Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Mitä uutta DNA Valokuitu Plussassa on aikaisempaan kiinteään verkkoon verrattuna?

DNA Valokuitu Plus -verkossa yhdistyvät eri teknologiat. Kuluttajat saavat parhaat mahdolliset nopeudet käytöönsä ilman, että taloyhtiön sisäverkko rajoittaa kotiin tulevia nopeuksia. DNA Valokuitu Plus -verkossa hyödynnetään runkoverkon valokuidun lisäksi kiinteistön sisäverkosta sitä osaa, joka mahdollistaa gigaluokan nopeudet aina huoneistoon asti.

Mikäli taloyhtiössä on Ethernet-kaapelointi, DNA:n verkko käyttää sitä. Mikäli Ethernet-kaapelointia ei ole, huippunopeuksien tuomisessa hyödynnetään HD-TV-verkkoa. Tällä saavutetaan merkittävä ero kilpaileviin ratkaisuihin, joissa loppuasiakkaan nopeus saattaa jäädä huomattavasti alle maksiminopeuksien, sisäverkon toimiessa ns. pullonkaulana.

Mikä on DNA Valokuitu Plus?

Onko kyseessä uusi verkko?

Mitä teknisiä uudistuksia verkkoon on tehty?

Mistä tietää, onko oma koti mahdollista liittää DNA Valokuitu Plus -verkkoon?

Mihin tarvitaan gigan nettiyhteyttä?

Miten saan DNA Valokuitu Plus -verkon käyttööni ja mitä tämä maksaa?

Antaako DNA jonkin takuun yhden gigan nopeudesta?

Kommentit

 • Ennen Lohjalle oli saatavuus 350M kaapelilaajakaistalle, nyt uuden Valokuitu Plussan myötä satavilla on enää 200M kaapelilaajakaista. Mistä tämä johtuu? Uusi parempi tekniikka ja heikompi saatavuus kuin aiemmin?

 • Kuulostaa hyvin erikoiselta että saatavuus olisi heikentynyt johonkin osoitteeseen uusien sopimuksien myötä. Kyse on siis ilmeisesti saatavuudesta johonkin tiettyyn osoitteeseen? Olitko tarkistanut saatavuuden verkkokauppamme kautta vai suoraan asiakaspalvelusta tai DNA Kaupasta? On toki mahdollista että saatavuuden kanssa on käynyt joku virhe, joten tämä olisi hyvä selvittää ja tarvittaessa korjata. Helpoiten asia hoituu kun olet suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme. Löydät asiakaspalvelumme toki myös Facebookista ja Twitteristä.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Koskee koko Lohjan aluetta (esim. keskustan alue) missä kaapeliyhteys on ollut saatavilla 350M nopeudella. Esim. Sibeliuksenkatu 3, 08100 Lohja. Saatavuus on heikentynyt tosiaan uuden tuotteistuksen myötä 350M -> 200M. Tähän kaivattaisiin kyllä jotain selvennystä. Asiakaspalvelu ei tähän ole ottanut kantaa, kerrottu vain, että saatavuutta ei ole. Saatavuustyökalu myöskään DNA:n verkkosivuilla ei anna kuin tuon 200M yhteyden.

  Mikä tähän syy?

 • Vanhan tekniikan kaapelilaajakaistat ovat poistuneet uusmyynnistä, joten niitä ei enää ole saatavissa (kiinteistölaajakaistat lienevät tässä vielä poikkeus). Aiemmin tilatut liittymät toimivat edelleenkin eikä niitä määräaikaisuuden loppumisen jälkeen tarvitse irtisanoa, vaan ne jatkuvat normaalihintaisina sen jälkeen.
  Ihme, ettei palveluneuvoja tätä tiedä tai halua kertoa!
  Uuden tekniikan liittymissä 200 Mbit/s liittymän jälkeen seuraava tarjolla oleva nopeus on 1 Gbit/s niissä kiinteistöissä, mihin se on mahdollista saada.
  350 M liittymään ei enää ole mahdollista palata, jos on valokuituliittymän tilannut.

  Tämä nopeuksien pumppausilmiö tuntuu DNA:lla olevan tarkoituksellista.
  Minulla oli aikoinaan silloin suurin nopeus 200 Mbit/s käytössä. Sitten tuli toisella teknikalla tarjolle 350M yhteydet. Vaihdoin siihen, mutta en ollut tyytyväinen ja 200 mbit/s ei enää saanut takaisin, joten jouduin palamaan 100 Mbit/s yhteyteen.
  Myöhemmin DNA korjasi kiinteistömme liittymän ja nopuden nosto 350M:n oli mahdollista ja toimi.
  Nyt on valokuituliittymissä taas tarjolla myös 200 Mbit/s.

  Tämä taitaa olla puhdasta kauppapolitiikkaa!

 • Tässä tapauksessa kyse ei siis ole saatavuuden heikentymisestä vaan uusien laajakaistasopimuksien myötä tapahtuneista tuotemuutoksista. 350M nopeutta ei siis ole enää uusmyynnissä saatavana kuin joissakin vanhoissa taloyhtiölaajakaistossa, eikä mainitsemassasi osoitteessa näyttänyt tällaista olevan. Jos sinulla on siis jo vanha 350M sopimus olemassa niin tämä säilyy ennallaan. Nopeimmalle 1G yhteydelle taas ei näyttänyt valitettavasti olevan saatavuutta joten siinä tapauksessa maksimisaatavuus on tällä hetkellä 200M. Pahoittelut mikäli tämä on aiheuttanut sekaannusta.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Kyllä asiakas tämän muutoksen kokee huononnuksena aikaisempaan verrattuna.
  Jos hänellä on ollut 100 Mbit/s liittymä ja haluaisi sen nopeuden nyt nostaa 350 Mbit/s:ksi, niin se ei ole enää mahdollista.
  Saadakseen uuden 200 Mbit/s liittymän, asiakas joutuu ostamaan uuden modeemin, kun vanha modeemi ei siinä enää toimi.
  Vanha modeemi jää käyttökelvottomaksi, kun paluuta vahaan ei enää muutoksen jälkeen ole.

 • Kyllähän se näkyy asiakkaille joo huononnuksena. Jos 350M yhteyksiä ei saa enää ja 200M on ns. maksimi. Eroa on siis 150M. Melkoinen huononnus uuden tekniikan myötä, maksimit tippuneet lähes puoleeen.

 • Eikö 1G tulisi myydä esim. Full Ratena tms. alueille johon ei 1G todellisuudessa saada? Nopeus jäisi esim 700M, mutta silti parempi vaihtoehto, kuin alkaa tiputtaa nopeus maksimia 350M -> 200M.

 • 1 Gbit/s yhteyden nopeustakuu on (400-1000) Mbit/s, joten tuo 700 Mbit/s olisi vielä sen rajoissa.
  Minä sain keväällä nopeuksia keskimmäärin 775 Mbit/s. Jostain syystä heinäkuun alussa nopeudet nousivat keskimmäärin 885 Mbit/s luokille.
  Saa nähdä, miten nopeuksien käy, kun kesälomalaiset palaavat lomilta kokonaan (jaettua kaistaa kun on).

 • Saisiko vielä tähän DNAn näkökannan asiaan miten saatavuus ei huonone jos maksinopeuksista linjaa ei enää myydä, vaan myydään 150M hitaampaa yhteyttä? Nykyinen 350M toimii ihan tuolla luvatulla maksimilla. Todennäköisesti ainakin lähelle tuota 1G vaihteluväliä päästään.Tekniikasta ei ainakaan voi olla kiinni, että ei voida toteuttaa uudella parannetulla tekniikalla nopeampaa yhteyttä, jos nykyisellään vanhalla tekniikalla päästään tuohon nopeuteen.

  Asiakkaan näkökannasta tilanne nimen omaan huononee uuden tekniikan myötä.

 • Nykyistä 350M liittymää ei tarvitse muuttaa uudelle tekniikalle, vaan sitä voi käyttää edelleen. Uusia ei vaan saa.
  Ihmetyttä minuakin, miksi nopeusvaihtoehtoja on noin vähän.

  Voisikohan syy olla työmäärän vähentämisestä. Meillä ei aikoinaan 350M toiminut kunnolla. Lataunospeudet vaihtelivat voimakkaasti ja lähetysnopeudet olivat liki 0:aa joskus. Kun DNA korjasi kiinteistön liittymän, niin 350M toimi hyvin. Ennen tuota liittymää minulla oli aikoinaan 200 Mbit/s liittymä ja se toimi viallisessa verkossa hyvin, kuten hieman myöhemmin 350M jälkeen 100 Mbit/s.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.