Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Mitä hyötyä mobiilivarmenteesta on?

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppokäyttöinen keino sähköiseen tunnistautumiseen ja allekirjoituksiin mm. viranomaisten ja eri yritysten tarjoamissa palveluissa. Käyttökohteiden ja mobiilivarmennetta käyttävien palveluntarjoajien määrä kasvaa jatkuvasti.

Takaisin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kommentit

 • Hei!

  Kysymys: toimiiko mobiilivarmenne Virossa paikallisissa palveluissa, joihin voi kirjautua mobiilivarmenteella. Esim. Maanteeamet (paikallinen Trafi).


 • Hei Pepe!

  Mobiilivarmenne toimii minkä tahansa palveluntarjoajan tai yrityksen tunnistautumistapana, joka on tehnyt sopimuksen DNA:n kanssa kyseisestä palvelusta.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Vastauksesi ei vastannut kysymykseen,  toimiiko se Virolaisten palveluntarjoajien kanssa (esim. Maanteeamet). Voit tietengin myös sanoa, että et tiedä.
 • Mobiilivarmenne toimii yli tuhannessa palvelussa. Käytännössä ainakin kaikki kotimaiset julkishallinnon palvelut tukevat Mobiilivarmennetta. Rajat ylittävä tunnistaminen on kyllä tulossa ja tulevaisuudessa varmenteella voi siis tunnistautua myös kansainvälisiin palveluihin, joissa käytetään Mobile Connect –tunnistautumista. Toistaiseksi tämä ei ole siis yksittäisiä kokeiluja lukuunottomatta mahdollista. Palvelun laajentumisesta tullaan varmasti tiedottamaan erikseen.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Hankin juuri mobiilivarmentimen niin tuli teksti. Varmenteen voimassaolo päättyy 21.1.2018.  Pitääkö taas viikonpäästä hankkia uusi varmenne?????

 • Hei!

  Missä kohtaa tuo voimassaolo kerrottiin? Mobiilivarmenne on kyllä käytössä niin pitkään kunnes itse irtisanot sen.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Kun olin tunnustautunut varmentimeen niin siinä vasemmallapuolella luki.
 • Olisithan asiasta yhteydessä asiakaspalveluumme niin voimme tarkastaa vielä mobiilivarmenteesi tilauksen, kiitos!
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.