Mistä kohtuuhintainen nettiradiovastaanotin?

Eli kun Dna kerran lopettaa radiokanavien jakamisen kaapeliverkossaan niin pitäisi löytää kohtuuhintainen nettiradiovastaanotin, mitkään älypuhelin, tabletti tai tietokoneviritykset EI kiinnosta vaan sellainen ihan oikea radio jonka voi liittää nettiin ja kuunnella myös kotimaisia radiokanavia sen kautta, siis netin kautta jaettuna! Onko vinkkejä radiovastaanottimeksi? Verkkokauppa.comissa olis mutta ne on aika hinnakkaita.

Kommentit

• Jos sinulla on äly-tv niin asenna sinne ohjelma millä kuunnella nettiradiota. Jos taas tv:si ei ole äly-tv, rajasit alotusviestissä kaikki järkevät vaihtoehdot pois.
    ebinwrz
  • Mun mielestä ne älypuhelin-tablet-tietokoneviritykset ei ole mitään järkeviä vaihtoehtoja, että sori vaan. Kaipaan siis ihan oikeaa radiovastaanotinta jossa on netti. Ja ei, en omista älytv:tä, ei sekään ole järkevää että tv:llä kuunnellaan radiota. :o
    Jari
  • Yleensä kotiteattereissa ja AV-vahvistimissa on nettiradiomahdollisuus. Ovat tosin kohtuullisen hintaisia.
    Tuskin DNA vielä muutamaan vuoteen poistaa FM-kanavia netistään.
    PW
  • Mulla esim vahvistimessa nettiradio, mutta käytännössä se on sovellus, joka tarvii TV:n että sitä voi käyttää, eli mikään perinteinen keksintö. Tässä pystyy suomesta kuitenkin kanavat hakemaan taajuudenmukaan, eli voisi käytönnössä onnistui laitteen näytöltäkin. En ole sellaista perinteistä versiota nähnyt, ilmoittele jos löydät jostain.
    JJJ
  • Sitten päästään taas asiaan joka on niin tätäpäivää. Ihmettelin kun ei TV:n tai vahvistimen nettiradiossa toimi Ylen kanavat, niin ne on poistettu tuosta TuneIn palvelusta, joita noi molemmat käyttää:

Seuraava vastaus on saatu nyt YLE:ltä 24.3.2020

Yle on päättänyt ottaa pois sisältönsä Tune In -palvelusta.

Poistopäätös perustuu Ylen kolmansien osapuolten strategiaan: Ylellä ja Tune In:illä ei ole sopimusta Ylen sisältöjen käyttämisestä TuneIn -palvelussa. Palvelun ilmaisversiossa esitetään mainoksia, mikä ei ole sallittua Ylen sisältöjen yhteydessä.

Asiakkaat, jotka ovat esim. kuunnelleet Ylen radiokanavien suoria striimejä Tune In-palvelun kautta, voivat edelleen kuunnella Ylen radiokanavia Yle Areenasta.

JJJ
  • Entäpä jos dna kaapeli-tv-verkkoon liitettyihin taloyhtiöihin asennetaan erilliset antennit fm-radiovastaanottoa varten?  Mistä ajatus että, jatkossa vain nettiradio mahdollinen?
    Moltogusto
  • Ei samalla taajuusaluella voida välittää kahta eri ohjelmistoa. Kumpikaan ei toimi.
    Sama kun maantiellä puretaisiin ruuhkaa, vaatimalla, että autot ajavat päällekkäin.
    PW
  • Ostin saksalaisesta verkkokaupasta Auna merkkisen wlan internetradion (120e) ja olen tyytyväinen hinta-laatu suhteeseen:

https://www.electronic-star.fi/HiFi-TV/Radiot-radioheraetyskellot/WLAN-internetradiot/Connect-120-internetradio-mediasoitin-bluetooth-WLAN-DAB-DAB-FM-USB-paehkinae.html?utm_source=vertaa&utm_medium=psm&utm_term=10029867&utm_campaign=HiFi%20&%20TV

Vaatii ainakin ohjekirjan lukemista, miten internetin radiot saadaan kuuluviin ja wlan yhteyden kotona.
    Hyvä ääni ja viimeistellyn oloinen tuote.
    Toimii myös tavallisena FM-radiona antennilla.
    PVa
  • PVa, toimiiko tuossa myös suomalaiset nettiradiokanavat? Onko sellasta mallia jossa olisi myös ethernet-liitin eli langallinen nettiyhteys, minä en mielelläni wlania valjastaisi käyttöön sen turvallisuusongelmien takia ja muutenkin tuota radioaalto-saastetta on ihan liikaakin kun kännykkäkin on pakko olla olemassa.
    Jari
  • @Jari, kun menet sivustolla taaksepäin, löytyy aika runsas valikoima myös langallisen verkkoyhteyden tarjoavia nettiradioita. Siis:
    https://www.electronic-star.fi/HiFi-TV/Radiot-radioheraetyskellot/WLAN-internetradiot/
    A-P
  • A-P, kiitos tiedosta, löytyi kun laitoin hakusanoiksi "internetradio lan", pitää laittaa tilaukseen joku noista.
    Jari
  • Harmillinen juttu jos paikallinen kiinteistöantenni ei onnistu olisi kyllä paras. Nettiradio ei ole sama asia kuitenkaan. Nyt joudutte ostamaan kalliita radioita yksipuolisen päätöksen takia. Eikä vielä ole konkreettista tiedotetta asiasta joka jaetaan kaikille asukkaille ja kiinteistön edustajille.Älkää menkö asioiden edelle.

Voisiko pw taloyhtiönsä hallituksen edustajana olla yhteyshenkilönä dna:hanpäin jotta laadukkain radiotarjonta saataisiin vaikka sen kahtiajaon kautta jos tekniikka ei muuten mahdollista?
    diggarikanavaoliparas
  • En ole enää taloyhtiön hallituksessa.
    Eipä taida Suomessa olla sellaista paikkaa, jossa FM-sisäantenni ei toimisi kohtuullisesti. Kiinteistöissä on riittänyt pelkkä ULA-dipoli.
    Nykyisissä vastaanottimissa ei valitettavasti enää ole signaalivoimakkuusmittaria.
    Ainoa ongelma on jotkut uudet kiinteistöt (tietääkseni mm. Konala Helsingissä), joissa ikkunamateriaali ei läpäise radiosignaalia eikä kännykkä niissä toimi.
    DNA tuskin suostuu keskustelemaan ulkopuolisen kanssa.

Tuon asian kanssa ei kannata mennä asioiden edelle.
    PW
  • PW, meillä 2001 rakennettu talo Helsingissä Malmilla ja radion sisätilakuuluvuus on todella huono, rakenteet estää kuuluvuuden ja käytännössä pitäisi radion sijaita joko parvekkeella tai ainakin ikkunan välittömässä läheisyydessä jotta jotain kuuluisi. Niin että on niitä huonoja kuuluvuuksia vanhemmissakin taloissa.

"DNA tuskin suostuu keskustelemaan ulkopuolisen kanssa."

Nyt olen pihalla mitä tuolla tarkoitit?
    Jari
  • "Tuon asian kanssa ei kannata mennä asioiden edelle.     "

Dnan nykytoimet tuntien kannattaa olla ajoissa liikenteessä, Dna voi kaikessa hiljaisuudessa milloin vaan, ihan yhtäkkiä ja mitään ilmoittamatta, lopettaa palveluitaan ja niin se myös lopettaakin.

Itselleni oli hämmästys ja suru kun lopettivat salaa -K- toimitusraportit tekstareissa, tuossa siis kyse siitä että aiemmin se toimi Dnalla mutta ei enää nykyään.

Ja mitä tuo -K- sitten tarkoittaa, no se tarkoittaa sitä että lisäämällä tekstarin alkuun -K- niin saa toimitusraportin tekstarina. Itselläni on sellanen luuri jossa tuollaista on pakko käyttää koska muuten ilman sitä se toimitusraportti jäisi näkemättä kun se vaan äkkiä vilahtaa luurin näytöllä ja häipyy samantien eikä jää mitään jälkiä että onko viesti mennyt perille saakka!
    https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/tekstarien-toimitusraportit-k-/

Risuja siitä Dnalle, sama kuin sekin että lopettivat sähköpostin uusmyynnin uusille laajakaista-asiakkaille, ja myös siitä että news-serveri on lopetettu! Ja nyt uhkana on FM-radiokanavien loppuminen.
    En muuten tiedä onko se edes laillista koska esim. Ylen kanavien on toimittava ja kuuluttava kaikkialla mm. sen takia että vaara- ja hätätiedotteet ym. kriisitiedotteet on saatava kaikkien kuuluville!

No, onpahan tuossa onneksi Elisan kuitu lähellä ja putket valmiina ikkunan alla joten kaapeli-tv-operaattorin vaihto ei ole niin suuritöinen ja kallis.
    Teliankin kuitu lienee lähellä koska tuossa on joku vanha Soneran nimellä oleva "kaivo" tuossa ihan lähellä.

Jari
  • Jari, sain kyllä helposti kaikki muut suomalaiset kanavat, mutta en ylen kanavia, mikäli muistan oikein.
    Varmaan nekin saisi etsimällä?
    Tähan radioon saa myös esim. android tabletille sovelluksen, josta radiota voi säätää ja etsiä nettikanavia.
    Tämä homma toimii, vaikka ei olisi täysin rutinoitunut tietotekniikan käyttäjä.

Meillä ei uudessa asunnosssa toiminut kunnolla Tivoli Audio omalla antennillaan ja johtuu varmaan selektiivi-ikkunoista.
    Edelisessä asunnossa toimi. Tämä oli yksi syy nettiradion hankkimiseen.

PVa
  • Menee Yle varmaan tuohon samaan juttuun, josta kirjoittelin aikaisemmin.

Sehän se nykyään on kun näitä laitteita ostaa, voi tuki loppua 1kk päästä ostosta ja ei toimikkaan enää se mitä varten itselle sen hankki. Suomesta ostettuna ehkä voi saada jotain suojaa asialle palautusoikeuden muodossa, mutta sitten laitteitakin on vähemmän ja saa maksaa extraa.
    JJJ
  • PW tietosi ovat hieman puutteelliset. On kaapeli-tv-verkkoja joissa radiokanavat välitetään samoilla taajuuksilla kuin antennivastaanotossakin esim. Järviradion kaapeli-tv. DNA:lla on vain erilainen järjestelmä. Edeltäjä HTV vastasi myös nykyisen elisan kaapeli-tv:n ohjelmansiirrosta joten ilmeisesti sieltä jäänyt samanlainen järjestelmä radiopuolelle. Tiedä sitten kumpi dna tai elisa aktiivisemmin lisänyt uusia kanavia jakeluun radiopuolelle
    ainakin Järviradio kuuluu elisan Helsingin verkossa mutta ei dna:n verkossa.

On ollut myös kohteita joissa on ollut vastaanotto antenni/kaapeli sitä en tiedä miksi siellä oli mahdollisuus vastaanottaa lähetykset myös kiinteistön oman antennin kautta kaapeli-tv:n lisäksi. Sellainenkin antenni toteutus tullut todettua.

PW harmi jos et ole enää pj olisit voinut vedota siihen, että on senioritalo tai asukkaat on seniori ikäisiä jotka haluavat vain että, on rauhallista ja mahdollisuutta kuunnella fm-radiota. Tietysti jos taloyhtiö siirtyisi antennivastaanottoon tehtäväksi jäisi kuvanlaadun tarkkailu ja kohinanmäärän kaapelissa seuranta.

Eikö news-serveri ole katoavaa kansanperinnettä ainakin suomenkielisten fidonet/sfnet osalta kun pelkkää spämmiä aiemmin vilkkaan keskustelun asemesta.Ulkomaiset ryhmät saattavat olla ainakin vähän vilkkaampia.
    AJ
  • Pva: Minullakin on ollut Tivoli Audio toimii parhaiten taloantenniin liitettynä.
    patu
  • AJ:  Jos kaapeliyhtiö lähettää kaapelissa kanavat samoilla taajuuksilla kuin eetterin kanavat, niin se toimii väärin. Se aiheutta häiriöitä vastaanottoon. Siksi kanvat tulisi vaihtaa kanaville, jotka eivät aiheuta häiriötä vastaanottoon eetterivastaanoton kanssa.
    Sama tilanne oli aikoinaan analogisen TV:n aikana, jolloin kanavat tuli vaihtaa, jotta eetterisignaali ei aiheuttaisi häiriöitä.
    PW
  • PW kirjoitti: "Jos kaapeliyhtiö lähettää kaapelissa kanavat samoilla taajuuksilla kuin eetterin kanavat, niin se toimii väärin."

Telia ainakin toimii juuri noin eli lähettää kaapelissa radiokanavat samoilla taajuuksilla kuin eetterin kanavat, paitsi jos onkin niin että Telia ei itse lähetä niitä vaan taloyhtiöt vastaanottaa ne omilla antenneillaan. Tietolähde on Telian sivut.

https://www.telia.fi/asiakastuki/tv-ja-viihde/telia-kaapeli-tv/radiokanavat-kaapelitv

"Pääkaupunkiseudun kaapeli-tv-verkossa välitetään kaikki Ylen radiokanavat sekä kaikki paikkakunnalla kuuluvat kaupalliset radiokanavat alkuperäisillä taajuuksillaan. Kuuluvuus riippuu asemien paikallisesta voimakkuudesta."

Jari
  • DNA vaihtaa kanavat.
    Kyllä Telian linkissä väitetään "välitetään kaapeli-tv-verkossa".
    Ongelmia tulee ehkä vastaanottimissa, joihin on liitetty sekä FM-antennikaapeli ja siinä on myös kiinteä piiska-antenni, jota ei voi kytkeä irti.
    Kaksoissuojattu liitäntäkaapeli ei vastaanota eetterin lähetteitä.
    PW
  • Pääkaupunkiseudulla Telia on uusi toimija. Ensimmäinen sen kaapeliverkko tuli Hartwall Areenalle ja vasta 2000-luvulla se on alkanut tarjoamaan kaapeliverkkoyhtyksiä myös asuinkiinteistöihin.
    Käytäntö FM-taajuuksien tarjonnassa on näköjään muuttunut vuosien varrella, joten myönnän tietoni vanhentueen.
    PW
  • Patu,

Joo,meidän "pääradio" eli viritinvahvistin on liitetty DNA:n kaapeliin ja kuuluu loistavasti.
    Tässä haetaan radion siirrettävyyttä ja sitä jos DNA lopettaa FM taajuudet kaapelissa, kuten uhkaa tehdä.
    Meidänkin uudessa taloyhtiössä on luotettu siihen, että DNA tuo FM kanavat rasioihin ja omaa taloyhtin yhteistä ulkoantennia ei siksi ole.

Wlan nettiradion voi viedä vaikka ulos terassille kesällä ja sitten voisi laittaa myös kiinteän LAN nettiradion vaihtoehtona FM-taajuuksille.

Onhan niitä sitten vaihtoehtoja hankkia pelkkä langaton kaiutin ja soittaa radiota älylaitteesta, mutta sitten ollaan taas akkujen varassa.
    PVa
  • PVa, kuuluuko noilla nettiradioilla myös Sanoman/Nelonen Median nettiradiot kuten Loop ja Hitmix? Itse sain kokeilla eräällä radiolla ja ei ollut edes listoilla Loopia ja Hitmixiä.

Ylen kanavat on mutta ilmoittaa englanniksi ettei kanava ole kuultavissa minun kotimaassani vaikka olen Suomessa, jotenkin se kai luulee minun olevan ulkomailla joten siitä varmasti johtuu ettei sinunkaan radiossasi Ylen kanavat kuulu.

Mutta kaupalliset suomalaiset, Nelonen Median kanavia lukuunottamatta, kuuluu kyllä. Tai tuohan ei varsinaisesti ole edes nettiradio vaan tv-digiboksi jossa on nettiradio-ominaisuus.
    Jari
  • Nimenomaan tuo kuulutus kuuluu ylen kanavilta, kun ne on poistettu Ylen toimesta ja nyt ei löydykkään enää koko kanavia jos uudelleen virittää. Mutta jos ne on siellä tallennettu aikaisemmin, niin pyörii tuo nauha, että ne ei ole saatavillä "paikassasi" (No ei ne ole missään paikassa).

Näissä kaikissa laitteissa ei taida oikein selvitä kuka on tuo palveluntarjoaja,. TuneIn palvelussa niitä ei ainakaan ole ja tämä on useisiin vahvistimiin integroitu. Ainakin Sonyssa esim.

Ei löydy tuolta Tunein palvelusta myöskään Looppia tai Hitmixiä.Eli tuo Digiboxi käyttänee juuri tuota Tuneiniä (Ehkä, ellei puutu kaikista palveluista sitten esim.).
    JJJ
  • Pelkkä kanavahaku ei poista digiboxista radiokanavia. Ne poistuvat, kun boxin laittaa tehdasasetuksille ja hakee kanavat uudestaan.
    Enää boxin kautta ei voi vastaanottaa ensimmäistäkään radiokanavaa.
    PW
  • On näissä rajoitteita ainakin toistaiseksi mitä suomalaisia kanavia saa kuuluviin.
    Loopia ja suomalaista Hitmixiä en löytänyt, samalla nimellä löytyi ulkomaisia Hitmixejä useitakin.
    Itse sain muistiin kaikki ne peruskanavat joita kuuntelen paitsi Yleä.
    Katsoin juuri niin ulkomaisia kanavia siihen saa pilvin pimein.
    PVa
  • TV:seen löytyi tollanen appi kun "Radioline", sillä kuuluu Ylet ja Loop löytyi kanssa, että on ne saatavilla nettiradioonkin.

Pitäisi siis olla tarkkana millä "pohjilla" tuollainen irtonainen nettiradiolaite toimii, että saa kotimaisia kanavia, niin halutessaan (Jos selviää edes mistään). Mikään ei sitä tosin takaa että ne toimii vielä parin kuukauden päästäkin.

PW: kyse oli digiboxin nettiradiosta (jossain laitteessa), se varmaan virittää kanavat erilailla, kun sen boxin viritin kaapelista tekee...
    JJJ
  • PW, en puhunut mistään DVB-C/T tekniikalla lähetetystä radiosta vaan ihan nettiradiosta, siitähän tässä ketjussa on kyse!!
    Tuohan on jo pitkään ollut noin ettei kaapeli-DVB:ssa ja antenni-DVB:ssä ole lähetetty radiokanavia, ne loppui jo vuosia sitten (mikä on sinänsä harmi).

Ja se digiboksi on tällainen:
    https://www.satshop.fi/ab-cryptobox-752hd-combo.html

Tuossa siis nettiradio-ominaisuus.
    Jari
  • JJJ, mulla ei ole älytelkkaria joten nuo sovellukset jää laittamatta.
    Tulevaisuudesta en sitten tiedä, mutta telkkarin "vika" on se ettei siitä pysty tallentamaan esim. musiikkia vaikkapa cd-levylle koska liitännät on televisioissa nykyisin yksisuuntaisia. Niin ollen mitään tallennuslaitetta ei pysty siihen kytkemään.

PVa, eli kun Ylen kanavia, Loopia ja kotimaista Hitmixiä ei kerran noihin Aunan nettiradioihin löydy, pitänee siirtyä käyttämään tuota Satshopin AB Cryptobox-digiboksia koska se on paljon halvempi kuin nuo pelkät nettiradiolaitteet.
    Jari
  • Lisäys: tai sitten kyhätä Raspberry Pi-minitietokoneesta nettiradiosoitin, ohjeita siihenkin löytyy netistä.
    Jari
  • Joo, meinasin lähinnä, että ne lähetykset kyllä löytyy nettiradioista, jos vaan on sellainen palvelu joka niitä tukee.

Tunein kautta kuuntelin kauan 2010-2017, kun oli kahdessa aikaisemmassa taloissa ongelmia radion kuuluvuudessa, mutta nykyisessä kodissa laitoin FM-antennin ja vahvistimen, niin täällä toimii ja ei ole enää ajankohtaista itselle.
    Nyt tuo Tunein on sitten ottanut takapakkia ja enää ei kaikki kuulukkaan sillä.
    JJJ
  • Jari: Olet väärässä tuossa kun kirjoitit, että Telia kaapeli-tv-verkko talouksissa radiokanavat vastaanotettaisiin taloyhtiön omilla antenneilla. Eräistä Telia kaapelitelevisio-verkkoon kytketyistäkin kiinteistöistä antenniasentajat kävivät poistamassa taloyhtiön katolla sijainneet tv ja radio sekä satelliittiantennit joten kyllä jokaisella alueella kuuluvat radiokanavat vastaanotetaan operaattorin omilla antenneilla samalla tavalla kuin elisalla ja dna:lla välitettäväksi kaapeli-tv:n asiakkaille. Ehkä paras valinta olisi tällä hetkellä Telia jos haluaa laajimman fm-radiokanava tarjonnan niin pitkilläaikaisilla ja lyhytaikaisilla luvilla lähettävät radioasemat.

Vastaava järjestelmä olisi mahdollista myös elisalle sekä dna:lle.
    Mylläri
  • Mylläri, en minä ole väittänyt varmaksi, pohdin vain eri vaihtoehtoja Telian kohdalla. Jos tuo on totta mitä sanoit, on huono systeemi jakaa samoilla taajuuksilla mitä eetterissä, kyllä muut operaattorit on hoksanneet että samoilla taajuuksilla jakamisesta seuraa ongelmia ja siksi vaihtavat taajuudet toisiin.
    Jari
  • Muuten hyvä kommentti. Mutta ei ihan oikein. Kanavat kuuluu erittäin hyvällä äänenlaadulla. Se on vain toteutus on erilainen. Esimerkiksi DNA:lla on kanavakohtaiset vahvistimet kun taas jossain toisella esimerkiksi Telialla erilainen toteutus.

Olen kuunnellut radio-ohjelmia telia KTV verkkoon kytketyssä kiinteistöisssä eikä ole minkäänlaisia ongelmia mitä yrität väittää.
    Telia on suurin mutta on alueellisia operaattoreita joilla vastaavanlainen systeemi.

Oletko jossain käynyt aikuisten oikeasti paikan päällä toteamassa ongelmia joita väität olevan? Vai onko mutua tai pääteltyä?

Mylläri
  • Edellinen vastaus nimimerkille Jari kuin myös seur. lisäys:

Jos sillä paikkakunnalla on vaihtoehtona Telia niin jos olet taloyhtiön puheenjohtaja niin ehdota hallitukselle että, tehdäämpä vaihto paremman fm-radiokanava tarjonnan nimissä. Suosittelen.

Mylläri
  • Mylläri: Telia lähettää FM-kanavia samoilla taajuuksilla vain Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen alueilla. Oletko kuunnellut Telian FM-kanavia näillä alueilla?
    Lähetysaseman lähialueet ovat aina ongelmallisia.
    Muutos tapahtunee ensi keväällä, kun DNA on ottanut myyntiin valmiiksi pilaamansa modeemin nopeita yhteyksiä varten - vanhemmalla WiFI-tekniikalla.
    PW
  • PW

Ei ainoastaan pääkaupunkiseudulla vaan myös alueilla Joensuu, Liperi/Ylämylly, Jyväskylä, Kotka, Lahti,Levi,Lohja,Oulu ja monella muulla alueella. Ja olen kuunnellut. Ei ole ongelmia. Vastaavalla systeemillä on toteutettu erilaisia kaapeliverkkoja. Toteutukset vain vaihtelee dna:lla on kanavakohtaiset vahvistimet kuten oli HTV:lläkin. Mutta heillä olisi ollut mahdollisuus toteuttaa järjestelmä toisinkin. Toisaalta nyt ne lopettaa koko palvelun. Jonka jälkeen jää enää kaksi täydenpalvelun isompaa valtakunnallista operaattoria Elisa ja Telia.

Olisi paras myös muille operaattoreille etenkin asiakkaiden kannalta jotka kuuntelevat mielellään radiokanavia.
    Mylläri
  • Mylläri, Teliaa en mielelläni ehdottais, Elisan kuitu sitäpaitsi kulkee tuossa ihan lähellä. Enkä ole hallituksen puheenjohtaja mutta täytyy isännöitsijälle purnata että eikö vois vaihtaa Elisaan kun Dna lopetti radiokanavat kaapelistaan.
    Jari
  • Elisa on toinen mutta siinä häviää radiokanavissa. Tietysti vertailua on mahdollista tehdä televisiokanavissa. Hieman eri toisistaan poikkeavaa tarjontaa. Harmi juttu toi dna niiden verkkoon on liitetty tosi monia talouksia.
    Mylläri
  • Kun FM-kanavat välitetään sellaisinaan kaapeliverkkoon, menetetään mahdollisuus säätä kanavien tasot samalle tasolle muiden kanssa, joten operaattorin vastaanottopaikan sijainti lähetysasemaan vaikuttaa tasoon. YLE:n kanavat toistunevat turhan voimakkaina muihin verrattuna.
    PW
  • pw piulintaa
    Tuo ei pidä paikkaansa. Tuollaistakaan ongelmaa ei ole ollut vaan kanavien äänentasot on samalla tasolla. Kun tuningia pyörittää.
    Sellainen järjestelmä joka käytössä esimerkiksi Telialla on vain parempi kuin mitä DNA käyttää. Tunnustetaan tämä faktana.

Ymmärtäähän tuon turhautumisen kun taloyhtiön kanavavastaavan titteli ja rooli jäi pois. Ei pääse enää kiipeämään katolle ja ylläpitämään laitteistoa. Vaan enää jäljellä on kanavien virittely sekä kuvanlaadun ja kohinan määrän valvonta. Ehkä tämä voisi olla jälleen mahdollista jos siirtymä kaapelista takaisin antenniin tapahtuisi. Etkös jossain todennut että, Saksa on parempi maa siellä on enemmän kanavia.

Mursu
  • Jos olette taloyhtiön hallituksesta ja tiedossa on että, dna välittää jatkossa ainoastaan tv-kanavia ja palvelee internet-operaattorina. Niin paremman radiotarjonnan kannalta kannattaisi valita elisa tai telia kaapeli-tv operaattoriksi. Myös alueellisten kaapeli-tv operaattoreiden verkot kannattaa kartoittaa ja liittymisen mahdollisuus sellaisiin jos sellainen on alueella tarjolla.
    Matti