  Tähän ei pysty kuin rekisteröimällä, sitä ennen en ihmettele jos prepaid syö saldo hervottomaan tahtiin. Sen jälkeen pitäisi viimeistellä asia vaikka tuolla mobiilidatan käytöllä tai asetuksista jotain että vain wifi-tilassa liikkuu data? <-- tämä on mielestäni hyvä asetus mutta jos laite on ns. peruspuhelin, sitten ollaan todennäköisesti aika heikoilla dna prepaid käyttäjänä.
 • Olkaapa tarkkoja,tyhmää rangaistaan,piti olla edullinen liittmä riistakamrassa yli 90€ vajaa 2 viikkoa,peruin liittymän.
 • Mä en näistä tiedä mutta luulisin että jossain dataa tarvitsevassa riistakamerassa riittäisi melko edullinen rajaton netti, tarvitseeko semmoinen 4g .. eli 3g jo hyvin nopea muutenkin.

  Tuolta euron pv maksulta taas voi välttyä luultavasti vain perinteisillä 2g puhelimilla?
 • @Saarinen Aulis
  olettaen että tuotteena on super prepaid niin kuulostaa että saldoa on mennyt liikaa. jos 14 päivää niin 14 * 0.99€ on 13.86 €. ellei sitten laite ole hullunlailla lähettänyt mms viestejä jotka dna:lla on kalliita.

  super prepaidin "laitenetti" on ainoa käyttökelpoinen paketti dna:n prepaid puolella ja se pitää tilata ennen käyttöä. laitenetti ei halvenna mms-viestejä.
 • Jep jep.. Olkaa tarkkoja mitä ostatte. Itellä Super prepaid ja ei ongelmia. Kerran hävisi 7 pv nettiä paketista ja se ei koskaan selvinnyt miksi. Sain ilmaisen kk vaikka piti olla vaan pari päivää. Eli, super prepaid saldo pysyny itellä kunnossa ja veloitus tapahtuu ainoastaan soitoista/tekstareista mutta mulla onkin käytössä nettipaketti netinkäytöä varten. Hyvä, nopea ja edullinen netti. Prepaid rajaton oli ennen tätä nykyistä mutta totesin kalliiksi kun meni se vajaa euro per päivä vaikka ei mitään tehnytkään ja lisäksi veloitetaan yritys ym. numerosoitot erikseen. Super Prepaid aivan loistava datapaketinkaa. Tiedän tasan tarkkaan että 99% vika käyttäjässä ja sitten haukutaan operaattori kun ei itse osata käyttää laitteitaan. Luetun ymmärtämisessäkin on pieniä puutteita kun aspa saa rautalankaa vääntää jotta menee perille. Menkää dna kauppaan tai soittakaa bna:lle selvittaaksenne  ongelmat. Mulla ainakin hoitu aspan chatin kautta tuo mainitsemani ongelma ja palvelukin oli loistavaa. Mut onnee ja menestystä. Ihminen oppii mutta valitettavan usein kantapään kautta. PS, en ole bna:lla töissä jos ja kun sitä luulette mut asiakas ollu monta vuotta ja tänä aikana saanut monta asiakasta houkuteltua. Lämmintä kesää kaikille!
 • Jep jep.. Olkaa tarkkoja mitä ostatte. Itellä Super prepaid ja ei ongelmia. Kerran hävisi 7 pv nettiä paketista ja se ei koskaan selvinnyt miksi. Sain ilmaisen kk vaikka piti olla vaan pari päivää. Eli, super prepaid saldo pysyny itellä kunnossa ja veloitus tapahtuu ainoastaan soitoista/tekstareista mutta mulla onkin käytössä nettipaketti netinkäytöä varten. Hyvä, nopea ja edullinen netti. Prepaid rajaton oli ennen tätä nykyistä mutta totesin kalliiksi kun meni se vajaa euro per päivä vaikka ei mitään tehnytkään ja lisäksi veloitetaan yritys ym. numerosoitot erikseen. Super Prepaid aivan loistava datapaketinkaa. Tiedän tasan tarkkaan että 99% vika käyttäjässä ja sitten haukutaan operaattori kun ei itse osata käyttää laitteitaan. Luetun ymmärtämisessäkin on pieniä puutteita kun aspa saa rautalankaa vääntää jotta menee perille. Menkää dna kauppaan tai soittakaa dna:lle selvittääksenne  ongelmat. Mulla ainakin hoitu aspan chatin kautta tuo mainitsemani ongelma ja palvelukin oli loistavaa. Mut onnee ja menestystä. Ihminen oppii mutta valitettavan usein kantapään kautta. PS, en ole dna:lla töissä jos ja kun sitä luulette mut asiakas ollu monta vuotta ja tänä aikana saanut monta asiakasta houkuteltua. Lämmintä kesää kaikille!
 • Ostin Tallinnan matkaa varten vanhaan tablettiin Super Prepaidin. Kotimaassa yritin opetella kortin omituisuuksia. Tulin vahingossa ladanneeksi 7 vrk datapaketin. Se hävisi tyhjiin kellon tarkkuudella, vaikka en tarvinnut dataa lainkaan. Oma moka.

  Ennen matkaa laitoin kortille lisää saldoa varmuuden vuoksi. Tallinnassa yhteys ei syntynyt. Mobiilidata ja roaming olivat toki puhelimessa päällä ja WiFi pois. Saldoa ei myöskään pystynyt aktivoimaan datapaketiksi. Onneksi hotellissa sentään oli ilmainen langaton.

  Dna:n asiakaspalvelun kautta tulin siihen käsitykseen, että Dna Prepaid appsin asennus sulkee päivädatan pois käytöstä, ja vain datapaketti toimivat. Kai sellainen datapaketti siis pitää aktivoida jo ennen matkaa.

  Mielestäni äärimmäisen epäselvä kokonaisuus.
 • Ei ole tietoa mutta mobiilidata kannattaa asetuksista kytkeä pois päältä, mikäli tarkoitus käyttää wifiä silloin kun saatavilla.

  Olikohan muuta? Jos haluaa säästää akkua, ottaa wifinkin pois päältä jos vain perus puhelin käyttö tarpeen.

  Ainakin taulutietokoneessa, kuten mediapad joku, on kätevä ultra akunsäästö tällöin kytkeä päälle , kun ei nettiä tarvi ja mobiilidata on siis pois päältä. Muuten nämä napsisi jatkuvasti jostain taustatoiminnoista saldoa vähemmälle, operaattorin tavasta riippuen.
 • Minulla on korttitietokoneeseen suoraan kytketty USB-nettimokkula. Laitteisto on päällä silloin tällöin harvakseltaan. Käytössä on DNA:n Super Prepaid liittymä (valkoinen pakkaus) ja puhtaasti datakäytössä.
  https://cdn.verk.net/images/95/2_138001-3543x3141.jpeg

  Käytän laitteistoa niin, että käynnistän sen vaikka 00:15 ja sammutan 23:45 eli hyvissä ajoin yhden vuorokauden sisällä. Muun ajan laitteisto (mokkulakin) on täysin sähkötön eli ei edes missään stand-by tilassa. Tästä huolimatta liittymä varastaa ylimääräisiä 0,99 eurosia toistuvasti, mutta ei järjestelmällisesti joka kerta. Mikä mättää? Miksi tulee ylimääräisiä ja aiheettomia päiväveloituksia (0,99€)? Ymmärtäisin joten kuten, jos aikarajat vedettäisiin tiukille esim. käynnistys 00:01 ja sammutus 23:59, jolloin ehkä voisi pienistä aikaeroista eri päässä yhteysketjua käydä niin, että seuraava vuorokausi katsotaan alkaneeksi, vaikka ehti sammuttaa laitteiston juuri ennen vuorokauden vaihtumista.
 • Totesin tuolloin elokuussa, että DNA prepaid oli turhankin kallis vaihtoehto, ja lopetin sen käytön, kun kerran minulla on muitakin vaihtoehtoja. Itse voin käyttää tilapäisesti tablettia jakamalla puhelimen yhteyden.

  Mutta muistaakseni DNA prepaid nimenomaan vähentää euron joka käyttövuorokaudelta. Olet kenties kikkailemalla onnistunut satunnaisesti välttämään vuorokausiveloituksen?
 • Jaa, niinkö? Minä olen ymmärtänyt, että kyseinen valkoinen pakkaus sisältää liittymän, jota veloitetaan vain käytetyiltä vuorokausilta. Voi vaikka mennä viiiko välissä, ettei ole käyttöä, ja siltä ajalta ei menisi sitten veloitusta laisinkaan. Eikö punaisen ja valkoisen pakkauksen ero ole juurikin tässä? Toinen laulaa käyttöönotosta lähtien, käytti tai ei, ja toinen toimii puhtaasti käytön mukaan.
 • Hommatkaa datapaketti niin ei mene saldoa! Itella ollu jo kohta vuoden käytössä tuo sama liittymä ja saldo ei katoa minnekään kun on dataan paketti. 19.90 teho 50 ni hyvin riittää kaista vaikka on aika ajoin telkku, tietokone ja tietty känny samaan aikaan netissä.
 • Tietääkö kukaan, kuinka pitkissä jaksoissa Dna:n puhelinkeskukset keräävät edelleen auki olevien yhteyksien tiedot laskutukseen?

  Elisalla tämä aika on 2 tuntia. Tästä johtuen, jos latausliittymällä käyttää dataa kello 22.00 – 24.00 välisenä aikana perushinnoittelulla, järjestelmä voi napata vielä seuraavankin vuorokauden perushinnan, vaikka tiedonsiirto olisi lopetettu jo ennen kello 24.00.

  Esimerkki: avaat yhteyden kello 23.25 ja vedät mokkulan töpselin seinästä kello 23.35. Elisan puhelinkeskus raportoi yhteyden päättymisen vasta kello 01.25 ja veloitukset menevät pieleen.

  H, kuinka sammutat päätelaitteen? Jos teet sen raa'asti katkaisemalla sähkönsyötön, mokkula ei saa tehtyä IMSI DETACH:iä ja yhteys jää roikkumaan joksikin aikaa auki puhelinkeskukseen.

  Mikäli mahdollista, sammuta puhelin/tabletti/mokkula hallitusti sen omasta virtakytkimestä. Jos päätelaitteessa ei ole virtakytkintä, anna sille komento AT+CFUN=0 muutamia sekunteja ennen virransyötön katkaisua.

  Kun päätelaitteen annetaan sammuttaa itsensä hallitusti, se kertoo aikeestaan sammua puhelinkeskukselle, jolloin keskus purkaa kaikki avoinna olevat yhteydet ja lähettää keskeneräiset laskutustiedot saman tien eteenpäin laskutustietokantaan.

  Sitten vielä liittymistä. Dna:lla on kolme prepaid-liittymää; Dna Super Prepaid, Dna Rajaton Prepaid ja Dna Dataprepaid.

  Dna Rajaton Prepaid todellakin veloittaa 0,89 €/vrk eli 27,09 €/kk oli liittymä käytössä tai ei. Mutta Dna Super Prepaid ei veloita mitään, jos liittymää käytetä.

  Dna Dataprepaidiin on tarjolla sekä kiinteähintaiset 7 ja 30 vuorokauden paketit sekä tiedonsiirtomäärältään rajoitetut 10 ja 30 Gigatavun paketit. Jälkimmäiset ovat voimassa 90 vuorokautta.

  Jos tiedonsiirtomääräsi ovat vain muutamia Gigatavuja kuukaudessa, nuo 10 tai 30 Gt paketit Dataprepaidiin voisivat tulla huolettomammiksi, kun ei tarvitse vahdata vuorokauden vaihtumista kello kädessä.
 • Hyvä postaus irritukselta!

  Kyseessä on USB-liittimessä oleva mokkula, jossa ei ole omia nappeja, ei virtalähdettä, ei akkua. Ohjataan suoraan korttikoneelta ohjelmallisesti. Yhteyden olen luonut juurikin noilla modeemikomennoilla (AT+....), mutta olen katkaissut sen unix-konsolissa painamalla CTRL+X vai oliko se CTRL+C. Kuiteskin, ehkäpä tuolla tavalla yhteys ei katkea aivan oikea oppisesti, vaan pitäisi käyttää mainitsemaasi AT+CFUN=0 komentoa.

  Kiitos vahvistuksesta, että DNA Super Prepaid (valkoinen pakkaus) tosiaankin veloittaa saldoa vain käytetyiltä päiviltä.
 • Ctrl+c aiheuttaa tavallisesti sigint-signaalin, joka pppd:llä johtaa yhteyden hallittuun katkaisuun. Järjestelyä tarkemmin tuntematta ei kuitenkaan voi varmuudella sanoa, kohdistuuko näppäinpainallus juuri pppd:hen, vaan johonkin muuhun prosessiin. Sehän voi esimerkiksi keskeyttää scriptin, joka on kutsunut pppd:tä. Kannattaa varmistaa prosessilistasta, että pppd on todella häipynyt sieltä, eikä jäänyt taustalle hillumaan.

  Jos käyttökohteesi on sellainen, että virtoja ei katkaista missään vaiheessa USB-mokkulasta, on hyvä tietää, että mokkulan matkapuhelinverkon osat eivät toimi AT+CFUN=0 komennon jälkeen ennen kuin komennat AT+CFUN=1 tai olet käyttänyt virrat välillä pois päältä mokkulasta.
 • Konsolissa näkyy CTRL+C jälkeen riimua yhteisyn katkaisusta, mutta siinähän katkaistaan ilmeisesti vwdial.conf:ssa määritetty "soittosarja" eli voipi sitten jäädä varsinainen pppd taustalle. Tosin katkaisen tämän jälkeen aina sähköt (johto seinästä) laitteistosta ja samalla menee tietenkin USB-liittimeen yhdisttey mokkula täysin virrattomaksi. Kiitos vinkeistä.
 • Minulla oli DNA Rajaton yhtenä (tai kahtena) päivänä muutaman viestin verran käytössä ennen joulua. Muun ajan puhelin on ollut pois päältä. Nyt kun laitoin puhelimen päälle, sain tekstiviestin, että aloitussaldo 7 euroa on kulunut loppuun: "Liittymäsi saldo ei riittänyt päivähinnan veloittamiseen." Haistakaahan nyt vittu.
 • Sitä saa mitä tilaa. ​Kannattaisko lukea tuotteen tiedot vaikkapa netistä tai kysellä myyjiltä miten liittymät toimii, ennen kun tulee suutaan soittelee... Rajattomassa selkeesti ilmoitetaan että x määrä euroa menee per päivä, käyttää tai ei. Hommaa super prepaid niin ei kulu​​​​​ ja jos nettin haluut ni datapaketti ni myöskään sillo ei kulu.
 • Huijausta tuo DNA prepait on. Minulle kävi just samoin . Aloitus saldo 7 e. Latasin lisäksi 15euroa . En soittanut kuin 2kpl lyhyttä puhelua , niin jonkin ajan kuluttua saldo oli jo loppu. Tuli ilmoitus kehoittivat lataamaan lisää rahaa ?
  No en varmasti lataa kun saldo kuluu vaikka en soita tai viestejä lähetä.
  Aikalailla sapettaa tuollainen rahastus tyhjästä. Ei enää DNA asiakas !
 • Minulta lähtee 0.83€ päivässä. Mikä tämä päivä veloitus oikein on?
 • Hei Timo, jos kyseessä on DNA Rajaton Prepaid, liittymän päiväveloitus on 0,89 euroa päivässä ja tämä sisältää rajattomat kotimaan puhelut, viestit ja tiedonsiirron
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kuuluuko siihen rajatonta mobiilidata nettiä?
 • Kyllä, DNA Rajaton Prepaid -liittymän päivämaksuun sisältyy rajattomat kotimaan puhelut, viestit sekä tiedonsiirto eli mobiilidata.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Löysin tuossa kaapin siivouksen yhteydessä varmaankin pari-kolme vuotta vanhoja käyttämättömiä ja avaamattomia super ja rajaton prepaid liittymiä,nuorisolle varoiksi ostettuja mutta käyttämättömiksi jääneitä ja kysynkin vieläkö ne ovat toimivia vai vanhenevatko ne kun vanhenemispäivää ei ollut merkattu koteloon?
 • Prepaid liittymien aloituspakkaukset säilyvät vanhenemattomina melko pitkään, sillä paketit voivat istua jälleenmyyjän varastossa pitkäänkin. Eli jos liittymiä ei ole otettu käyttöön niin näiden pitäisi vielä toimia, toki vanhemmissa liittymissä ei välttämättä ole 4G SIM korttia
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Miksi saldo kuluu DNA:n prepaidista, vaikka käytän sitä AINOASTAN
  wifi-verkossa surffaamiseen?

  Ostin tuon pre-paidin tänä syksynä, siis vuonna 2019.

  Jos annan sen nyt kulua loppuun, niin voinko silti käyttää WIFIä?

  Ajattelin korvata iPad minin ja tabletin Honor 8x:llä
  sen suuren näytön vuoksi.Siihen en saa kuitenkaan vaihdettua uutta korttia, kosk omenakännyssä on 6-numeroinen PIN.

  Siinä on myös enemmän muistia, päteekö vanha liittymäsopimus myös uudessa kännyssä?
 • Hei Johanna!

  WiFi-verkko ei kuluta liittymän saldoa, joten sitä voi käyttää kyllä ilman liittymääkin. Tässä on nyt luultavasti voinut käydä niin, että yhteys on jossakin vaiheessa katkennut tai ollut muuten heikko jonka takia laite on vaihtanut mobiilidatan puolelle. Tällöin menee välittömästi tuo päiväveloitus liittymältä mikäli dataa siirtyy.

  Tuo 6-numeroinen PIN-koodi on puhelimen oma lukituskoodi. SIM-kortin PIN-koodi on aina 4-numeroinen. Mikäli olet tuon unohtanut, niin kannattaa käydä katsomassa liittymän PUK-koodi Minun palvelustani. Sen jälkeen näppäiltyäsi PIN-koodin kolme kertaa väärin kysyy puhelin tuota PUK-koodia. Syötettyäsi PUK-koodin pääset määrittelemään uuden PIN-koodin kortille.

  Liittymä toimii toki samalla tavalla missä tahansa puhelimessa, joten sitä varten ei tarvitse tehdä mitään muutoksia.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Hei!

  Miksi noihin Super Prepaid liittymiin ei voi lisätä ominaisuutta että mobiilidata on ilmainen jollakin minimalisella kynnyksellä.

  Moni näistä onglemista selviäisi sillä.

  Ja jos mobiilidatan määrä olisi pieni, ei DNA:kaan kärsisi tästä taloudellisesti.
 • Ostin DNA Dataprepaidin. Ei mene nettiin. Valkoinen kortti, punainen valo palaa Vanha kortti myös 30 vrk yhteys nettiin, mutta 30 vrk kulunut... sininen valo palaa
 • Ilmeisesti sinulla se liittymä on jossakin mokkulassa? Ota PIN-koodikysely kortilta pois päältä.
 • Kysympä kerran vielä, kun Kaivopihan DNA:ssa ei osattu neuvoa...ihmettelivät vain, että kyllä se hänen puhelimessa toimii...siihen jäi asiakaspalvelu. Kysyin sitten neitokaiselta, miksi nyt ostamani Dataprepaid-kortti 30 vrk on valkoinen kortti eikä punainen niinkuin ennen...vastaus ammattitaitoinen...no, ne vaihtelevat korttien väriä silloin tällöin??? Korttia ei ainakaan mun modeemi tunnista. Punainen valo palaa. Vanha punainen kortti näyttää sinistä eli kortti ja modeemi ok. Tämä edellinen punainen kortti toimi ok. Kysyin vielä "herrasmiesvirkailijalta", että tässäkö tämä apu on. Hän sanoi lopuksi, että hän ei ainakaan tajua, mikä siinä on vikana? Juokse hakemaan Pasilan R-kioskista uusi.

  Asiakas (ex?)
 • Sama juttu täällä. Olen ladannut nyt 30 eurolla saldoa ja soittanut kaksi puhelua.

  Netti on pois päältä, varmiudeksi wifi on päällä ja myös yhteys siihen koko ajan.Olen käyttänyt sitä vain kotona.

  Mobiilidata siis ei ole missään vaiheessa ollut päällä.
  Miten se saldo kuluu kun puhelin makaa pöydällä itsekseen?

  Perheessämme, kahdella aikuisella on yhteensä viisi DNA:n mobiililaitetta sekä kolme läppäriä.

  Äänestämme jaloillamme, vaihtoon menee.
 • 3 soiton jälkeen DNA-asiakaspalveluun asia selvisi...

  Eli puhelin, tässä tapauksessa, Xiaomi Redmi9 siirtää pienen määrän dataa (kymmeniä kilobittejä) joka päivä matkapuhelinverkon ylitse, vaikka mobiilidata olisi kytkettynä pois päältä. Ullatus vai mitä 😀

  Jos pre-paid liittymää ei ole rekisteröity sinulle, niin joka päivä saldosta lähtee tuo 0.99e vaikka luulet mobiilidatan olleen kytkettynä pois päältä.

  Ratkaisuna on rekisteröidä pre-paid liittymä (onnistuu vain DNA-liikkeessä, kätevää vai mitä) omalle nimelle. Tämän jälkeen, jos et ota nettipakettia käyttöön, maksat vain toteutuneista puheluista ja tekstiviesteistä - DNA Super Prepaid littyymällä ainakin näin.
 • Joopa joo... samaan kerhoon tullaan. Yhtäkkiä saan viestin, että saldo loppu. Minnekään en ole soittanut, data pois päältä, mitään käytännössä tehnyt kuin pitänyt lenkillä mukana tällaisen super kevyen simppelin luurin kanssa, jos jotakin sattuisi tapahtumaan, kun tota isoa omaa luuria jaksa kiikuttaa mukana. Tää oli kyllä tässä, jos tää on tällaista. Mitään järkeä. 😃 Vaihtoon menee, en todellakaan maksa enää penniäkään DNA:n suuntaan. Ihan fuulausta.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.