Missä mobiilimaksu toimii ja miten sitä käytetään?

Mobiilimaksu on otettu käyttöön joissakin TV-äänestyksissä, digitaalisten lehtien tilauksissa, Windows Phone ja Google Play -sovelluskaupoissa, autorekisterihakujen maksamisessa, netin myyntipalstojen ilmoitustilan maksamisessa sekä Helsingin ja Turun seutujen joukkoliikenteen matkalippusovelluksissa. Mobiilimaksun odotetaan yleistyvän vuoden 2016 aikana.

Mobiilimaksua ei tarvitse erikseen aktivoida, kuten ei tarvitse perinteisempiäkään operaattorien tarjoamia maksutapoja.

Pankkitunnusten tai luottokortin sijaan maksaja tunnistetaan suoraan mobiililaitteen SIM-kortin perusteella, eikä palvelun käyttö edellytä erillistä rekisteröitymistä tai kirjautumista. Kauppiaille Mobiilimaksu tarjoaa uuden, vaivattoman maksuvaihtoehdon verkko-ostoksille.
Kuluttaja tunnistaa Mobiilimaksun helposti Mobiilimaksu-ikonista, joka tästä eteenpäin on oltava käytössä kaikissa uusissa Mobiilimaksua hyödyntävissä palveluissa. Jo olemassa olevat palvelut siirtyvät uuteen yhtenäiseen ulkoasuun kevään 2016 kuluessa.

Kun käytössä on mobiili-internetillä varustettu liittymä, niin Mobiilimaksua voi käyttää aivan vastaavasti kuin voi ilman erillistä aktivointia soittaa puhelimella maksullisiin palvelunumeroihin tai käyttää maksullisia tekstiviestipalveluita. Mobiilimaksu ei toimi DNA:n liikkuva laajakaista -liittymissä.

Liittymänhaltija voi halutessaan vaivattomasti estää Mobiilimaksun käytön liittymästään ottamalla yhteyttä DNA:n asiakaspalveluun tai hoitamalla asian verkossa Minun palvelussa. Mobiilimaksuun vaikuttavat samat estot kuin SMS-viesteihin ja SMS-estoluokkia voi hallinnoida Minun palvelussani.

Takaisin alkuun.