Miksi maksuaikasopimuksen mukaista kuukausittaista maksua EI saa lyhentää suuremmissa erissä?

Ostin hiljattain DNA:lta uuden laitteen 24kk maksuaikasopimuksella. Nyt operaattori haluaa minun maksavan laitteeni sopimuksen mukaisissa tasaerissä sen sijaan, että sitä voisi lyhentää myös välillä suuremmissakin erissä pois alta. Loppulasku on mahdollista pyytää, mutta jokseenkin vähän turhauttaa tämä kahden vuoden maksuaika, kun sitä voisi lyhentää maksukyvyn puitteissa nopeamminkin.

Näin kuluttajan näkökulmasta olen usein uuden puhelimen hankinnan edessä, kun laite on kokonaisuudessaan maksettu. Näin kävi edellisen sopimuksen mukaan, jolloin lyhentelin puhelimen reiluun vuoteen kahden sijasta, rahatilanteen vaihdellessa. Nyt ei viitsi lähteä ostoksille kunnes kahden vuoden tasaisen maksuajan jälkeen laite on kokonaisuudessaan maksettu. Ensi kerralla täytynee selvittää millaisia sopimusehtoja muilla operaattoreilla on tarjota.

Kommentit

• Hei!

Nykyiset maksuaikasopimukset laskutetaan samalla laskulla liittymän kanssa eikä näistä sen vuoksi lähetetä enää erillisiä laskuja. Laitteiden maksaminen onnistuu kerralla loppuun tilaamalla loppulaskun asiakaspalvelusta mutta laitetta ei ole mahdollista maksaa nopeutetusti itse.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei.
    Siis miten menee?
    A) Täytyykö tilata loppulasku asiakaspalvelusta vai
    B) voiko maksaa jäljellä olevan summan laskun tiedoilla?

Ohessa 5.9.2018 vastaus DNA:lta.
    "Hei!
    Voit kyllä maksaa laitteen loppusumman milloin tahansa pois samoilla laskun tiedoilla. Jäljellä olevan summan näet suoraan laskulta.
    DNA Ilkka palveluneuvoja"

• Hei Esko!

Tuo riippuu minkälainen maksuaikasopimus on kyseessä. Asia voidaan tarkastaa kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Ostin helmikuussa 24 kk maksuajalla puhelimen. Olen maksanut sitä nopeutetusti eli 3 erää kerralla. Ei minulle ole kerrottu että näin ei voi tehdä. Onko rahani kirjaantunut oikein osamaksulle ja loppuuko maksut 8 kk jälkeen.
  • Hei Ilkka!

Mikäli kyseessä on vanhempi maksuaikasopimus, jonka kuukausierät veloitetaan omalla erillisellä laskullaan, on laitetta mahdollista maksaa pois suuremmissa kertaerissä. Jos taas kyseessä on uusi maksuaikasopimus, joka laskutetaan samalla laskulla muiden liittymä-, laite- ja lisäpalvelusopimusten kanssa, ei tämä ole mahdollista.

Tarvittaessa omasta sopimuksestasi saat lisätietoja asiakaspalvelustamme.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Voiko maksuaikasopimuksen saada, vaikka ei ole DNA:n liittymää?
    Heidi
  • Hei Heidi!

Maksuaikasopimusta varten ei tarvitse olla muita palveluita tai liittymiä DNA:lta joten onnistuu kyllä!