Siirry uusimpaan kommenttiin

Milloin DVB-T signaalin jakelu loppuu Dnan kaapelissa?

Tuossa tiedotteessa https://www.dna.fi/fm-radio ei enää puhuta mitään DVB-T signaalin poistumisesta Dnan kaapelista ja radionkin osalta päivitetty niin että kaupalliset radiot poistuu kaapelijakelusta mutta Ylen kanavat pysyy edelleen jakelussa, liekö tuohon syynä Must-Carry säädös..
Mutta siis kiinnostaisi tietää onko jo DVB-T signaalin jakelu loppunut vai milloin se lopetetaan Dnan kaapeliverkossa? Voisiko joku Dnan edustaja vastata tähän?
Jari

Kommentit

 • DVB-T singnaalin jakelu DNA:n kaapeliverkossa on loppunut ajat sitten. Kyllä siitä aikanaan tiedotettiin.
  YLE:n kanavat siirtyvät toisille taajuuksille FM-aleella. YLE:n radiokanavista on yritetty poistaa Mast-Carry statusta, mutta YLE ei ole siihen suostunut (valtio valtiossa). Kiusa se on pienikin nkiusa.
  En sitten tiedä, mitä hyötyä tuosta on. YLE:n kanavien lähetysteho on huomattavan suuri kaupallisiin asemiin verrattuna, joten ne saa helposti kuulumaan sisäantennilla - kaikkia kaupallisia ei saa kuulumaan sisäantenniil (riippuen asunnon sijainnista).
  PW
 • Kyllä se Oulun dna verkosta löytyy 13 kanavaa dvb-t kanavaa
  Sami Rautio
 • DNA:n tiedotteessa sanottiin, että ne poistuvat vähitellen. Ilmeisesti sitä mukaan kun DNA verkkoaan uusii ja ottaa kätttöön uuden systeemin. Paikalliset erot!
  Meiltä ne Helsingissä poistuivat 3 vuotta sitten.

  PW
 • DNA:n viesti asiasta:
  FM-radiokanavat ja DVB-T-signaali poistetaan kaapeliverkosta vaiheittain ja alueittain. Poistamalla FM-radiokanavat ja DVB-T-signaali saadaan näiden käyttämät taajuudet myöhemmin laajakaistan käyttöön ja mahdollistetaan tätä kautta nopeammat laajakaistayhteydet.
  PW
 • Tuleeko ne radion FM-taajuudet ulos TV-liittimestä? En ole koskaan kokeillut. Eihän niitä muuten voi ottaa kaapelimodeemi käyttöön ilman rasioiden vaihtoa ja se taas on kallis operaatio.
  JV
 • Tulee ulos antennirasian R-liittimestä. TV-puolelta ne on disabloitu. Ei niitä modeemin kautta ole tarkoituskaan käyttää.
  Aika näyttää, miten uuden standardin käyttöönotto sujuu! Minulla onnistunee, kun antennirasia on multimediarasia https://www.laatuantenni.fi/fi/product/antennirasia-14-db-5-2150mhz-radio-tv-sat-ketjutettava/7541680 niitä ei vain taida olla tarjolla tähtiverkkoon :-(

  PW
 • Tuollaisen löysin: https://www.kotiantenni.fi/product/1071/triax-edm-1-multimediarasia?gad=1&gclid=EAIaIQobChMIo76h9Lf0_gIVlqmyCh1q7QhKEAQYASABEgJNX_D_BwE .
  Sen arvoista on vaikea kuvan perusteella sanoa mitään, mutta se saattaisi toimia tähtiverkossa. Pelkkä rasian vaihto ei ihmeitä maksa ja kuulunee DNA:n piikkiin tehtävältä työltä, jos uusi standari halutaan otettavan käyttöön.
  PW

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.