Siirry uusimpaan kommenttiin

Miksi maksuaikasopimuksen mukaista kuukausittaista maksua EI saa lyhentää suuremmissa erissä?

Ostin hiljattain DNA:lta uuden laitteen 24kk maksuaikasopimuksella. Nyt operaattori haluaa minun maksavan laitteeni sopimuksen mukaisissa tasaerissä sen sijaan, että sitä voisi lyhentää myös välillä suuremmissakin erissä pois alta. Loppulasku on mahdollista pyytää, mutta jokseenkin vähän turhauttaa tämä kahden vuoden maksuaika, kun sitä voisi lyhentää maksukyvyn puitteissa nopeamminkin.

Näin kuluttajan näkökulmasta olen usein uuden puhelimen hankinnan edessä, kun laite on kokonaisuudessaan maksettu. Näin kävi edellisen sopimuksen mukaan, jolloin lyhentelin puhelimen reiluun vuoteen kahden sijasta, rahatilanteen vaihdellessa. Nyt ei viitsi lähteä ostoksille kunnes kahden vuoden tasaisen maksuajan jälkeen laite on kokonaisuudessaan maksettu. Ensi kerralla täytynee selvittää millaisia sopimusehtoja muilla operaattoreilla on tarjota.

Kommentit

 • Hei!

  Nykyiset maksuaikasopimukset laskutetaan samalla laskulla liittymän kanssa eikä näistä sen vuoksi lähetetä enää erillisiä laskuja. Laitteiden maksaminen onnistuu kerralla loppuun tilaamalla loppulaskun asiakaspalvelusta mutta laitetta ei ole mahdollista maksaa nopeutetusti itse.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Hei.
  Siis miten menee?
  A) Täytyykö tilata loppulasku asiakaspalvelusta vai
  B) voiko maksaa jäljellä olevan summan laskun tiedoilla?

  Ohessa 5.9.2018 vastaus DNA:lta.
  "Hei!
  Voit kyllä maksaa laitteen loppusumman milloin tahansa pois samoilla laskun tiedoilla. Jäljellä olevan summan näet suoraan laskulta.
  DNA Ilkka palveluneuvoja"

 • Hei Esko!

  Tuo riippuu minkälainen maksuaikasopimus on kyseessä. Asia voidaan tarkastaa kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme.
  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Ostin helmikuussa 24 kk maksuajalla puhelimen. Olen maksanut sitä nopeutetusti eli 3 erää kerralla. Ei minulle ole kerrottu että näin ei voi tehdä. Onko rahani kirjaantunut oikein osamaksulle ja loppuuko maksut 8 kk jälkeen.
 • Hei Ilkka!

  Mikäli kyseessä on vanhempi maksuaikasopimus, jonka kuukausierät veloitetaan omalla erillisellä laskullaan, on laitetta mahdollista maksaa pois suuremmissa kertaerissä. Jos taas kyseessä on uusi maksuaikasopimus, joka laskutetaan samalla laskulla muiden liittymä-, laite- ja lisäpalvelusopimusten kanssa, ei tämä ole mahdollista.

  Tarvittaessa omasta sopimuksestasi saat lisätietoja asiakaspalvelustamme.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Voiko maksuaikasopimuksen saada, vaikka ei ole DNA:n liittymää?
  Heidi
 • Hei Heidi!

  Maksuaikasopimusta varten ei tarvitse olla muita palveluita tai liittymiä DNA:lta joten onnistuu kyllä!
  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Voiko laitteen ostaa osamaksulla niin että maksaa ostettaessa osan jo pois ja ottaa erät loppuosalla. Minulla ei olisi muuta laskutettavaa kuin uusi laite.
  Tuisku
 • Hei Tuisku!

  Maksuaikasopimuksella ostaessa laitteen osamaksua voi kyllä maksaa kerralla normaalia kuukausimaksua suuremman summan, mutta vasta kun olet saanut ensimmäisen laskun. Oston yhteydessä maksaminen ei ole siis mahdollista.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Hei! Ostin teiltä TV:n maksuaikasopimuksella. Minulla ei ole DNA:lta muita palveluita. Ymmärsinkö siis oikein yllä olevasta, että sitten kun olen saanut ensimmäisen laskun, voin halutessasi maksaa siitä ja myös tulevista kuukausittaisista lyhennyslaskuista minimilyhennystä enemmän ilman että joudun pyytämään loppulaskua?
  HeidiB
 • Hei HeidiB!

  Tuo on toki mahdollista, tässä tapauksessa ylimääräiset suoritukset kirjautuvat normaalisti liikasuorituksina ja hyvittävät tulevia erämaksuja. Eli jos ensimmäinen erä olisi 20 e ja maksatkin 60 e niin tästä 40 e kohdistuu liikasuorituksena, joka hyvittää siis seuraavat kaksi maksuerää jonka jälkeen saat vasta taas seuraavan maksuaikalaskun.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • voiko maksusopimuksen muuttaa 3 v sopimus
  1 v sopimukseksi
  timo raunio
 • Hei Timo!

  Maksuaikasopimuksen kestoa ei ole mahdollista muuttaa jälkikäteen.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Hei! Olen tilannut kolmen vuoden maksuaikasopimuksella tv:n teiltä. maksoin muutaman ensimmäisen laskun niin kuin laskuun oli kirjattu määrä. nyt kuitenkin maksoin uusimman laskuni, mutta tämän jälkeen laitoin vielä samoilla laskutustiedoilla koko television loppusumman maksuun. Tulevatko rahani teille nyt siis perille ja tarkoittaako tämä sitä että minulle tulee vielä vajaan kolmen vuoden ajan DNA:lta lasku televisiosta, mutta laskun summa on 0€?
  Mari
 • 0€ tarkoittaa vain, että laite on kokonaan maksettu ja ei tarvitse tehdä enää mitään.

  mie
 • Hei Mari!

  Mikäli sinulla on TV:n lisäksi myös muita palveluita esim. liittymä-, laite- ja lisäpalvelusopimuksia, niin tuo ylimääräinen suoritus ei kohdistu suoraan television maksuaikasopimuksella vaan kaikille näille. Mikäli haluaa maksaa laitteen kerralla pois, on hyvä aina tilata loppulasku niin summa kohdistuu varmasti oikealle sopimukselle.

  Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme niin voidaan vielä varmistaa tilanne. Tavoitat asiakaspalvelumme myös Oma DNA -sovelluksen chatin kautta. Lataa sovellus iOS-puhelimeen App Storesta tai Android-puhelimeen Google Play -kaupasta.
  DNA Ilkka palveluneuvoja

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.