Mitkä ovat DNA:n internet asetukset

Mitkä ovat DNA:n internet asetukset. Minulla on Huawei B593S 4G modemi

Olavi Kuosmanen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Olavi!

Sinun ei tarvitse erikseen syöttää mitään asetuksia laitteeseen vaan mokkulan pitäisi hakea nämä automaattisesti jos käytössä on DNA:n liittymä. Liittymien yhteysosoitteet ja muut asetukset näet kuitenkin tarvittaessa sivuiltamme https://www.dna.fi/tuki-netti#liikkuva.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Terve
    Otin käyttöön 4G modeemin ZTE ja outlook 2013 ei suostu lähettämään sähköpostia.
    Saapuvat kyllä toimivat.
    Sähköpostini on vielä jonkin aikaa soneran kautta.
    Haluaisin hävittää lankaliittymän ja olisi kiva saada outlook toimimaan myös DNA:n kautta.

Juha Muurman
  • Hei Juha!

Eli sähköpostisi on siis Soneran tarjoama ja nettiyhteys DNA:n? Sinun tulisi tarkistaa sähköpostiohjelman asetukset (lähinnä siis lähtevän postin palvelinosoite), tarkemmat ohjeet löydät täältä.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Kiitos

Juha Muurman
  • Tuossa ylempänä mainittu lupaus, että mitään asetuksia ei tarvitse määrittää manuaalisesti ei toteutunut ainakaan äskettäin, kun kävin auttamassa vanhempia suoraan DNA-paketista repäistyn ZTE:n mokkulan liittämisessä tietokoneeseen (siis Ethernet-kaapeliyhteys mokkulaan & 4G-lagaton maailmalle). Ensin oletin, että homma sujuu pelkällä vuosien pc-ruuvauskokemuksella ja kaupunkilaisjärjellä, mutta kun ei eli Win7-tietokone ilmoitti sitkeästi kaikkien perusniksien kokeilun jälkeenkin, ettei Internet-yhteyttä muodostu, kävin läpi huolella käyttöönotto-ohjeen, josta ei kuitenkaan ollut lisäapua.

Vasta kun tulin kokeilleeksi sitä vähemmän ilmeistä viimeistä oljenkortta, että syötin Windowsissa verkkokortin ipv6-protokolla-asetuksiin kännykällä googlaamani DNA:n DNS-palvelimen osoitteen 2001:14b8:1000::1 jota ei toki manuaaleista löydy, ongelma poistui ja yhteys muodostui. (Aiemmin kokeilemallani ipv4-DNS-osoitteen manuaalisella syötöllä ei ollut toivottua vaikutusta, oli ipv6 sitten enabled/disabled-tilassa.) Kaiken kaikkiaan ongelma oli sen verran kimurantti, että keskivertokäyttäjä saati teknisesti noviisitasolla oleva eläkeläinen ei tästä olisi omin voimin selvinnyt.
    Sukulainen
  • Miten tapahtuu lankaliittymän irtisanominen ?

Soili Pohjola
  • Hei Soili!

Liittymän irtisanominen onnistuu olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe 8-18
    la 9-16.30

Palvelemme myös Facebookissa ja Twitterissä:
    https://www.facebook.com/dna.fi
    https://twitter.com/DNA_Palvelu

Sähköisen yhteydenottolomakkeen löydät sivulta https://www.dna.fi/yhteystiedot.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Moi,

Käytän Outlookia ja palvelun tarjoaa Elisa. En voi lähettää, sen jälkeen kun asensin DNAn modeeminettiyhteyden viime viikolla. Kun kirjaudun Elisan verkkoon lähtee posti normaalisti. Nyt on jopa vaikeaa vaihtaa yhteys Elisaan, koska se menee automaattisesti (ilmeisesti parempi yhteys) DNA Wlaniin. Käytössäni on Windows 10. Voiko joku vääntää mistä voin määritellä lähtevän postin DNAksi? Auttaako tämä? Asetukset? Nopeus nyt muuten 98 Mb ja aikaisemmin parhaillaan 10-20 Mb!
    Kaitsu
  • Lähtevän postin palvelimen osoitteen pitää oolla sen operaattorin palvelimen osoite, jota käyttää.
    SMTP-palvelin -> smtp.dnainternet.net
    Suojaustyyppi -> SSL
    Portti -> 465

Joissakin tapauksissa smtp-palvelin: smtp.welho.com

Asetus tehdään sähköpostiohjelamassa.
    PW
  • Moi,
    Mutta mistä teen muutokset Windows 10ssä?
    Kaitsu
    Kaitsu
  • Siinä ohjelmassa, jota käytät (Outlook).
    PW
  • TOIMII! En vain ymmärtänyt klikata auki riviä, jossa tämä asetus oli. Kiitos tiedoista.

Kaitsu
  • Miten vaihdan mokkulan ip osoitteen julkiseksi mokkulan asetuksista
    Niklas
  • Saadaksesi käyttöön julkisen IP-osoitteen sinun on vaihdettava päätelaitteeseen (mokkula, mobiilireititin, SIM-kortillinen kamera, jne.) seuraava APN-osoite:
    julkinen.dna.fi

Jos liittymäsi on hankittu ennen joulukuuta 2016, sillä voi olla käytössä alla oleva APN-osoite, mikä tuottaa edelleen julkisen IP-osoitteen:
    data.dna.fi

Lisää tietoa löydät osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-netti#liikkuva
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Käytän siis ps4
    Niklas
  • Mistä vaihdan apn osoitteen en osaa löytää ja olen huono koneitten kanssa
    Niklas
  • Asetuksia pääsee muuttamaan mokkulan hallintasivulta, eri mokkuloiden käyttöohjeet löydät osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-mokkulat
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Ostin äsken Tampereen DNA-pisteestä Huawei E5787s mokkulan. Edellinen Sierra Wireless Aircard 762s toimi lähes moiteettamasti noin 5v. Tietokoneeni OS on Lubuntu 17.10 (Linux).  Pienen kokeilun jälkeen löydettiin paras mokkulan paikka lähellä ikkuna. Kun kone buutataan, nettiyhteys syntyy normaalisti, kenttä on sekä mokklassa että PC:ssa kohtalaisen hyvää.
    Kun browseria (Firefox) käynnistetään avausikkuna löytyy aina nopeasti. Ongelma esiintyy jonkun ajan kuluttua (aika vaihtelee), kun Firefox ilmoittaa, että sivu ei löydy. Nettiyhteys on kuitenkin koko ajan ok eikä kenttä ole heikentynyt. Näyttää siltä, että DHCP jostain syystä ei anna DNSaa. Täytyy aina uusia nettiyhteyttä, jolloin tilanne korjaantuu. Ongelma ei esiinny toisella koneella jolla on Windows OS:na.
    Mokkulan ohjeesta (DHCP-asiakaslaitteiden konfigurointi) annetaan tietoja, miten konfigurointia voi muuttaa, mutta valitettavasti ohje "Napsauta hiiren kakkospainikkeella sen verkon kuvaketta, jonka haluat määrittää, ja valitse Properties." ei voi toteuta. Joka tapauksessa ohje on tarkoitettu Windows 7:lle.
    Miten edetä?
    Robin King

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja kirjoittamasi viesti saattaa näkyä kaikille.
Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti. Lue ehtomme