Miten saan mokkulan LAN/ethernetin toimimaan

Ei näy missään mokkulan laitehallinnassa LAN portteihin kytkettyjä laitteita. Mikä mahtaa oletuksena blokata nämä?

Esim. Tellstickin LAN ethernet porttiin kytketty "mokkula" ei saa yhteyttä pilveen!
Edellisellä modeemilla pelas hyvin ilman mitään muutoksia missään.

Tää DNAan mokkula alkaa näyttään aika huonolta, jos on vähänkin jotain muuta kuin yksinkertaista käyttöä yksinkertaisilla Fifi vehkeillä.

Ohjeita huonosti missään. Täältä pitää kait kysellä kaikki.

ToniL Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Mikäs "mokkula" on kyseessä? Itselläni on DNA:n ohjelmallinen Huawei B715 ja siinä on Tellstick kiinni (langalla, ei sitä muuten saakkaan) ja toimii. Onko sulla se modeemi siltaavassa tilassa? Ainakin DHCP:n kanssa ja ilman siltausta toimii siis itsellä.
    JJJ
  • Kiitos JJJ taas vastauksesta.

Tuo sama B715 "mokkula" on. LAN/ethernet kyllä toimii, kun kaivoin vanhan läppärin esille, missä ethernet liitäntä, niin se näkyi laitehallinnassa. Joo Tellstick Net "langalla" kiinni. Ei ole siltaavassa tilassa, enkä mielellään haluaisikaan.
    DHCP mulla oletusasetuksilla.

ToniL
  • Koikeilin NATtia tuossa toisessa tilassa, ei vaikutusta

ToniL
  • APN julkinen

ToniL
  • Hmm, ei nyt tule heti mieleen mikä voisi mättää.

Nat on itsellä "Suppilo", verkkovierailu on sallittu, kun joskus saunalahden liittymä sen vaati, en tiedä onko nykyään niin, eli elasahan tuo tätä nykyä on oma liittymäni.

Voiko tuota Tellstickkiä jotenkin säätää, jos hakee nyt väärältä alueelta IP:osoitteen. Mulla on tuo vanha TellStick Net V1, siinä ei taida olla mitään säätömahdollisuuksia, vaan DHCP antaa sille jonkun IP:n:

JJJ
  • Siihen edelliseen ongelmaan liittyen, mulla on tuossa Huawein perässä 8-porttisia kytkimiä 2kpl ja toisen niiden perässä on Asus RT-AC1200, Wlan toistimena (AP-tukiasenma tilassa) ja tähän Asukseen langattomasti yhteydessä olevat laitteet (tässä on vierasverkko, jota ei ole tuossa huaweissa) wlan-pistorasiat, IP-kamerat ym, joskus hävittää netin. Netti kyllä toimii mutta ei välity tämä Asuksen läpi, ennenkuin sen boottaa uudestaan.
    JJJ
  • En ole koskaan löytänyt mitään säätömahdollisuuksia ja ei ole tarvinnutkaan 2012 lähtien. Sonera, Elisa, DNA ja nyt DNA:lta tämä niiden modeemi saa aikaan harmaita hiuksia 😃

Ylempi kotona,mikä nyt tässä DNA:n modeemissa kiinni taitaa olla V1 ja toi alempi V2.

Kokeilen laittaa noi samat asetukset kuin sulla.

ToniL
  • Epäilen kans että joku porttialue mitä tellstick käyttää, ei pääse nyt läpi.
    Dataverkkovierailu ei vaikuttanu.
    ToniL
  • Viikonloppuna mulla oli muuten tuossa Huaweissa DNA:n prepaid kiinni, (kun vaihteeksi kokeilin olisiko DNA saanut lähimastoon jotain muutakin, kun 800MHz taajuuden ja eipä näköjään ole). Silläkin Tellstick toimi, mulla on APN "internet4" ja en sitä, muuttanut kun liittymää vaihdoin, joten tolla toimi myös DNA:n liittymä (Ellei itsekseen sitä vaihtanut, en katsonut edes.)

Ja Tellstick versio on 4 myös itsellä, sama kun sulla tossa ylemmässä vehkeessä.

Perhana että on muuten ärsyttävä ominaisuus tuossa DNA:n Huawein ohjelmistossa, kun heittää vissiin minuutin välein ulos hallinnasta ja mistään ei voi säätää aikaa pitemmäksi. Kokoajan saa olla kirjautumassa uudelleen. Toinen juttu on että Siihen voi laittaa vaan 8 laitteelle kiinteän IP:n...
    JJJ
  • Muistaisin että mulla olisi mökillä siinä Asuksen modeemissa data.dna.fi APN asetuksissa. Taidan kokeilla sitä. Kamerat ym. siellä pelaa.
    ToniL
  • Tossa kävin vielä läpi huawein asetuksia, mutta en kyllä muista että olisin mitään sinne muuttanut, mikä vaikuttaisi asiaan. Alle vuoden tuo Huawei on itsellä ollut modeemina/DHCP:nä ja lähti Tellstick muistaakseni heti toimimaan sillä.

Kysele jos tulee joku asetus mieleen, niin katson miten se on itselläni. Siis jos tuo APN vaihto ei auta asiaan, en kyllä tiedä voiko se edes vaikuttaa...
    JJJ
  • Juu, ei APN vaihto auttanut. Pitäisi saada viikonlopuksi asiat selville, kun aikomus mennä mökille vaihtaan tuo Huawei Asuksen tilalle.

Tuli mieleen, että jos laittaisi tämän Huawein siltaavaan tilaan ja Asuksen kaapelilla nettiin (Primary WAN: WAN) Huawein läpi, kun siinä kaikki porttiasetukset, ym. kohdillaan. Asuksessa tuntui olevan vaan se 4G yhteysongelma.

Wlan sitten toimii vaikka molemmissa.

ToniL
  • Juu, ei APN vaihto auttanut. Pitäisi saada viikonlopuksi asiat selville, kun aikomus mennä mökille vaihtaan tuo Huawei Asuksen tilalle.

Tuli mieleen, että jos laittaisi tämän Huawein siltaavaan tilaan ja Asuksen kaapelilla nettiin (Primary WAN: WAN) Huawein läpi, kun siinä kaikki porttiasetukset, ym. kohdillaan. Asuksessa tuntui olevan vaan se 4G yhteysongelma.

Wlan sitten toimii vaikka molemmissa.

ToniL
  • Laiton just DNA:n sim kortin takaisin tähän kotona olevaan Asukseen ja Tellstick pelaa taas hyvin. Asuksessa aika perus asetukset.
    ToniL
  • Kokeileppa tuota että siltaat Huawein ja laitat Asuksen hoitamaan NAT ja DHCP:n virkaa (Huiwei varmaan ne sillattuna kytkeekin pois häiritsemästä), jos se vaikuttaa, niin siitä voi jotain päätellä.

Ainoa ero taitaa olla että mulla on kaikki liittymät sellaisia jossa ei saa julkista IP:tä, eli operaattorin NATin atakana on IP-osoite. Mitään portteja en ole Tellstickille avannut tai palomuuria säätänyt, joten en tule mieleen oikein mikä mättää. Myös muutama eri versio ollut Huaweissa firmiksenä (DNA:n vesioita kaikki, ei mitään kikkailuja) ja kaikilla on toiminut.

Googletellessa löytyi, että joillain oli ongelmia ollut Tellstickin kanssa Huawein B593 versiolla tuon nettiin menon kanssa nimenomaan bootin jälkeen, ei vaan syy selvinnyt keskusteluista.
    JJJ
  • Jos kokeilet siltausta, niin juuri toisessa ketjussa kerrottiin asia jota en muistanut, eli, kytke kaapeli Huawein LAN4-portista Asukseen.:

"Jos käytät Julkista IP:tä siltaavan tilan kanssa, huomioithan että Julkinen IP tarjoaa mobiiliverkossa vain yhden IP-osoitteen. Voit siis käyttää suoraan Mokkulassa vain yhtä laitetta kerrallaan. Huomioithan, että siltaava-tila toimii vain LAN4-portista."
    JJJ
  • Laitoin Huawein sillatuksi juuri noin ohjeiden mukaan, Asuksessa NAT ja DHCP ym. Tuntuu nyt pelaavan kaikki. Ainoastaan hitaampi Wlan nyt Asuksen kautta. Huawei ei antanu yhdistää sen Wlaniin! Onkohan se edes mahdollista sillatussa tilassa. Mielestäni olin hetken kiinni siinä, mutta en pääse enää.
    ToniL
  • Ei ole varmaan mahdollista juuri tuon takia, että ei hoida enää HDCP:n tehtäviä ja se ainoa IP-osoite menee Asukseen. Ilman asusta voisi toimia sillattuna yhdellä laitteella Wlanin kautta, siksi ehkä hetken toimi?

Mikähän siellä Huawein asetuksissa nyt sitten estää sen Tellstickin toimisen, kun kerta noin toimii... Voisit koittaa ottaa siitä palomuurin pois päältä tai ruksia sieltä niitä vaihtoehtoja että vaikuttaako mihinkään.
    JJJ
  • Oli palomuuri kokonaan pois päältä ja käynnistin uudestaan. Ei toiminu tellstick. Joo taitaa wlan toimia noin sitten kun on sillattu.
    ToniL
  • Kokeile vielä laittaa APN: "internet", ei pitäisi tulla julkista IP:tä jolloin kaikki on samallailla, kun täällä päässä mulla. Jos ei toimi niin tai vaikka toimisikin, niin jotain portteja varmaan tarvii sitten aukaista tai sitten on jotain vielä erikoisempaa tuossa.
    JJJ
  • Jotain outoa tuossa vielä nyt on, kun tökki pahasti nettiyhteys tuossa sillatussa tilassa. Joku siinä riitelee. Reittittävässä tilassa toimi todella hyvin.

Koekeilen vielä tuota APN "internet" vaihtoehtoa, josko tellstick toimisi silloin. Mutta kameroille mökillä tarvin julkisen ip:n.
    ToniL
  • Toi Huawei siltaavassa tilassa ja Asus reititttimenä ei nopeuden puolesta pelannut ollenkaan.

Mutta nyt pelaa seuraavanlaisesti.
    1. Huawei reitittimenä perusasetuksilla, APN julkinen
    2. Asus "access point" tilassa ja Asuksen WAN portista ethernet kytketty Huaweihin.
    3. Tellstick kytketty Asukseen ja toimii
    4. Molempien Huawein ja Asuksen wlaneja voi käyttää.
    ToniL
  • Täytyy vielä katsoa kuinka kytken kamerat ja ohjaan ne porteista ulos.
    ToniL
  • DNA voisi vastata mikä tuossa Huawei 715 modeemissa mahdollisesti estää Tellstick yhteyden Telldus palveluun. Jos ei toisella käyttäjällä estä samoilla laitteilla, eikä aikaisemminkaan minulla muilla modeemeilla tai mobiililiittymillä.
    ToniL
  • Täytyy kyllä sanoa että oma älli loppuu tämän kanssa. Voisi kuvitella, että julkisen IP:n liittymässä olisi vaikka joku portti suljettu, jotta yhteys Telldussiin ei onnistu, mutta tuo kytkentä jonka kerroit (viimeinen toimiva vesrsio), kumoaa tämän.

Mulla tosiaan on tuo Tellstick suoraan Huaweissa kiinni teknisessä tilassa, ei ole edes kytkintä tässä välissä ja vaikka on samallailla sitten toisessa huoneessa AP-tilassa oleva Asus, niin siinä se ei ole kiinni. Ja tällä kytkennällä voi tosiaan molempia Wlaneja käyttää, Asus toimii vaan wlan "laajentimena".

En kyllä ymmärrä miten tuo Tellstick toimii sulla, jos se on Asuksessa kiinni, mutta ei jos se on Huaweissa. Ei tässä toteutuksessa pitäisi olla mitään eroa, kummassa se on kiinni. Oletko kokeillut huaweissa eri portteihin tuota Tellstickiä, vaikka ei sillä kait pitäisi olla väliä.

DNA ei juurikaan täällä foorumilla kommentoi muutakuin "soita vikapalveluun" ja sieltä nyt et varmasti saa apua, ellei modeemin vaihto auta asiaan.