Mistä tietää käyttääkö modeemi CA:ta?

Mistä tiedän käyttääkö huawei b715 modeemini CA:ta? Vai onko se nyt LTE-A?

Kommentit

• Eli näkeekö mistään onko tämä päällä ja käyttääkö tämä kahta 4g kaistaa, ja mitä kaistoja jos mahdollista.
    juuden
  • Etusivulla näkyy merkintä 4G+ , kun CA on päällä. CA on vain dynaaminen tila , jonka modeemi aktivoi automaattisesti tarvittaessa ja kun se tukiaseman puolesta on saatavilla. Lisäksi CA on päällä vain DL-suunnassa.

Käytettäviä taajuuksia ei oikein näy modeemista , mutta asetuksista voi valita erilaisia taajuuskombinaatioita. Toki ne ovat vain suosituksia tukiasemalle eikä mitään lukituksia. Viimekädessä tukiasema kuitenkin päättää mitä taajuuksia käytetään
    Veikko
  • Kiitos veikolle vastauksesta!
    juuden
  • Jep, ja vaikka esim. Cellmapperin tai oman tutkimuksen mukaan tukiasema lähettäisi vaikka 800+1800+2100MHz taajuuksilla, niin välttämättä noita kaikkia ei saa CA:han. Erityisesti maaseudun tukiasemilla ei ole kuin 2CA käytössä, en tiedä onko niin vanhaa rautaa muuten tukarissa vai eikö siirtotieyhteys kestäisi. Tuolloin kannattaa valita B3+B7, eli 1800+2600MHz, koska silloin on levein mahdollinen taajuuskaista käytössä.
    Purnipsi
  • Miksi minun ethernet yhteys tietokoneeseen on niin hidas maksoin modeemista paljon (modeemi huawei b715)
    Valtteri uosukainen
  • Vaikea sanoa ilman tarkempia tietoja, Valtteri. Mitäs laite kertoo hallintasivulla 4G LTE -verkon tilasta. Mene hallintaan, Lisäasetukset, ja automaattisesti avautuu Laitteen Tila.

Mitä kentät:
    RSRP, RSRQ, SINR ja Kaista kertovat?

Noista nähdään verkon sen hetken signaalin voimakkuus ja laatu.
    Purnipsi