Milloin kuuluvuuskarttaa päivitetään?

Kävin Sallatunturilla ja siellä kyllä 4G+ näkyi puhelimessa ja muutenkin Lapissa kuuluvuudet paljonparemmat kuin mitä kuuluvuuskartta näyttää. Sallatunturilla muka ei 4G verkkoa ollenkaan.

Onko Yhteisverkon tultua jäänyt kuuluvuuskatta kokonaan päivittämättä?

Kommentit

 • Hei Sami!

  Kuuluvuuskarttaa päivitetään kyllä säännöllisesti. Toki verkon parannustöitä tehdään päivittäin ympäri Suomen, joten kuuluvuus voi olla joillakin alueilla esim. parempi mitä kuuluvuuskartta näyttää. Myös monet muutkin tekijät vaikuttavat todelliseen kuuluvuuteen tietyssä paikassa, aivan kuten on mahdollista että tietyillä hyvän kuuluvuuden alueilla voi olla esim.ympäristön aiheuttamia katvealueita.

  Välitetään kuitenkin tästä vielä tieto eteenpäin oikealle taholle ja varmistetaan samalla että kuuluvuuskartan tiedot ovat muutoinkin ajantasalla. Kiitoksia palautteesta!
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Heh heh.

  DNA:n kuuluvuuskartta on pelkkä vitsi , ainakin 4G:n osalta. Koko Etelä-Suomi on yhtä sinistä eikä se voi pitää paikkaansa , sillä katveita on ja paljon. Kartasta ei myöskään käy ilmi 4G:n eri nopeusluokat (siis CA) kuten kipailijoilla.
 • Vitsejähän kaikkien kuuluvuuskartat on. Muka 2G kuuluu jokapaikassa ja 3G:ssakin hyvin vähän katveita. Elisan kartta kaikista yli optimistisin. Olen kyllä törmännyt kohtiin, että kaikki näyttää kuuluvuutta ja kenelläkään oikeasti ei ole.

  Joo, ne taajuudet ehdottomasti takaisin karttoihin, nyt kun alkaa olemaan jo 700, 800, 1800, 2100MHz 4G käytössä niin olisi kiva tietää mitä verkkoa on odotettavissa. Aikoinaan ne oli ja oli jopa 3G:n puolellakin.

  Positiivisia nämä DNA:n kartan katveet, ollu kartassa sama katve jo parivuotta. Telian kartat taitaa olla realistisimmat, mutta yrittäkääpä löytää Elisan kartasta katvealue, jossa oikeasti olisi kuuluvuutta... Yleensä paljon ennen Elisan merkattua katvetta jo se kuuluvuus loppuu, ainakin omalla kokemuksella keski-suomesta ylöspäin.
 • milloinka tehdään lapinlahdelle parannustöitä??? enemmän signaali tolppia tarvitaan
  eetzu

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.