Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Mitkä ovat DNA:n internet asetukset

Mitkä ovat DNA:n internet asetukset. Minulla on Huawei B593S 4G modemi

Kommentit

 • Hei Olavi!

  Sinun ei tarvitse erikseen syöttää mitään asetuksia laitteeseen vaan mokkulan pitäisi hakea nämä automaattisesti jos käytössä on DNA:n liittymä. Liittymien yhteysosoitteet ja muut asetukset näet kuitenkin tarvittaessa sivuiltamme https://www.dna.fi/tuki-netti#liikkuva.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Terve
  Otin käyttöön 4G modeemin ZTE ja outlook 2013 ei suostu lähettämään sähköpostia.
  Saapuvat kyllä toimivat.
  Sähköpostini on vielä jonkin aikaa soneran kautta.
  Haluaisin hävittää lankaliittymän ja olisi kiva saada outlook toimimaan myös DNA:n kautta.

 • Hei Juha!

  Eli sähköpostisi on siis Soneran tarjoama ja nettiyhteys DNA:n? Sinun tulisi tarkistaa sähköpostiohjelman asetukset (lähinnä siis lähtevän postin palvelinosoite), tarkemmat ohjeet löydät täältä.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Kiitos

 • Tuossa ylempänä mainittu lupaus, että mitään asetuksia ei tarvitse määrittää manuaalisesti ei toteutunut ainakaan äskettäin, kun kävin auttamassa vanhempia suoraan DNA-paketista repäistyn ZTE:n mokkulan liittämisessä tietokoneeseen (siis Ethernet-kaapeliyhteys mokkulaan & 4G-lagaton maailmalle). Ensin oletin, että homma sujuu pelkällä vuosien pc-ruuvauskokemuksella ja kaupunkilaisjärjellä, mutta kun ei eli Win7-tietokone ilmoitti sitkeästi kaikkien perusniksien kokeilun jälkeenkin, ettei Internet-yhteyttä muodostu, kävin läpi huolella käyttöönotto-ohjeen, josta ei kuitenkaan ollut lisäapua.

  Vasta kun tulin kokeilleeksi sitä vähemmän ilmeistä viimeistä oljenkortta, että syötin Windowsissa verkkokortin ipv6-protokolla-asetuksiin kännykällä googlaamani DNA:n DNS-palvelimen osoitteen 2001:14b8:1000::1 jota ei toki manuaaleista löydy, ongelma poistui ja yhteys muodostui. (Aiemmin kokeilemallani ipv4-DNS-osoitteen manuaalisella syötöllä ei ollut toivottua vaikutusta, oli ipv6 sitten enabled/disabled-tilassa.) Kaiken kaikkiaan ongelma oli sen verran kimurantti, että keskivertokäyttäjä saati teknisesti noviisitasolla oleva eläkeläinen ei tästä olisi omin voimin selvinnyt.
 • Miten tapahtuu lankaliittymän irtisanominen ?

 • Hei Soili!

  Liittymän irtisanominen onnistuu olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe 8-18
  la 9-16.30
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Moi,

  Käytän Outlookia ja palvelun tarjoaa Elisa. En voi lähettää, sen jälkeen kun asensin DNAn modeeminettiyhteyden viime viikolla. Kun kirjaudun Elisan verkkoon lähtee posti normaalisti. Nyt on jopa vaikeaa vaihtaa yhteys Elisaan, koska se menee automaattisesti (ilmeisesti parempi yhteys) DNA Wlaniin. Käytössäni on Windows 10. Voiko joku vääntää mistä voin määritellä lähtevän postin DNAksi? Auttaako tämä? Asetukset? Nopeus nyt muuten 98 Mb ja aikaisemmin parhaillaan 10-20 Mb!
 • Lähtevän postin palvelimen osoitteen pitää oolla sen operaattorin palvelimen osoite, jota käyttää.
  SMTP-palvelin -> smtp.dnainternet.net
  Suojaustyyppi -> SSL
  Portti -> 465

  Joissakin tapauksissa smtp-palvelin: smtp.welho.com

  Asetus tehdään sähköpostiohjelamassa.
 • Moi,
  Mutta mistä teen muutokset Windows 10ssä?
  Kaitsu
 • Siinä ohjelmassa, jota käytät (Outlook).
 • TOIMII! En vain ymmärtänyt klikata auki riviä, jossa tämä asetus oli. Kiitos tiedoista.


 • Miten vaihdan mokkulan ip osoitteen julkiseksi mokkulan asetuksista
 • Saadaksesi käyttöön julkisen IP-osoitteen sinun on vaihdettava päätelaitteeseen (mokkula, mobiilireititin, SIM-kortillinen kamera, jne.) seuraava APN-osoite:
  julkinen.dna.fi

  Jos liittymäsi on hankittu ennen joulukuuta 2016, sillä voi olla käytössä alla oleva APN-osoite, mikä tuottaa edelleen julkisen IP-osoitteen:
  data.dna.fi
   
  Lisää tietoa löydät osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-netti#liikkuva 
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Käytän siis ps4
 • Mistä vaihdan apn osoitteen en osaa löytää ja olen huono koneitten kanssa
 • Asetuksia pääsee muuttamaan mokkulan hallintasivulta, eri mokkuloiden käyttöohjeet löydät osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-mokkulat
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Ostin äsken Tampereen DNA-pisteestä Huawei E5787s mokkulan. Edellinen Sierra Wireless Aircard 762s toimi lähes moiteettamasti noin 5v. Tietokoneeni OS on Lubuntu 17.10 (Linux).  Pienen kokeilun jälkeen löydettiin paras mokkulan paikka lähellä ikkuna. Kun kone buutataan, nettiyhteys syntyy normaalisti, kenttä on sekä mokklassa että PC:ssa kohtalaisen hyvää.
  Kun browseria (Firefox) käynnistetään avausikkuna löytyy aina nopeasti. Ongelma esiintyy jonkun ajan kuluttua (aika vaihtelee), kun Firefox ilmoittaa, että sivu ei löydy. Nettiyhteys on kuitenkin koko ajan ok eikä kenttä ole heikentynyt. Näyttää siltä, että DHCP jostain syystä ei anna DNSaa. Täytyy aina uusia nettiyhteyttä, jolloin tilanne korjaantuu. Ongelma ei esiinny toisella koneella jolla on Windows OS:na.
  Mokkulan ohjeesta (DHCP-asiakaslaitteiden konfigurointi) annetaan tietoja, miten konfigurointia voi muuttaa, mutta valitettavasti ohje "Napsauta hiiren kakkospainikkeella sen verkon kuvaketta, jonka haluat määrittää, ja valitse Properties." ei voi toteuta. Joka tapauksessa ohje on tarkoitettu Windows 7:lle.
  Miten edetä?
 • MOI. Tein Windows 10 uusi asennus ja verkkoyhteys pitää muodostaa uudelleen. Ohjelma tarvitse käyttäjän nimi ja salasana. Modemi on Cisco. Salasana on tiedossa, käyttäjänimi ei ja yhteys epäonnistui, virhe 651. Mistä hakea apua? Kiitos
 • Hei Anne!

  Kiinteän yhteyden muodostamiseen ei käyttäjätunnusta tai salasanaa tarvita. Mikäli kyseessä on langattoman yhteyden muodostaminen niin verkon nimi ja salasana lukevat modeemin pohjassa, mikäli et ole siis näitä alkuperäisistä muuttanut. Tarvittaessa modeemin voi palauttaa oletusasetuksille resetoimalla. Ohjeet oman modeemimallisi resetointiin ja langattoman verkkoyhteyden muodostamiseen ym. löydät sivuiltamme: https://www.dna.fi/tuki-modeemit#kaapeliliittyma.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Viesti on tullut minulle vahingossa!
 • Mistä johtuu se etten pääse kaikkiin internet-osoitteisiin automaattisella DNS-asetuksilla mutta kun syötän "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" ominaisuusikkunaan Googlen 8888/4444 tunnisteen niin silloin ko. sivut aukeavat?
 • Panasonic Viera plasma-tv vanhempieni kotona. Miten saan tv:n liitettyä valokuitu plussaan. LAN yhteys ethernet kaapelilla. Mitä tietoja tarvitsee syöttää internet asetuksiin jotta pääsee nettiin?
 • Anna TV:n hakea internet asetukset automaattisesti.
 • Heips...
  Onkos teillä ketään jolle voisi asian puhelimessa selvittää?? Ongelma nvr video tallentimen kuvan saanti nettiin.. nvr laite kertoo että yhteys nettiin on ja toimii mutta kuvaa en vain saa näkymään. Onko esim jokin portti joka on plokattu?? Tai muuten käuttö estetty?
 • Miten vaihtaa nat tyyppi?
  J

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.