Mobiilivarmenne alaikäiselle

Hei, miten saan käyttöön mobiilivarmenteen teinille, jolla ei vielä ole omia verkkopankkitunnuksia?

Kommentit

 • Hei Jansku!

  Mobiilivarmenteen rekisteröintiin tarvitaan verkkopankkitunnukset, joten nämä tulisi hankkia käyttäjälle ennen mobiilivarmenteen käyttöönottoa.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Sama ongelma. Ja kysyin pankista, eikä sieltä anneta verkkopankkitunnuksia alle 15 vuotiaalle. Miten asiassa pitäisi siis menetellä? Eikö tunnistautumista voisi tehdä esim. myymälässä esittämällä passin? Teini-ikäinen tarvitsisi jonkin tavan, jolla hän voi nähdä esim. terveystietonsa Kanta-palvelusta. Tämän ikäisen terveystietoja vanhempi ei pääse enää suoraan näkemään.
 • Väärää tietoa alaikäisen mobiilivarmenteesta on myös Ylen kirjoituksessa:
  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/03/06/digitreenit-mobiilivarmenne-on-nappara-vaihtoehto-pankkitunnuksille-mutta-yhta

  Olisi syytä selvemmin tuoda esille verkossa, ettei kyseessä ole alaikäisille tarkoitettu palvelu, niin (kohta entisen) asiakkaan ei tarvitse ravata tarpeettomasti DNA-kaupassa paikanpäällä selvittämässä asiaa ja tuhlaamassa aikaansa.

  Pankkitunnuksilla mobiilivarmenteen saa, mutta mitä sillä enää tekee, jos on jo pankkitunnukset #facepalm
  Huomaatteko ongelman, vai tarvitseeko vielä selventää?
  Kake
 • Niin ärsyttävää. Nordea antaa mobiilivarmenteen 14v, OP ei. Netissä on tietoja jonka mukaan Telia ja Elisa antavat.
  Alaikäisen pitäisi nähdä terveystiedot, varata koronarokotus, ilmoittautua rippikouluun... Kaikki vahvan tunnistautumisen takana.
  Eikö tälle kannattaisi tehdä jotain?
  14v voi tunnyslukulistalla ostaa nettikaupoista kamaa.
  Ja on ihan diginatiivi muuten, paitsi tärkeissä asioissa.
  Paula
 • Paula
 • Hei! Myös DNA:lta saa tosiaan alaikäisen liittymään mobiilivarmenteen, kunhan käyttäjällä on verkkopankkitunnukset.

  Mobiilivarmenne rekisteröidään käyttöön verkkopankkitunnusten avulla. Myös Telialla vaaditaan verkkopankkitunnukset rekisteröintiin.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Mobiilivarmenteesta kertovalla sivustolla lukee että "Varmennetta on mahdollista käyttää kymmenissä tuhansissa verkkopalveluissa. Voit ottaa palvelun käyttöön verkossa. Jos olet ilman pankkitunnuksia, voit asioida operaattorin palvelupisteessä. Alaikäiset tarvitsevat asioidessaan mukaansa myös puhelinliittymän haltijan." Eli tämä ei pidä DNA.lla paikkansa?
  Jutta
 • Hei,
  Saako alaikäinen 13 ja 15 vuotias teiltä mobiilivarmenteen, vaikka ei ole pankkitunnuksia, jos käy henkilöllisyystunnusten kanssa liikkeessänne puhelinliittymän haltjian kanssa?
  Päivi
 • DNA:lla mobiilivarmenteen rekisteröintiin vaaditaan aina verkkopankkitunnukset ja käyttöönotto onnistuu ainoastaan netin kautta. DNA Kaupassa mobiilivarmennetta ei siis voi rekisteröidä tai ottaa käyttöön.

  https://www.dna.fi/mobiilivarmenne
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Miksi ottaa mobiilivarmenne jos siihen tarvitaan pankkitunnukset ja pankkitunnuksilla saa kaiken mitä mobiilivarmenteella.
  Arud
 • Hölmöä että mobiilivarmenne-sivulla lukee että ei vaadi pankkitunnuksia!!
  Jutta
 • Eiköhän se pankkitunnuksia tarvita vain rekiströinnissä, ainakaan itselläni ei mobiilivarmennetta käytettäessä ei tarvitse, ainoastaan pitää laitta puh.numero, ja varmenteen lähettämä numeerokoodi hyväksyä ja sitten oma valinnainen pin koodi, siinä kaikki.
  mie

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.