mobiilidatan nopeus

Vaihdoin liittymän nopeampaan, 50M -> 300M.
DNAn ja muutaman muun vauhtimittarit näyttävät 7-12M eri aikoina.
Mikähän pitäisi olla normaalinopeus?
Tyttäreni valittaa että aiempi liittymä oli nopeampi, nyt tökkii ...

timo Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Hei! Nopeuden nosto nostaa vain teoreettista maksiminopeutta. Mobiiliverkossa 4G:tä käytettäessä normaali vaihteluväli on 5 Mbit/s ylöspäin. Nopeuteen vaikuttaa moni eri seikka, mm. käyttöosoite, kellonaika ja käytössä oleva päätelaite. Nopeuden vaihtelu on siis normaalia ja kuuluu yhteyden luonteeseen.
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Mitä eroa on siis liittymillä Super 4G Rajaton 300M ja Nopea 4G Rajaton Plus 150M muuta kuin hinta? Jos nopeus kuitenkin on sama 5M.
  Mitä tarkoittaa 4G+?
  timo
 • Teoreettinen netin maksiminopeus on eri näillä kahdella eri liittymätyypillä. Eli käytännössä on mahdollista saada nopeuksia yli tuon 150M jos liittymän ja käytössä olevan puhelimen ominaisuudet sitä tukevat.

  4G LTE-A (= 4G+) -verkkoteknologiassa hyödynnetään Carrier Aggregation -tekniikkaa, joka yhdistää useamman 4G-yhteyden päätelaitteelle. LTE-A vaatii tuen päätelaitteelta nimenomaan kyseisten taajuuksien käyttöön LTE-A:n osalta, esim. 1800 MHz tuki päätelaitteessa ei automaattisesti tarkoita, että laite tukee 2x1800 Mhz LTE-A-yhteyttä. Käytännössä teknologia sallii taajuuksien yhdistelyn vapaasti.
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Asetin kysymyksen väärin. Tarkoitus oli tiedustella mitä hyötyä tuosta 4G+ on verrattuna 4G. Nopeus, kuuluvuus, toiminta jne.
  Mistä tiedän onko minulla 4G+ liittymä?
  Vielä noista nettinopeuksista, eli teoriassa on eroja mutta ei käytännössä?
  Jos ostan auton jolle luvataan huippunopeutta 250 km tunnissa niin varmistun tästä joko ajamalla itse jossain autobahnilla tai muun kuin valmistajan koeajolla.
  Kuinka siis voin testata liittymän nettinopeuden maksimin itse tai onko joku kolmas osapuoli testannut huippuja? Jotenkin pitäisi selvitä ettei maksa mersun hintaa fiatista.

  Joku sanoi että nopeammalle liittymälle jaetaan enemmän kaistaa kuin hitaammalle. Pitääkö tällainen etuajo-oikeus paikkansa?
  timo
 • Sinulla on 4G+-liittymä, mikäli liittymäsi netin maksiminopeus on 300 M. Käytännössä tavallisella nettiselailulla et todennäköisesti huomaa merkittävää eroa 150 M ja 300 M yhteyksien välillä, mutta eron voi huomata esimerkiksi suuria tiedostoja ladatessa. Nopeutta verkossa ei priorisoida liittymätyypin mukaan.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Milläköhän hinnanero em. liittymien välillä siis selittyy?
  timo
 • Eri palveluilla on eri hinnat ja hinnoittelun taustalla on useita eri muuttujia.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Voisikohan noita muuttujia selventää? Mitä saan sillä neljän euron lisämaksulla verrattaessa em liittymiä? Siis konkreettisesti, jotta voin sen itsekin todeta.
  timo
 • Liittymiä ei saa priorisoida EU-säännöksiin perustuen.
  Siksi 300 megan ja 150 megan liittymilllä ei ole muuta eroa kuin hinta.
  Myös 150 megan liittymä toimii 4G+-verkossa nopeuden ollessa max 150 Mb.
  Kannattaa aloittaa hitaammasta ja vasta kun se toimii maksimilla, harkita nopeampaa. Älypuhelinkäyttöön riittää 10 Mb liittymä operaattorilta.
  Asiakas 1M
 • Joo, ei tosiaankaan kannata puhelimeen mitään 300M ottaa jos verkosta ei sitä tule ja ei käytä puhelinta reitittimenä.

  Jossain paikoissa saattaa saada kyseiset nopeudet, mutta harvassa on sellaiset, lähinnä maksetaan extraa siitä mahdollisuudesta, Elisahan tämän osaa ja suosittelee ylinopeita liittymiä kaikille ja myy korkeilla hinnoilla.

  Eli tuo autovertaus on aika hyvä, tie on niin kuoppainen ettei pääse huippunopeutta ajamaan, muutakuin jossain harvoissa paikoissa.
  Sami
 • Sekin pitää muistaa ,että LTE-A:ta hyödyntääkseen sekä liittymän että puhelimen pitää tukea sitä.
  Veikko
 • Juu, kauheesti suositellaan denariltaki nopeeta liittymää... sit ku muutin laitakylältä keskustaan jossa luulis 4G yhteyksien toimivan ni luurista tippuu nopeudet egprs tasolle... loistavaa toimintaa... välillä pitää miettiä et oikeestikko operaattoria kinostaa asiakkaiden tyytyväisyys näin vähän...
  Asmokki
 • Hei,

  Mikäli liittymäsi yhteydessä on häiriöitä, olethan puhelimitse yhteydessä asiakaspalvelumme maksuttomaan vikapalvelunumeroon 0800 300 500 niin selvitetään ongelmaa tarkemmin, kiitos.
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Arvaappas olenko ollut jo yhteydessä?
  Asmokki

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.