Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Mitkä ovat nämä ulkomaan puhelut ja viestit?

Laskuissa on ollut joka kerta viestejä ja puheluita ulkomaille. En ole kertaakaan tehnyt näin sillä puhelimen puhelulokissa ei näy ulkomaan numeroita. En ole vastannut enkä soittanut/lähettänyt. Miksi näistä silti veloitetaan minulta?

Kommentit

 • Hei Samu!

  Laskulla näkyvät veloitukset on tehty liittymäsi SIM -kortilla. Näet DNA Minun palveluni -sivuston kautta puheluerittelyn laskukohtaisesti kolmelta viimeiseltä kuukaudelta

  Mikäli laskun sisällöstä herää kysyttävää, tulisi tästä olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluun: https://www.dna.fi/yhteystiedot

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Puhelut Pietarissa

  Mikä on puhelujen/tekstiviestien hinta Venäjältä Someen soitettaessa tai otettaessa vastaan puheluja? Toimiiko DNA:n liittymä normaalisti? Kyse on vain lyhyestä turistimatkasta.

 • Hei Maarit!

  Ulkomaan puheluiden hinnat voit tarkistaa sivuiltamme dna.fi/ulkomailla. Liitymä toimii toki normaalisti ellei sille ole kytkettynä esimerkikisi verkkovierailuestoa jolloin ulkomaiseen verkkoon yhdistäminen ei onnistu.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Minulla 4G teho puheliittymä ,eikö rajaton netti käyttö koske Viroon?

 • DNA Rajaton -liittymien kuukausimaksuun kuuluu vain käyttö kotimaassa, ulkomailla veloitukset ovat käytön mukaan. Hinnat voi hakea maakohtaisesti täältä: https://www.dna.fi/ulkomailla#/

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Viime päivinä on otsikoissa ollut ulkomailta tulleista puheluista. Kysynkin voiko minulle tulla niistä maksuja jos vastaan niihin?

 • Hei Kimmo!

  Sinulle ei koskaan tule veloituksia puheluista joihin vastaat Suomessa. Jos saat puhelun tuntemattomasta numerosta niin tähän ei kannata soittaa takaisin, jos asia on tärkeä niin he yrittävät varmasti uudelleen.

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Yrittänyt selvittää netin käytön kustannuksia espanjan reissulla. Kun mistään ei selviä, paljonko on paljon! Eli laskuissakaan ei kerrota paljonko megoja käytän normaalisti, ei sitten missään löydy tietoa.

 • Hei Kari!

  Laskulla on eriteltynä liittymän ulkomaankäyttö. Puhelimen käyttämän tiedonsiirron määrä niin koti- kuin ulkomailla näkyy yleensä puhelimen asetuksissa. Tiedonsiirto Euroopassa maksaa 0,062 €/MB.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Sain äsken DNA:lta viestin, jossa toivotettiin hyvää Venäjän matkaa ja kerrottiin tiedonsiirron ja puhelujen hinnoista Venäjällä. Olen kuitenkin ihan Suomen rajojen sisäpuolella pysynyt kokoajan. Viestin saapuessa olin matkalla Helsingistä Joensuuhun. Venäjällä en ole käynyt kymmeneen vuoteen. Miksi minulle tuli tällainen viesti ja uskallanko nyt käyttää puhelintani ollenkaan vai meneekö laskutus Venäjän hintojen mukaan vaikka Suomessa olenkin?

 • Hei Margit!

  Rajan lähellä on mahdollista, että puhelin vaihtaa automaattisesti ulkomaan verkkoon. Oletuksena puhelimen asetuksissa verkon valinta on automaattisella, joten jos vaihdat käytetyn operaattorin manuaaliseksi niin puhelin ei vaihda pois oman operaattorisi verkosta. Ohjeet tähän pitäisi löytyä laitteen ohjekirjasta.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Tekstiviestit ulkomaille,
  Laskulla veloitettu tekstiviesti ulkomaille - jota ei puhelimen logitietojen perusteella ole koskaan lähetetty. Mistä voi moinen ilmestyä itsestään laskulle?

  --marko

 • Hei Marko! Tarkista tämän keskusteluketjun ohjeiden mukaisesti laskusi puheluerittely DNA Minun palveluni sivustolta.

  Jos käytät iPhonea, voi kyseessä olla Facetimen aktivointiviesti: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/tekstiviesti-u...

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Jep, tämähän se. Kiitos.

 • Ohjeissa sanotaan että minunpalveluni on paikka josta löytyy erittely ulkomaille soitetuista puheluista. En löydä muuta kuin laskusta kotimaan palvelunumerot, enkä muuten mitään listaa soitetuista puheluista. Onko tuollainen lista jostain todellakin löydettävissä, koska haluamme tarkistaa mihin numeroihin liittymästä on soitettu?
 • Tarkemman erittelyn, jossa on puhelukohtainen erittely mistä tulee ilmi mm. puhelun kesto ja hinta, löytää Minun Palvelusta kun avaat Laskut -kohdan valikosta ja sen alta avautuvasta valikosta klikkaat maksajan nimeä. Näin avautuu näkymä jossa on listattuna kaikki laskut sekä laskujen perässä linkki tapahtumakohtaiseen erittelyyn.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hei !

  Katsokaa lasku nro xxxx, 24.5.2017, 131,47 €.  Turhan kallista soittaa Ruotsin puolelle

  edit. Laskunumero piilotettu / DNA Ida T
 • Ethän julkaise täällä keskustelupalstalla asiakastietojasi, esim. laskunumeroa.

  Mikäli sinulla on kysyttävää laskustasi, olethan asiakaspalveluumme yhteydessä. Ulkomaanpuheluiden hinnoitteluun voit tutustua osoitteessa https://www.dna.fi/ulkomaan-hintahaku
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Minulta laskutettiin joulukuussa kaksi ulkomaanpuhelua. Tiedustelin asiaa teiltä, koska en ole niitä tehnyt, eikä niitä ole puhelulogissani. Vastaus oli, että ne on tehty sim-kortiltani ja että lokista voi itse poistaa puheluita. Tämä on vastuutonta DNA:lta, miten asiakas voi osoittaa teidän virheenne, jos lokia tai asiakkaan sanaa ei uskota? Tässä tapauksessa katsoin erittelystä, että kyseessä oli läheiseni ranskannumero (johon en ikinä soita ja johon en ollut soittanut) ja onnekseni sain häneltä hänen operaattorinsa erittelyn, josta käy ilmi, ettei laskuttamianne puheluita ollut koskaan soitettu. Miten tällaista voi tapahtua, siis että laskutatte olemattomia ja kiellätte virheen mahdollisuuden? Asiakkaalla ei yleensä ole mahdollisuutta osoittaa virhettänne pyytämällä oletetun vastaanottajan operaattorilta tietoja ja niin asiakas joutuu maksamaan, vaikka virhe on teidän päässänne.
 • En ole koskaan soittanut ulkomaille (vain EU:n sisäiset puhelut Viroon), silti puhelinlaskun erittelyn mukaan olen sitä joka kuukausi tehnyt. Viimeisessä laskussa jouduin siitä hyvästä maksamaan lähes 8 €. Miten se on mahdollista? Ja mulle ei käy vastaus, että ne on tehty sim-kortiltani, kuten on vastattu kaikille muille samaa asiaa kysyneille.  Haluan tietää, miten minun sim-kortiltani on mahdollista soittaa minun tietämättäni? Kenen laskuja minä maksan?
 • Hei L. Salminen!

  Laskujesi puheluerittelyt näet Minun palvelustani . Näistä näet, milloin kyseiset puhelut on tehty ja mihin numeroihin nämä on soitettu. Mikäli näistä tapahtumista ja veloituksista herää vielä muita epäselvyyksiä, asiakaspalvelumme numerossa 044 144 044 auttaa mielellään.

  Huomaathan, että aina soittajakaan ei voi etukäteen tietää soittavansa ulkomaille, mikäli vastaanottaja on reissussa ja puhelu soitetaan tämän kotimaiseen numeroon.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • "Huomaathan, että aina soittajakaan ei voi etukäteen tietää soittavansa ulkomaille, mikäli vastaanottaja on reissussa ja puhelu soitetaan tämän kotimaiseen numeroon. "
  Mutta eihän tällöin soittajalle pitäisi tulla ulkomaanpuhelumaksua! Jos soittaa kotimaiseen numeroon ja puhelin on ulkomailla, maksaa vastaanottaja puhelusta, mutta soittaja ei.
 • Hei I!

  Tällainen puhelu kuitenkin näkyy laskulla kohdassa Puhelut ulkomaille, vaikka veloitus onkin sama kuin kotimaan puhelussa. 😀
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Does US incoming call cost you roaming? Call from Google assistance

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.