Miksi saan saman tekstiviestin monta kertaa?

Kyseessä on toki ikävä ongelma varsinkin ulkomaanmatkalla, jos sama tekstiviesti tulee yötä myöten useampaan kertaan.

Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, eikä sinulta tai viestin lähettäjältä veloiteta ylimääräistä.

Ongelma johtuu siitä, että viestin lähettäjän operaattorin viestikeskus ei saa kuittausta, että viesti on mennyt perille. Viestiä lähetetään uudelleen kunnes kuittaus saapuu tai viesti vanhenee.

Ongelman korjaamiseksi tee seuraavat toimenpiteet:

• Sammuta puhelimesta virrat, irroita akku mikäli mahdollista ja poista SIM -kortti muutamaksi minuutiksi, useimmiten pelkkä uudelleenkäynnistys korjaa jo vian
  • Ulkomailla ollessasi, tee puhelimesta manuaalinen verkon/operaattorin valinta ja kokeile puhelimen listaamat verkot läpi
  • Kotimaassa ollessasi, kokeile SIM -korttia toisella laitteella

Mikäli ongelma ei näillä ohjeilla ratkea, tulee tekstiviestin lähettäjän olla yhteydessä omaan operaattoriinsa ja ilmoittamaan seuraavat tiedot:

• lähettäjän ja vastaanottajan numerot
  • tarkka aika (pvm + kellonaika) milloin viesti on lähetetty
  • lähettäjän sekä vastaanottajan käyttämät verkot

Lähes kaikissa tapauksissa ongelma kuitenkin johtuu päätelaitteesta johtuvasta ohjelmistovirheestä, jonka vuoksi päätelaite ei kuittaa viestikeskukselle viestiä toimitetuksi. Mikäli viesti poistetaan viestikeskukselta, on todennäköistä että sama vika uusiutuu myöhemmin.

Ongelmaan voi auttaa päätelaitteen päivittäminen tai tehdasasetusten palauttaminen. Laitteesta häviää tiedot palautuksen yhteydessä, joten otathan varmuuskopiot tiedoista.

Mikäli nämä eivät auta, on laite toimitettava huoltoon.

Kommentit

• Jag har samma problem här i Sverige med två nummer i Finland...vars sms ständigt upprepas nu på fjärde dagen.

Dessutom kommer texten "SMS ej skickat" och "Gick ej att sända medd"....trots att sms:et har gått iväg.

Har låtit batteriet vila....inget hjälper