Mitä tietoja tuollainen Huawei mokkula lähettää Huaweille?

Moro!

Minulla on tuollainen Huawein Kotimokkula, jonka sain DNA:lta. Uutisissa on viime aikoina ollut joitain huolenaiheita Huaweista, joten olisiko mitään tietoa minkälaista dataa tuo mokkula lähettelee sille Huaweille? Katselin DNA:n tietosuojakäytännön läpi ja sieltä ei löytynyt mitään. Olisiko Huaweilla joku oma vai mitä minun kannattaisi tehdä?

Kommentit

• Hei!

Mitään mahdollisia turvallisuusongelmia ei eri maiden operaattoreilla ole tietojemme mukaan ilmennyt Huawein laitteilla. Huawei on suuri kansainvälinen toimija, ja lähes kaikki Euroopan suuret verkko-operaattorit ovat sen kanssa jollain tavalla yhteistyössä.

Seuraamme aktiivisesti toimialalla käytävää yleistä keskustelua. Noudatamme ilman muuta viranomaisten ohjeita, mikäli heille tulee tähän liittyen jotain muutostoiveita. Niitä ei ​tällä hetkellä ole, eikä asiasta ole siis tarpeen huolestua.

DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Hei, kiitokset vastauksesta!

Löysin tässä nämä seuraavat tietosuojalausekkeet Mokkulan kirjautumissivulta:

https://consumer.huawei.com/en/legal/privacy-policy/worldwide/

Onkohan nämä siis Huawein tietosuojakäytännöt? Osaisitko vastata?

• Heips kirjoittamasi huawei ym mokkula koski kaikkia helppo käytää mutta kun ne hakkerityperykset päätivät olla ite päivittäjiäkin ja todellakin dna firman kautta tunkeutui ihmisten mokkuloihin sillä samalla tuki ip numerolla jolla itse pääset asetuksiin, ei oo auttanut salasanan vaihdot sillä näkevät nekin koneelta, alkoivat muka palveleen telia asiakkaitakin joilla tuo huawei nyt tunkeneet päivytystä elisa joka muutettu että mokkula luulee olevansa dvd-cd levykeasema eikä oo auttanut nollaukset eikä mitkään, tämä täyttä totta eka kerran 2003 siitä eteenpäin tunkevat samoin, alkoi Oulusta rautatienviereinen ex postitalo johonka pirattihakkeri firmat kerääntyi nimellä Dna, kampaamo, pankki.. nytkin aloittivat 2019 ja viimeviikolla levesi tietsikka ja mokkula...
    Sirpa Kemppainen