Mitä tarkoittaa ethernet paikka A tai P huoneistossa?

Meidän taloon tulee DNA Welho laajakaista ja mietin, mitä tarkottaa ethernet pistokkeen yläpuolella lukevat A ja P kirjaimet? Paikkoja siis 2 ethernet kaapelille ja noilla kirjauksilla varustettu.
Antton F Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Antton!

Tarkennatko hieman missä siis nämä merkinnät ovat? Jos merkinnät ovat sähkökaapissa niin näitä eri merkintöjä on yhtä monia kuin sähkökaappejakin.

Sähkökaappiin voi esim. tulla kaksi nousua ja nousut on voitu merkitä esim. numeroilla tai kirjaimilla. Tuo tekee mahdolliseksi kahden eri operaattorin yhteyden asuntoon omista nousuistaan.

Noususta yhteys jatketaan lyhyellä ethernet kaapelilla (ristikytkentä) sähkökaapin sisällä johonkin huoneiston seinässä olevista rasioista. Tuon jälkeen voit ottaa seinästä yhteyden reitittimellä ja jakaa yhteyden langattomasti tai piuhalla usealle laitteelle.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Jokaisessa huoneessa on seinässä kaksi paikkaa ethernet-kaapelille, numeroitu asunnon numero X.1 X.2 ja X.3, tämän merkinnän kyllä ymmärrän. Sen lisäksi Ethernet-paikka siis ihan seinässä, josta yhteys otetaan on merkitty jokaisessa huoneessa ja paikassa samalla tavalla, vasemmanpuoleinen on P ja oikeanpuoleinen A. Ei varmaan mitään käytännön merkitystä siis jos tulkitsen vastaustasi oikein.
    Antton F
  • Jos tuo P ja A ovat seinärasiassa niin tällä ei tosiaan ole vaikutusta, näitä eri merkintöjä on lukuisia. Seinärasiassa voi olla yksi tai kaksi paikkaa ethernetille, molemmat näistä toimivat normaalisti.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Meksinnät tarkoittavat A = ATK ja P = puhelin. Nettiyhteyden ethernet-kaapeli kannattaa laittaa siihen ATK-paikkaan. Jos siihen liittää lankapuhelimen, se saattaa hieman rikkoa liitäntää, jolloin ATK-yhteys ei siinä välttämättä enää toimi.
    Rasian kytkentäkin voi olla sellainen, että P-liitäntä ei toimi ATK:lla.